همایش بینالمللی «فلسفه ذهن» برگزار میشود
به گزارش گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی همازاده، مدیر سازماندهی و اجرا و ابراهیم آزادگان دبیر علمی در نشستی خبری توضیحاتی درباره اولین همایش بینالمللی فلسفه ذهن با موضوع مسئله آگاهی ارائه کردند.
همازاده با بیان اینکه کم به موضوع فلسفه ذهن در همایشها و پژوهشها پرداخته شده است، گفت: اولینبار است که همایش فلسفه ذهن در ایران برگزار میشود اهمیت مبانی این حوزه بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: قبل از این همایش پیش همایشهایی از جمله فلسفه مدرسه تابستانه فلسفه ذهن در بیمارستان شهدای تجریش با رویکرد آموزشی ترویجی برای آموزش مقدمات ذهن برگزار شده است.
* 4 هسته پژوهشی فلسفه ذهن
همازاده با بیان اینکه در این حوزه ۴ هسته پژوهشی داریم، اظهار کرد: در دانشگاه شریف ۲ هسته، پژوهشگاه دانشگاه بنیادی ۱ هسته و دانشگاه تهران ۱ هسته پژوهشی فعالیت دارند تشکیل شده از محققان پسادکترا و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که خروجیهایی از جمله مقالات، کتاب و رویداد دارند بعضی از هستههای پژوهشی رویدادهای مانند کنفرانس بینالمللی اخلاق شناختی را امسال برگزار کردند و بعدازاین همایش دانشگاه شریف رویدادی درباره الهیات علومشناختی در نیمه دوم اسفند برگزار میشود.
* ۴۴ مقاله پذیرفته شده است
مدیر سازماندهی و اجرای همایش بینالمللی فلسفه ذهن با اشاره به تعداد مقالات دریافت شده تصریح کرد: در ارزیابیها انجام شده ۴۴ مقاله باتوجهبه استانداردها پذیرفته شده است؛ ۲۵ مقاله داخلی که ۱۰ مقاله برای اساتید و اعضای هیئتعلمی هست و ۱۹ مقاله خارجی که ۱۴ مقاله برای اساتید و اعضای هیئتعلمیهای دانشگاههای آکسفورد، دانشگاه ییل، دانشگاه CIU، دانشگاه مرکزی اروپا، نوتردام آمریکا و...هستند ۱۱ مقاله از پسادکترا داریم که ۳ تا خارجی است.
همازاده ادامه داد: در این همایش که در ۵ روز برگزار می شود ۸ ارائه مجازی خواهد بود که روزهای ۲۹ بهمن و ۳ اسفند توسط اساتیدی از آمریکای شمالی و انگلستان مجازی ارائه خواهد شد. در روزهای ۳۰ بهمن ، ۱ و ۲ اسفند همایش به صورت با حضور اساتیدی از دانشگاه مسینا ایتالیا و مرکز مطالعات آگاهی دانشگاه مسکو، از چین دانشگاه فودان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود که علاوه بر ارئه در سالن رائه به صورت پوستر هم خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه مقالات با سختگیری انتخاب شده است، اظهار کرد: باتوجهبه تفاهمنامه امضا شده مقالات در مجله علمی و پژوهشی تازههای علومشناختی مقالات پذیرفته شده در سه شماره چاپ خواهد شد.
* محورهای همایش؛«علم آگاهی»، «فلسفه آگاهی» و «تاریخ و جامعهشناسی آگاهی»
در ادامه آزادگان، دبیر علمی با بیان اینکه این همایش بینالمللی در سه محور «علم آگاهی»، «فلسفه آگاهی» و «تاریخ و جامعهشناسی آگاهی» است، ادامه داد: در محور علم آگاهی، مباحث آموزههای علومشناختی و علوم اعصاب در مسئله آگاهی، رویکردهای کوانتومی به مسئله آگاهی، هوش مصنوعی و مدل محاسباتی آگاهی و در محور فلسفه آگاهی، مسائل مربوط به پدیدارشناسی آگاهی، نظریات معاصر درباره ماهیت آگاهی، آگاهی و مسائل مربوط به اراده، عمل و کنترل رفتار، بدنمندی و جنبههای مختلف شناخت در ارتباط با دیگران و جهان و در محور تاریخ و جامعهشناسی آگاهی، نگاه فلسفه اسلامی و سنتهای فلسفی پیشامدرن به مسئله آگاهی، تکامل و انسانشناسی آگاهی، مطالعات جامعهشناختی درباره آگاهی پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه همانطور که علم پیشرفت میکند، مسائل اخلاقی درباره آن پیش میآید، گفت: ما ناچاریم در کنار پیشرفت مباحث علمی مباحث فلسفی و اخلاقی را در نظر بگیریم و مطالعه کنیم.
دبیر علمی همایش بینالمللی فلسفه ذهن در ادامه با اشاره به اهمیت مسئله آگاهی اظهار کرد: مسئله آگاهی اهمیت خیلی خاصی دارد؛ زیرا اولین مسئلهای است که فیلسوفها با آن مواجه هستند برای حلکردن یا تجزیهوتحلیل است نکته دوم این است که تمام روابط اجتماعی ما در این حوزه است.
به گزارش آنا، آزادگان با بیان این که مباحث مربوط به مطالعات ذهن در میان مدت یا دراز مدت در جامعه دارد گفت: مباحث مربوط به مطالعات ذهن به مدلیگ ذهن ما کمک میکند که یک پروژه بزرگ وجود دارد که ذهن انسان را مدل کند این پروژه که در این کنفرانس جلومی بریم یکی از اهدافش کمک به جدیدترین دستاوردها است که ذهن ما چطور کار می کند.
گفتنی است، شرکت در همایش رایگان است و ثبتنام الزامی است علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی philmind.ir مراجعه نمایند.
این همایش از اول تا سوم اسفنده به همت جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.
انتهای پیام/