صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۵ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۲

افزایش امید‌ها به درمان ناشنوایی ارثی با کمک ژن‌درمانی

در چند ماه اخیر، خبر‌های امیدوارکننده‌ای در مورد روش ژن درمانی برای درمان ناشنوایی منتشر شده است. آزمایش‌های بالینی نشان داده‌اند که این روش درمانی می‌تواند شنوایی کودکان مبتلا به ناشنوایی ارثی را بهبود بخشد.
کد خبر : 895590

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس، در ماه‌های اخیر، اطلاعات مهمی منتشر شده که نشان می‌دهد برای اولین بار، ژن درمانی موفق به ایجاد شنوایی در کودکانی شده است که به دلیل جهش‌های ژنتیکی ناشنوا به دنیا آمده‌اند.

به‌عنوان مثال، شرکت دارو سازی «ایلای لی‌لی اند کامپنی» (Eli Lilly & Co) اعلام کرد که یک پسر ناشنوای مراکشی، پس از یک دوره ژن درمانی، اکنون توانایی شنیدن صدا‌ها را پیدا کرده است.

در آزمایش دیگری، سه کودک در چین در سنین پایین‌تر به همین روش درمان شدند و بدون نیاز به کاشت حلزون، قادر به برقراری ارتباط کلامی هستند.

این بهبود شنوایی، که در اکتبر ۲۰۲۳ توسط رسانه‌ها گزارش شده بود، اکنون در هفته‌نامه پزشکی «لنست» (The Lancet) با جزئیات بیشتری آورده شده است.

در این آزمایش‌ها، از یک ویروس برای وارد کردن ژن «اُتی‌اُاِف» (OTOF) به گوش داخلی کودکان استفاده شده است. این ژن برای تولید پروتئینی به نام اوتوفرلین (otoferlin) ضروری است که سلول‌های مویی گوش را قادر می‌سازد تا صدا را حس کرده و منتقل کنند.

این پیشرفت‌ها امید‌های زیادی را برای درمان ناشنوایی ایجاد کرده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: ناشنوایی گوش
ارسال نظر