صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گودرزی در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

دستفروشی در تهران به شرط دریافت «مجوز» از درگاه ملی دولت

مشاور و دستیار ویژه شهردار تهران در حوزه مناطق و خدمات شهری گفت: بر اساس توافقی که با دولت داشته‌ایم، بهترین راه حل ساماندهی دستفروشان این است که دستفروش‌ها باید در درگاه ملی مجوزها ثبت نام کنند و به شرط احراز هویت و داشتن شرایط لازم به آن‌ها مجوز می‌دهیم.
کد خبر : 896071

داود گودرزی مشاور و دستیار ویژه شهردار تهران در حوزه مناطق و خدمات شهری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره ساماندهی دستفروشان شهر تهران، اظهار کرد: ساماندهی دستفروشان یکی از کارهای سختی است که آغاز کرده‌ایم و مصمم به انجام آن هستیم؛ در مواجهه با دستفروشان عده‌ای می‌گویند چون کار سختی است، رها کنید و در دوره چهارساله مدیریت شهری ممکن نیست و عده‌ای هم برخوردهای سلبی و مقطعی را مدنظر دارند که به یکباره در خیابانی ورود کرده و همه دستفروشان را جمع کنند، در این شرایط در آن منطقه دو هفته با یک ماه خبری نیست، اما دوباره این طیف برمی‌گردند.

وی افزود: رویکرد سوم این است که مسئله دستفروش‌ها به شکل ریشه‌ای حل شود و ما هم این رویکرد را انتخاب کرده‌ایم؛ البته به دستفروش به عنوان یک معضل نگاه نمی‌کنیم و از دید ما کسی که برای تامین معیشت این شغل را انتخاب کرده باید محترم شمرده شود و شرایط فعالیت قانونی را برایش فراهم و کمک کنیم تا توانمند شود و شغل بهتری را انتخاب کند، ولی تا وقتی که این شغل را دارد، بتواند درآمد داشته باشد.

مشاور و دستیار ویژه شهردار تهران در حوزه مناطق و خدمات شهری گفت: در دستفروشی باید مقابل کسی که مافیای این کار است و می‌خواهد از عده‌ای سوءاستفاده کند گرفته شود، به او میدان ندهیم که به عنوان سر اکیپ فلان خیابان و یا کوچه فعال باشد و مواردی این چنینی فعالیت کنند. 

گودرزی خاطرنشان کرد: بر اساس توافقی که با دولت داشته‌ایم، بهترین راه‌حل در ساماندهی دستفروشان این است که دستفروش یا فروشنده سیار باید به رسمیت شناخته شود و در این خصوص «درگاه ملی» مجوزها قرار است پای کار بیاید و در گام نخست به همه دستفروشان می‌گوییم که ثبت نام کنند، بنا بر این است که بین سامانه ما در شهرداری، فاوا و وزارت اقتصاد سامانه یکپارچه‌ای تشکیل شود که وقتی دستفروش‌ها در درگاه ملی ثبت‌نام می‌کنند ما هم داده‌هایش را داشته باشیم؛ برای انجام این کار وعده ما «دی ماه» بود، ولی کمی عقب افتاد و در حال حاضر در حال نهایی شدن است.

وی تصریح کرد: در گام نخست کسی که می‌خواهد بساط گستری و دستفروشی کند، باید در سامانه ثبت نام کند، هویتش احراز شود، شغل دوم نداشته باشد، مافیا هم نباشد، مغازه‌دار نباشد که بخواهد جلوی مغازه خودش بساط پهن کند و ... واقعا فردی که از این طریق می‌خواهد امرار معاش کند شناسایی شود و ما هم در نهایت دسته بندی و اولویت بندی می‌کنیم و مجموعه‌های کمیته امداد و بهزیستی معرفی کنند تا بر اساس طراحی‌هایی که در سامانه انجام شده، اولویت گذاری‌هایی داشته باشیم.

مشاور و دستیار ویژه شهردار تهران در حوزه مناطق و خدمات شهری افزود: پس از ثبت‌نام دستفروش‌ها و بررسی‌ها انجام می‌شود، در نهایت ما به همراه فراجا و سایر دستگاه‌های انتظامی _ امنیتی در شهر فقط به کسی که مجوز داشته باشد اجازه دستفروشی خواهیم داد و هر کسی نمی‌تواند بساط پهن کند و کلا بنای دولت این است که هر کسی هر شغلی دارد در درگاه ملی مجوزها مجوزش را بگیرد؛ حالا چه مغازه دار چه بدون مغازه و در نهایت کد یکتا می‌گیرد و اگر مجوز بگیرد می‌تواند کارتخوان هم داشته باشد. 

چرخشی شدن محل دستفروشی، اقدامی برای برقراری عدالت میان دستفروشان!

