صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۳ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
یافته‌های یک پژوهش؛

زمان زایمان را دستکاری نکنید/ خطر تغییر الگوی ارتباطی در مغز جنین

پژوهشگران انگلیسی برای نخستین بار در یک بررسی علمی به این نتیجه رسیدند که نوزادن نارس در خطر تغییر الگوی ارتباطی مغز هستند.
کد خبر : 895863

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری آنا به نقل از ساینس دیلی یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که فعالیت شبکه ارتباطی مغز در نوزادان نارس با نوزادانی که دوران جنینی را به طور کامل طی می‌کنند، تفاوت دارد.

در این مطالعه که توسط کالج کینگ لندن انجام شد، اسکن مغز ۳۹۰ نوزاد به روش اف ام آر آی (fMRI) مورد بررسی قرار گرفت. این نخستین بار است که در یک مطالعه علمی چگونگی تغییر ارتباط بین نواحی مغز در چند هفته اول زندگی مورد توجه قرار می‌گیرد.

محققان نشان دادند که الگو‌های مختلف شبکه ارتباطی در مغز با زایمان زودرس مرتبط است، به عنوان مثال، در مقایسه با نوزادانی که دوران جنینی را کامل طی کردند، دوران گذار از حالت‌های مغزی-پیشانی و پسِ سری در نوزادان نارس طولانی‌تر است. آنها همچنین نشان دادند که پویایی حالت مغز در بدو تولد با طیفی از اختلالات رشدی در اوایل دوران کودکی، مانند اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی، اوتیسم و اسکیزوفرنی مرتبط است.

در این مطالعه داده‌های اف ام آر آی در ۶۶ نوزاد نارس و ۳۲۴ نوزاد که دوران جنینی را کامل طی کرده بودند با تکنیک‌های پیشرفته استفاده شد. آنها چگونگی اتصال لحظه به لحظه و تغییرات شبکه ارتباطی مغز را در مدتی که نوزادان در دستگاه اسکن مغزی بودند ارزیابی کردند و همچنین به شناسایی شش حالت مختلف رسیدند که سه مورد از این حالت‌ها در سراسر مغز و سه حالت دیگر محدود به نواحی مجزای مغز (پسِ سری، حسی-حرکتی و پیشانی) بودند.

این مطالعه همچنین نشان داد که معیار‌های رشد، حرکت، زبان، شناخت و رفتار اجتماعی با الگو‌های ارتباط مغزی در نوزادان مرتبط و تحت تأثیر تکامل دوران جنینی است.

مؤسسه ملی تحقیقات بهداشت و مراقبت زیست‌پزشکی مادسلی (Maudsley) در جنوب لندن سفارش‌دهنده این تحقیق بود و شورای تحقیقات اروپا تأمین مالی آن را انجام داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر