صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۸ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲

تأثیر ارتقای علمی دستیاران آموزشی بر پیشرفت دانشگاه‌ها

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه تأکید کرد که ارتقای علمی دستیاران آموزشی بر پیشرفت کیفی و کمّی دانشگاه‌ها تأثیر بسیاری دارد.
کد خبر : 896468

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه توجیهی و آشنایی بیش از ۳۰۰ دستیار آموزشی با دانشگاه و مقررات آن به همت حوزه معاونت آموزش و باشگاه پژوهشگران جوان در محل تالار بهمن دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه برگزار شد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در این نشست اظهار کرد: هدف از تشکیل این جلسه هماهنگی بیشتر با قوانین و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی است و شاهدیم که برای کیفیت و کمیّت، ارتقای دانشگاه، دانشجویان و دستیاران آموزشی ارزش قائل هستیم.

افشین غنی‌زاده اضافه کرد: در این جلسه معاونان و مسئولان بخش‌های مختلف دانشگاه موضوعات و مطالبی را عنوان خواهند کرد که در ارتقای علمی دستیاران آموزشی تأثیر دارد؛ به‌خصوص که در طول تدریس ممکن است مشکلاتی پیش بیاید که در گذشته با آن برخورد نداشته‌ایم.

وی توضیح داد: این جلسه راهکار‌های برخورد مناسب، در نظر داشتن شئونات رفتاری با اطلاعات لازم و ضروری را مطرح می‌کند؛ امیدوارم این جلسه خوبی برای همدلی، همفکری، هم‌اندیشی و اطلاع‌رسانی باشد و خروجی خوبی داشته باشد؛ چراکه در مسیر زندگی هدف اصلی غیر از تلاش و درآمد‌های مالی رسیدن به تعالی و رشد است و چه چیزی ارزشمند‌تر از استفاده از تجارب و دانش افراد باتجربه.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه افزود: دستیاری آموزشی تجربه خوبی است و در پایان به شرکت‌کنندگان گواهینامه ارائه خواهد شد که سابقه و اعتبار خوبی محسوب می‌شود؛ در ضمن هرکدام از دستیاران آموزشی در مسیر رشد و تعالی دانشگاه به ما کمک می‌کنند.

غنی‌زاده توضیح داد: دستیاران آموزشی در کنار آن تجربه‌  می‌کنند که برای آینده کاری‌شان بسیار خوب است و هیجان و علاقه خاصی دارد، همچنین کسانی که تدریس می‌کنند فقط با هدف تأمین نیاز مالی نباشد؛ چراکه هدف از تدریس عشق به آموختن و یاد دادن است، دانشگاه محیطی است که افراد را متفاوت می‌کند و بسیاری از مشکلات و موضوعات جامعه با دانشگاه رفع می‌شود.

وی، خطاب به دستیاران آموزشی مطرح کرد: امیدوارم در مدتی که در دانشگاه تدریس می‌کنید خوب بیاموزید، یاد دهید و تجربه‌اندوزی کنید و از سایر استادان تجربه کاری فراگیرید و شاهد یک تعامل دوطرفه با شما باشیم و از این هم جلسه بهره کافی ببرید.

مقام استادی فاخر و ارزشمند است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه هم بیان کرد: یکی از آداب و سیره‌های طلاب در مدارس حوزه‌های علمیه در ایام تحصیل این است که به پایه‌های پایین‌تر کمک و تدریس می‌کنند که در رشد آنها بسیار مؤثر است؛ چراکه هم فن بیان آنها تقویت و هم موجب تثبیت آموخته‌ها می‌شود، از سویی تجارب تدریسی آنها افزایش پیدا می‌کند و کاری که دانشگاه آزاد از امسال آغاز کرده، فاخر و ارزشمند است.

حجت‌الاسلام امین معظمی گودرزی افزود: البته ممکن است کاستی‌هایی داشته باشد؛ اما در مجموع به سود دانشگاه بوده، مقام استادی فاخر و ارزشمند است؛ چراکه در آموزش نسل جوان جا پای انبیاء و اولیاء می‌گذاریم.

