صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۹ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲

هشدار به والدین؛ استرس دوران کودکی، خطری برای سلامت مغز

یک پژوهش تازه نشان می‌دهد استرس در دوران کودکی می‌تواند اثرات مخربی بر مغز افراد داشته باشد.
کد خبر : 897492

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه ایالتی اوهایو در آمریکا با بررسی مغز موش‌ها، دریچه‌ای نو به سوی درک پیچیده تعامل بین استرس در دوران کودکی و آسیب‌های مغزی گشوده‌اند. یافته‌های شگفت‌انگیز یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که استرس می‌تواند منجر به تغییراتی در فعال‌سازی ژن‌های متعدد در مغز شود که از اثرات ضربه فیزیکی به سر فراتر می‌رود.

«کاترین لنز» (Kathryn Lenz)، دانشیار روانشناسی در ایالت اوهایو و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که استرس در اوایل زندگی به‌طور شگفت‌انگیزی، تغییرات ژنتیکی بسیار بیشتری را در مغز ایجاد می‌کند تا آسیب‌های سر. قدرت استرس انکارناپذیر است و نباید تأثیر منفی استرس در دوران کودکی را دست کم بگیریم.

محققان برای شبیه‌سازی اثرات تجارب نامطلوب دوران کودکی، موش‌های تازه متولد شده را به مدت 14 روز از مادرانشان جدا کردند. این جدایی، نوعی استرس مزمن را در موش‌ها ایجاد می‌کرد که مشابه تجربیات آسیب‌زای دوران کودکی در انسان است.

در روز پانزدهم، زمانی که از نظر رشدی معادل یک کودک نوپا بودند، موش‌های تحت استرس و بدون استرس به دو گروه تقسیم شدند: گروهی تحت بی‌هوشی دچار ضربه مغزی مشابه ضربه مغزی در انسان شدند و گروه دیگر هیچ آسیبی به سرشان وارد نشد.

نتایج نشان داد که استرس به تنهایی و همچنین استرس همراه با آسیب مغزی تروماتیک (TBI) تغییرات قابل توجهی در بیان ژن ایجاد می‌کنند.

کاترین لنز بر ضرورت فوری رسیدگی به تجربیات نامطلوب دوران کودکی تأکید و اذعان کرد که حمایت اجتماعی و غنی‌سازی محیطی نقشی کلیدی در کاهش اثرات مخرب آنها ایفا می‌کنند.

انتهای پیام/

سمانه حیدران
ارسال نظر