مصدق: القای اختلاف دو نهاد مرکز وکلا و کانون وکلا از مظاهر خیانت است
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجتالاسلاموالمسلمین محمد مصدق روز چهارشنبه در جلسه هیئتمدیره وکلای دادگستری مرکز ضمن تبریک روز وکیل اظهار داشت: ۷۰ سال قبل لایحه استقلال کانون وکلا توسط همنام من (دکتر محمد مصدق) اتفاق افتاد که رویداد مبارکی است و قوه قضاییه همواره و در همه دورهها از استقلال این نهاد مدنی حمایت کرده و میکند.
وی ادامه داد: حقوق شاید تنها رشتهای از علوم باشد که در همه شئون زندگی انسانها، تأثیرگذار است. تعدادی از علوم در برخی قسمتها تاثیرگذارهستند اما علم حقوق اینطور نیست و فراگیری و شمول گستردهای دارد.
مصدق با بیان اینکه نظریههای علوم مختلف توسط علم حقوق بررسی میشود، افزود: در مقام مثال، علم حقوق به معنای عام با علوم انسانی و اجتماعی ارتباط دارد و حتی با برخی رشتههای علوم طبیعی مانند ریاضیات نیز ارتباط دارد که اهمیت آن را مشخص میکند.
وی خطاب به حاضران در این جلسه گفت: این منصبی که به عنوان وکالت دارید، جایگاه مقدسی است و باید شأن آن را حفظ کنید؛ همچنان که قاضی شأنیت و قداست منصبی که نشسته را حفظ میکند شما هم باید از قداست منصب خود حمایت کنید و ارزش و جایگاه آن را محترم بدارید.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه امروز برای همه روشن است که در همه نظامهای قضایی دو رویکرد متفاوت به وکالت وجود دارد، افزود: در نظام قضایی کشور و رویکرد دادرسی عادلانه پذیرفته شده است و بر اساس این نگرش مثبت، بر حضور وکیل در تمام فرایند دادرسی تأکید فراوانی شده که این موضوع جزو محسنات نظام قانونگذاری ما است.
وی با اشاره به تأکیدهای خود راجع به قانون تسهیل گفت: باید دید مشکل واقعی در این زمینه چیست؟ نمایندگان مجلسی که به آن رأی دادند صرفاً از این جهت بود که انحصار در قانون وکلا رخ داده و باید آن را بشکنند، البته اگر این قانون در کمیسیون قضایی مطرح بررسی میشد با دقت بیشتری به تصویب میرسید.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه اگر وکالت را تا حد کسبوکار تلقی کردن آن تنزل دهیم، جفا به این نهاد مدنی است، افزود: حفظ قداست جایگاه وکالت لازم است؛ قوه قضاییه حامی این قداست است.
مصدق با تأکید بر اینکه هرچه نهاد وکالت نزدیکتر به دستگاه قضایی باشد، مردم بیشتر از آن منتفع میشوند، گفت: امروز القای اختلاف دو نهاد مرکز وکلا و کانون وکلا یکی از مظاهر خیانت است. توصیه میکنیم، جلسات مشترکی با مرکز وکلا داشته باشید چراکه با افزایش الفت و همدلی، برخی معضلات حقوقی که دغدغه مشترک است، حل خواهد شد.
انتهای پیام/