گودرزی اضافه کرد: پس از دریافت مجوز، امکان فعالیت برای فرد دستفروش فراهم می‌شود و مکان‌هایی در شهر که امکان دستفروشی دارد، چه در قالب روز بازار که در صدد توسعه آن‌ها هستیم و چه در چهارراه یا مکانی که به ترافیک شهر لطمه نمی‌زند و مانع رفت و آمد مردم نباشد، یک پیشخوان درست و اعلام می کنیم که دستفروشان در اینجا می‌توانند فعالیت کنند. 

وی تاکید کرد: مکان‌هایی را فراهم می‌کنیم که دستفروشان به تناسب بتوانند به عرضه پوشاک و ... تبدیل بپردارند و کسانی که ثبت نام کرده‌اند را به طریقی هوشمند سازماندهی کنیم و بخشی از این ساماندهی به این شکل است که مثلا یک دستفروش یک هفته در یک جا و هفته دیگر جای دیگر باشد تا بحث عدالت هم رعایت شود و بحث تصاحب مکان مطرح نشود.

مشاور و دستیار ویژه شهردار تهران در حوزه مناطق و خدمات شهری گفت: در گام سوم نظارت بر این کار و چینش درست دستفروش‌ها در نقاط مختلف است و در گام چهارم توانمندسازی این افراد و آموزش آنهاست که به عنوان بخشی از کسانی که در اقتصاد کشور فعالیت می‌کنند و می‌توانند به کار و اشتغال رونق بدهد نگاه می‌کنیم و آن‌ها را یک فرصت می‌دانیم و نه یک تهدید؛ در هنگام اعطای مجوز اعلام می‌شود که حق ندارند کالای قاچاق بفروشند و باید با تولیدکنندگان داخلی مرتبط شوند و کالاهای داخلی را بفروشند و گام دوم که پیدا کردن اماکن مناسب برای این فعالیت است تقریبا در حال نهایی شدن است.

گودرزی خاطرنشان کرد: به محض اینکه مسئله‌مان در سامانه و فاوا حل شود و دستفروشان برای ثبت نام فراخوان شوند، کار شروع می‌شود و هر کسی غیر از این اماکنی که مشخص کردیم و همچنین دستفروشانی  که مجوز ندارند نمی‌توانند دستفروشی کنند و مزاحم مردم شوند.

ساماندهی دستفروشان در ۱۳ منطقه شهر تهران

گودرزی از ارائه تسهیلاتی به دستفروشان خبر داد و گفت: تسهیلاتی را برای دستفروشان فراهم می‌کنیم و اگر روز بازار تاسیس کردیم پارکینگ و سرویس بهداشتی و نمازخانه را تعبیه می‌کنیم تا فروشنده و خریدار از آن تسهیلات استفاده کنند و کشورهای دیگر هم این کار را انجام داده و مجتمع‌های بزرگی راه‌اندازی کرده‌اند که چند هزار نفر در آنجا چه یک یا چند روز در هفته فروشندگی داشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال که در مورد حضور دوباره دستفروش‌ها در چهارراه ولیعصر که مدتی بساط گستری آن‌ها جمع شده بود، چه تدبیری اندیشیده شده است، افزود: درباره دستفروشان این محدوده باید با دوستان صحبت کنیم. در کنار این حرف کلی، تقریبا ۱۳ منطقه شهر را که در موضوع دستفروشان بسیار مسئله خیز بود و حجم زیادی دستفروشی انجام می‌شد را ساماندهی کردیم؛ مثلا خیابان شهرداری در تجریش، خیابان صابونیان، چهارراه ولیعصر و خیابان شکوفه که وانت بارها می‌ایستادند و میوه فروشی می‌کردند. در این ۱۳ مورد اگر وضعیت حضور دستفروش‌ها دوباره به حالت قبل بازگشته باشند باید تذکر داد و در چهارراه ولیعصر به سمت جمهوری سمت راست یک زمین خالی و املاک متروکه‌ای بود که تعبیه کردیم که به صورت بازار روز و به صورت غرفه بندی شده و در اختیار دستفروش‌ها قرار خواهد گرفت و انجام و اجرای همه این کارها همراهی مردم را می‌خواهد.

مشاور و دستیار ویژه شهردار تهران در حوزه مناطق و خدمات شهری اضافه کرد: هم مردم نظارت کنند و هم خریدشان را آنجا انجام دهند و مردم از کسانی که در پیاده رو به ناحق بساط را پهن می‌کنند خرید نکنند تا مجبور شوند به مناطق تعبیه شده بروند و هر چقدر هم پلیس و نیروی شهربان گذاشته شود که مدیریت شوند، شهر بالاخره پهناور است و تعداد این افراد کم نیست؛ لذا همه از جمله دستگاه‌های حاکمیتی انتظامی امنیتی و هم مردم و رسانه‌ها باید همراهی کنند تا ساماندهی دستفروشان تهران محقق شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر