صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۹ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۲
یک فوق تخصص ریه در گفت‌وگو با آنا:

دارو‌های گیاهی و ویتامین‌ها می‌توانند عامل عوارض ریوی باشند

یک فوق متخصص ریه با اشاره به تأثیر مخرب مصرف خودسرانه دارو حتی داروهای گیاهی و ویتامین‌ها بر ریه گفت: سرفه، خلط، تنگی نفس، خس‌خس سینه و گاهی خلط خونی از علائم بیماری‌های ریوی هستند.
کد خبر : 898439

سید علی جوادموسوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: مصرف خودسرانه دارو همان‌طور که دستگاه گوارش را به خطر می‌اندازد، ممکن است به ریه‌ها هم آسیب بزند.

وی با بیان اینکه ریه عضوی از بدن است که تحت تأثیر مستقیم میکروب‌ها قرار می‌گیرد، افزود: یکی از نکاتی که شاید حتی پزشکان معالج نیز به آن توجه نکند، عوارض داروها بر ریه است.

این فوق تخصص ریه تأکید کرد: طیف وسیعی از داروها ممکن است عوارض ریوی داشته باشند که این عوارض به دودسته حاد و مزمن تقسیم می‌شوند.

وی یادآور شد: علاوه بر داروهای شیمیایی، داروهای گیاهی و حتی انواع ویتامین‌ها هم می‌توانند عارضه ریوی ایجاد کنند که متأسفانه نسبت به آن بی‌توجه هستیم.

جواد‌موسوی گفت: بیمار در صورت بروز عوارض ریوی با علائمی همچون سرفه، خلط، تنگی نفس، خس‌خس سینه و گاهی خلط خونی به پزشک مراجعه می‌کند.

وی افزود: به‌عنوان‌ مثال ترکیبات بروفن مانند دیکلوفناک و ایندومتاسین که برای تسکین درد استفاده می‌شود، می‌توانند نارسایی ریوی ایجاد کرده و یا بیماری آسم را در افرادی که مبتلابه آن هستند، تشدید کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر