صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۰ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
بررسی ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در صنایع کشور (۳۶)؛

تحول در صنعت فرش با ظرفیت دانش‌بنیان‌ها از تولید تا تجارت

نایب رئیس اول کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد:‌ رفع مشکلات صنعت فرش و استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در این بخش می‌تواند تحولی در عرصه تولید، فروش و تجارت فرش به دنبال داشته باشد.
کد خبر : 898250

جواد کاظمی، نایب رئیس اول کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: در کار‌های صنعتی و فنی دانش‌بنیان‌ها نقش مهمی در بهبود بهره‌وری و ایجاد تحول در تولید شوند. در صنعت فرش نیز بهره‌گیری از دانش‌بنیان‌ها نقش بسزا و تأثیرگذاری در تولید دارند. استفاده از دانش‌بنیان‌ها می‌تواند موجب بالابردن کیفیت مواد اولیه و تولید فرش شود.

‌ابزارآلات تولید فرش با استفاده از دانش‌بنیان‌ها امکان بهبود و پیشرفت دارد

وی ادامه داد: ابزارآلات تولید فرش نیز با استفاده از دانش‌بنیان‌ها امکان بهبود و پیشرفت دارد این موضوع موجب می‌شود که شرایط تولید و محیط تولید برای بافندگان فرش مناسب‌تر و به استاندارد‌ها نزدیک شود. استفاده از ابزار‌های به روز در تولید فرش علاوه بر تامین سلامت بافندگان در سرعت‌بخشی به تولید فرش نیز اهمیت دارد.

ضرورت تولید شوینده‌های مناسب برای انواع فرش توسط دانش‌بنیان‌ها

کاظمی خاطرنشان کرد: در انتهای چرخه تولید و هنگام شستشوی فرش نیز نقش دانش‌بنیان‌ها بسیار مؤثر است تا شوینده‌هایی مخصوص فرش دستباف و نوع بافت کرک و پشم یا ابریشم تولید شود که می‌تواند برسلامت و عمر فرش تأثیر مناسبی داشته باشد.

آمار دقیقی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت فرش وجود ندارد

وی درباره تعداد شرکت‌های دانش‌بنیانی که در صنعت فرش حضور دارند، عنوان کرد: آمار دقیقی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت فرش وجود ندارد. کمیسیون فرش اتاق بازرگانی ایران نیز کمیسیونی نوپا است و تشکیل آن در اتاق بازرگانی ایران و اتاق‌های شهرستانی یا استانی نوپا است، اما در تلاش هستیم که از زوایای مختلف موضوعات مربوط به صنعت فرش رصد شود و در جهت رفع چالش‌ها و مشکلات تولید اقدام‌های اساسی صورت گیرد. طبیعی است در این مسیر استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها نیز کمک مؤثری به اتاق‌های بازرگانی و در نهایت صنعت فرش کشور خواهد داشت.

وی گفت:‌ رفع مشکلات صنعت فرش و استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در این بخش می‌تواند تحولی در عرصه تولید، فروش و تجارت فرش به دنبال داشته باشد.

کاظمی در مورد حمایت یا عدم حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیز اظهار کرد: به طور حتم دولت باید همه مواردی را که به پویاشدن اقتصاد و تولید منجر می‌شود را اجرایی کند بخشی از این حمایت‌ها باید در بستر کسب‌وکار‌ها و بهبود محیط فعالیت آن‌ها باشد. به طور حتم حمایت‌ها در سطوح مختلف به بهبود شرایط تولید و فعالیت در بخش‌های مختلف اقتصادی و به ویژه برای دانش‌بنیان‌ها خواهد شد.

ضرورت بهره‌گیری از نظرات تشکل‌های صنعت فرش در حمایت از دانش‌بنیان‌ها

وی تأکید کرد: ضروری است در انجام این حمایت‌ها از نظرات تشکل‌های صنعت فرش نیز بهره‌گیری شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر