صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خسروپناه: زبان فارسی، حکمت و فضیلت ایران و تاجیکستان را متحد کرده است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: زبان فارسی نه‌تنها پیوند فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی بین ایران و تاجیکستان ایجاد کرده، بلکه پیوند بینشی در ساحت حکمت و خرد و پیوند منشی در ساحت فضیلت ایجاد کرده و باعث شده که حکمت و فضیلت ایران و تاجیکستان متحد شوند، امیدوارم این پیوند استمرار پیدا کند.
کد خبر : 898255

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم شب میراث فرهنگی ایران و تاجیکستان با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم با تأکید بر بر پیوند اخوت بین ایران و تاجیکستان اظهار کرد: ایران و تاجیکستان زبان مشترک دارند و این زبان مشترک پیوند تاریخی بین دو کشور عمیق‌تر کرده است، به علاوه اینکه پیوند جغرافیایی بین کشور‌های فارسی زبان با ایران از جمله تاجیکستان نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه با زبان فارسی، پیوند تفکر و حکمت بنیان بین ایران و تاجیکستان برقرار شده است، ادامه داد: وقتی از زبان سخن می‌گوییم زبان حامل فرهنگ است، وقتی زبان فرهنگی را با خودش حمل می‌کند، یعنی خرد، حکمت، معرفت و فضیلت را به همراه دارد، برخی از اندیشمندان و دانشمندان ژنتیک می‌گویند بین زبان و تفکر، ژن واحدی وجود دارد، زبان فارسی نیز زبان حکمت بنیان و تقویت خرد است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: بخشی از اشتراکات فرهنگی ایران و تاجیکستان در موسیقی ظهور پیدا کرده است و این ظهور منشأ خرد و حکمت دارد و اگر بین ایران و تاجیکستان خرد و حکمت نبود، اخوت برقرار نمی‌شد.

خسروپناه اضافه کرد: ما بسیاری از شعرا و ادبا نظیر رودکی و فردوسی را حکیم می‌دانیم چراکه حکمت و خردشان فضیلت‌ساز است. زبان فارسی نه تنها پیوند فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی بین ایران و تاجیکستان ایجاد کرده بلکه پیوند بینشی در ساحت حکمت و خرد و پیوند منشی در ساحت فضیلت ایجاد کرده و باعث شده که حکمت و فضیلت ایران و تاجیکستان متحد شوند، امیدوارم این پیوند استمرار پیدا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر