صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۵ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
توسط محققان کشور به نتیجه رسید؛

طراحی ابزاری هوشمند برای افزایش مهارت‌ها و توانمندی‌های شناختی کودکان

ابزاری هوشمند برای افزایش مهارت‌ و توانمندی‌های شناختی کودکان توسط محققان کشور طراحی شد.
کد خبر : 897232

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، محققان و متخصصان در دانشگاه تهران با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ابزاری هوشمند برای افزایش مهارت‌ها و توانمندی‌های شناختی کودکان طراحی کردند.

این ابزار در جهت ارتقای بهینه مغز کودکان طراحی و تولید شد تا در دوره حیاتی زیر پنج سال دستیاری تخصصی و کاربردی برای والدین باشد.

در همین راستا نیز این محققان موفق به توسعه اپلیکیشنی کاربردی جهت آگاهی بخشی به والدین دارای کودکان زیر پنج سال شدند.

 این ابزار هوشمند تحت عنوان اپلیکیشن کیدورا همراه هوشمند والدین با استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی زیر نظر متخصصان کودک، راهکار‌هایی جهت ارزیابی سلامتی و افزایش مهارت‌ها و توانمندی‌های شناختی، حسی-حرکتی و اجتماعی- عاطفی کودکان ارائه می‌کند. 

محمدرضا ابوالقاسمی دهاقانی عضو هیئت علمی گروه هوش مصنوعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران اعلام کرد: با توجه به سرعت رشد مغز کودکان در پنج سال اول زندگی و اهمیت ارزیابی منظم و ارتقای شناختی در سال‌هایی که بیشترین اثربخشی را دارد، هدف این اپلیکیشن بازی فراهم کردن امکان دسترسی به ارزیابی و ارتقای شناختی کودکان برای تمامی والدین در سراسر کشور است. 

وی افزود: هر کودکی نیازها، توانایی‌ها و قابلیت‌های متفاوتی دارد، پذیرش این تفاوت‌ها و تلاش برای ارتقای هر کودک در هر مرحله از فرایند رشدی خود، این گروه را به سمت ارائه محتوایی شخصی‌سازی شده متناسب با ویژگی‌های شناختی هر کودک به کمک ابزار‌های دقیق هوش مصنوعی هدایت کرده است. 

وی با بیان اینکه گاهی مشکلات تکاملی و رشدی زمانی خود را نشان می‌دهند که دوره طلایی برای مداخله و به دست آوردن بهترین نتیجه از دست رفته است، تاکید کرد آگاه سازی والدین در فرایند فرزند پروری، بدون ایجاد استرس و نگرانی مخرب، می‌تواند آینده‌ای سالم و با نشاط را برای فرزندانمان تضمین کند.

ابوالقاسمی با اشاره به اینکه بهترین راه برای آموزش به کودکان از طریق بازی است و والدین اولین و آگاه‌ترین هم‌بازی‌های کودکان خود هستند خاطر نشان کرد: تقویت مهارت‌های زبانی، حرکتی، اجتماعی و حل مسئله به کمک بازی‌هایی متناسب با نیاز و توانمندی‌های هر کودک به صورت شخصی سازی شده، بهترین جعبه ابزاری است که هر والدی باید به آن مجهز باشد. 

وی اضافه کرد: در این راستا کیدورا بازی‌هایی به والدین پیشنهاد می‌دهد که بتوانند در محیط خانه با ابزار‌های بسیار ساده با کودکان خود انجام دهند و با آشنایی با اهداف هر بازی آن را موثرتر به کار برده و کمبود بازی با همسالان را تا حد خوبی جبران کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران می‌افزاید: به دست آوردن اطلاعات علمی و دقیق پزشکی و روانشناسی در برهه‌های حساس کودکی برای والدین بسیار ارزشمند است. اگر این اطلاعات به صورت غربال شده و متناسب با سن و ویژگی‌های رشدی هر کودک در دسترس قرار بگیرد می‌تواند این نیازمندی را به بهترین نحو برآورده کند و تیم کیدورا با به کار گیری متخصصان حوزه سلامت و روانشناسی کودک این امکان را فراهم آورده است تا هر والد به محتوای علمی مورد نیاز خود به سهولت و با زبان ساده دسترسی داشته باشد.

ابوالقاسمی با آرزوی کودکانی شاد، خلاق، توانمند و سلامت برای ایران اسلامی، رسالت تیم طراح این اپلیکیشن بازی را همراهی با والدینی می‌داند که در مسیر شیرین و پرچالش فرزند پروری به دنبال مهارت‌ها و اطلاعات قابل اعتماد و در دسترس هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر