صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۷ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۲
تحقیقات جدید نشان داد؛

تغییرات اقلیمی عامل افزایش خطر هجوم ملخ‌های مهاجر

مطالعه جدیدی از دانشگاه ملی سنگاپور هشدار می‌دهد که تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به ظهور دسته‌های عظیمی از ملخ‌های صحرایی شود.
کد خبر : 897901

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از دیلی میل، مطالعه جدیدی که در مجله «پیشرفت‌های علم» (Science Advances) منتشر شده نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی شدید، احتمال شیوع بیشتر و شدیدتر ملخ‌های صحرا را افزایش می‌دهد.

این آفت که به عنوان «مخرب‌ترین آفت مهاجر در جهان» شناخته می‌شود، می‌تواند به محصولات زراعی آسیب برساند و باعث قحطی و ناامنی غذایی در سطح جهانی شود.

هشدار محققان این است که این انبوه عظیم ملخ می‌تواند اثرات مخربی بر زنجیره غذایی جهانی داشته باشد. «شیائومی هه» (Xiaogang He) نویسنده این مطالعه می‌گوید: عدم رسیدگی به این خطرات می‌تواند سیستم‌های تولید مواد غذایی را تحت فشار قرار دهد و شدت ناامنی غذایی جهانی را تشدید کند.

ملخ‌های صحرایی نوعی از حشره‌های مهاجر هستند که به صورت دسته‌های میلیونی در مسافت‌های طولانی سفر می‌کنند. یک ازدحام یک کیلومتر مربعی شامل 80 میلیون ملخ است که می‌توانند در یک روز غذای مورد نیاز 35 هزار انسان را مصرف کنند.

این مطالعه نشان می‌دهد که 10 کشور از جمله کنیا، مراکش، نیجر، یمن و پاکستان بیشترین شیوع ملخ را در میان 48 کشور آسیب‌دیده تجربه کرده‌اند. پیش‌بینی می‌شود که زیستگاه‌های ملخ‌ها تا پایان قرن بیست و یکم حداقل پنج درصد افزایش یابد.

محققان همچنین یک ارتباط قوی بین بزرگی شیوع ملخ‌های صحرایی و شرایط آب و هوایی و زمین مانند دمای هوا، بارش، رطوبت خاک و باد پیدا کردند. ال نینو، پدیده آب و هوایی مکرر و طبیعی که بر آب و هوای سراسر جهان تأثیر می‌گذارد، نیز به شدت با شیوع بزرگتر و بدتر ملخ صحرایی مرتبط بود.

شیوع گسترده ملخ می‌تواند اثرات مالی زیادی داشته باشد. به گفته بانک جهانی، مبارزه با هجوم ملخ در غرب آفریقا از سال 2003 تا 2005، 450 میلیون دلار هزینه در برداشت.

این مطالعه نشان می‌دهد که برای مقابله با این تهدید فزاینده، باید اقداماتی برای پیش‌بینی و کنترل شیوع ملخ در آب و هوای گرم‌تر انجام شود.

 

انتهای پیام/

سمانه حیدران
ارسال نظر