وی خطاب به دستیاران آموزشی توضیح داد: در آیات متعدد قرآن کریم، خداوند متعال وقتی نبی مکرم اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم را تصویر می‌کند می‌فرماید که این پیامبر دو رسالت دارد؛ نخست تزکیه نفس و دوم تربیت و تعلیم و آموزش حکمت به شماست و شما نیز در مسیر آموزش به نحوی مقتدای شاگردان خود هستید و از رفتار و پوشش شما الگوبرداری می‌کنند و استادی عرصه بسیار خطیر و لغزنده‌ای است و باید خیلی مراقب باشید و انسان هم می‌تواند با استفاده از آن به درجات بالا برسد و هم با لغزشی سقوط کند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه عنوان کرد: بزرگان ما در عرصه فقه و اخلاق چهاردسته حق‌الناس را معرفی می‌کنند، حق‌الناس جانی، مالی، آبرویی و در نهایت گمراه‌کننده که در هر مورد می‌توان به نوعی این حق‌الناس را جبران کرد؛ اما اگر کسی را از مسیر درست گمراه کنیم به سادگی نمی‌توانیم آن را جبران کنیم.

معظمی گودرزی به این نکته اشاره کرد که گاهی ممکن است با یک جمله مسیر یک دانشجو را تغییر داد؛ چه در راه درست یا گمراه‌کننده و باید خیلی دقت داشته باشیم؛ به‌خصوص در زمینه رفتار، اخلاق، گفتار، منش یا پوشش و این نکته مهمی است و نکته‌ای که خیلی روی آن تأکید دارم با وجود مشکلات زیادی که در کشور داریم اینکه حق نداریم نسل جوان را نسبت به آینده کشور ناامید کنیم و مشکلات شخصی و خانوادگی را نباید به دانشجویان انتقال دهیم و یأس ایجاد کنیم.

وی بر لزوم نظم در کلاس‌ها تأکید کرد و خطاب به حاضران گفت: همیشه وقت‌شناس باشید و به وقت کلاس احترام بگذارید و آموزش را تکمیل کنید، نکته بعدی تعهد و دلسوزی است و باید برای دانشجویان دل بسوزانیم؛ حتی اگر دانشجویی مسیر اشتباهی می‌رفت با دلسوزی او را در مسیر درست راهنمایی کنید و این برای شما برکت خواهد داشت، در وصف رسول‌الله(ص) در سوره توبه آمده که رسولی از جنس خودتان برایتان فرستادیم و سخت است برای او مشکلات شما و نسبت به هدایت شما پیگیر بوده و نسبت به انسان‌های مؤمن رئوف و مهربان است و همچنین پیامبری داریم که باید از ایشان درس بیاموزیم.

دستیاران آموزشی هم دانشجو و هم استاد هستند

مدیر گزینش دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه هم دوباره خطاب به دستیاران آموزشی گفت: شما به‌عنوان شاخص دانشگاه و قشر فرهیخته در عین دانشجویی استاد هم هستید و به مسائلی که در شأن یک استاد است باید توجه کافی داشته باشد؛ حتی در بیرون دانشگاه رفتار، شخصیت و پوشش شما خیلی مهم است، سعی کنید اگر برنامه‌های خاصی برای تدریس در نظر دارید؛ حتماً با اطلاع دانشگاه و طبق روال قانونی انجام شود و خودسرانه نباشد، با مسائل قانونی تدریس آشنایی کافی داشته باشید، برای دانشجویان خود الگوی سالمی باشید، امتحانات میان ترم را تا جای ممکن عملی هم برگزار کنید و فقط به درس تئوری اکتفا نکنید.

سیدعلیرضا میرمعینی افزود: در چارچوب قوانین و دستورالعمل‌ها پیش بروید و مدارک موردنیاز دستیاری آموزشی را در محل تحصیل خود تحویل اداره گزینش دهید و مطمئنم با استفاده از دانش کافی و رعایت قوانین دانشگاه شاهد رشد و تعالی روزافزون شما آینده‌سازان خواهم بود.

یزدان نصرتی معاون فرهنگی دانشجویی، علی مهراس مهرابی معاون آموزشی و مهارتی، مرتضی کهراریان معاون پژوهش و فناوری و سمیه سارویی رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه هم با حضور در جایگاه به صورت تخصصی موضوعات مربوط به حوزه‌های خود را مطرح و برای دستیاران آموزشی تشریح کرد.

از دیگر بخش‌های این جلسه پرسش و پاسخ حاضران و مسئولان دانشگاه بود که حاضران سؤالات و موضوعات مدنظر خود را مطرح و از مسئولان حاضر در جلسه پاسخ‌های لازم را دریافت کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر