صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۹ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲

بیش از ۲۵۰ شرکت دانش‌بنیان به کمک کشاورزان آمده اند

سرپرست موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: هم اکنون  بالغ بر ۲۵۰ شرکت دانش‌بنیانی در حال همکاری با این سازمان هستند و فناوری و تکنولوژی و راه‌کار‌های خود را از این طریق به کشاورزان ارائه می‌کنند.
کد خبر : 895253

به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مهدی قاسمی، معاون سازمان تات(تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) و سرپرست موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری گفت: موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان متولی سرمایه انسانی بخش کشاورزی با بهره گیری از ظرفیت گسترده جهاد کشاورزی در سطح کشور و با مشارکت مراکز تحقیقاتی، حل مشکلات دانشی بخش کشاورزی را در دستور کار خود دارد.

وی ادامه داد: با تکیه بر افزایش دانش کشاورزی توانستیم با ۴۰ درصد افزایش سطح زیر کشت از ابتدای انقلاب تاکنون، تناژ محصولات کشاورزی تولید شده درکشور را از ۲۵ میلیون تن در ابتدای انقلاب به ۱۲۵ میلیون حال حاضر برسانیم. این امر با تکیه بر تلاش و کوشش دانش بنیانی در بخش محقق شده است.

قاسمی اظهار کرد: شایان ذکر است که این موفقیت در شرایطی حاصل شد که موضوع تغییرات اقلیمی بسیار جدی است و الگو‌های بارش و تغییر دما به شدت دستخوش نوسان است. همچنین هوا گرم‌تر شده و میزان بارش نیز کاهش یافته است. از این رو افزایش میزان برداشت در سطح جز با نفوذ دانش در بخش کشاورزی حاصل نشده است.

وی ادامه داد: زنجیره دانش کشاورزی از قبل از کشت تا پس از برداشت ادامه داردو هر ساله بر دستاورد‌هایی مانند تولید بذر‌هایی که در مقابل چالش‌های محیطی مقاوم هستند و یا تغییر الگوی کشت در هر منطقه افزوده می‌شود. موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در این زمینه پل ارتباطی بین کشاورزان و موسسه‌های تحقیقاتی و دانش بنیان است تا فناوری‌ها به دست کشاورزان برساند و دغدغه‌های نظام و کشاورزان را به مراکز علمی و دانش بنیان انتقال دهد و این مسائل را پردازش کند.

سرپرست موسسه آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: هم اکنون حدود ۵ میلیون نفر بهره بردار در بخش کشاورزی و ۱۰ میلیون نفر زن روستایی و ۵۰۰ هزار نفر زن عشایری داریم. این افراد جامعه هدف تحقبقات کشاورزی هستند و برای آنها برناهه‌های مختلفی داریم. همچنین ۱۲۵۰ محقق معین داریم که در هر مرکز دهستان به کشاورزان خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهند.

دانش بنیان در کنار موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در خط مقدم تکنولوژی کشاورزی

قاسمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی آنا مبنی بر میزان همکاری شرکت‌های دانش بنیان با موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: هم اکنون  بالغ بر ۲۵۰ شرکت دانش‌بنیانی در حال همکاری با این سازمان هستند و فناوری و تلکنولوژی و راه کار‌های خود را از این طریق به کشاورزان ارائه می‌کنند.

موم‌وندی معاون وی نیز در ادامه در پاسخ به آنا گفت: از سال گذشته برنامه‌ای به نام ترویج محصولات فناورانه شرکت‌های دانش بنیان در جریان است که در این برنام هر شرکتی که یک دانش و یا فناوری را ابداع کرده و در حوزه فعالیت ما نیاز به توسعه و انتشار داشته باشد، در سطح کلان با مراجعه به سازمان تات و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و در شهرستان با مراجعه به سازمان ترویج کشاورزی استان از حمایت‌های قانونی بهره مند می‌شود.

وی ادامه داد: با مراجعه هر شخصیت حقیقی و یا حقوقی به موسسه آموزش ترویج کشاورزی، فناوری ابداعی وی مورد ارزیابی قرار گرفته و اگر مورد نیاز استان محل ارائه باشد پس از طی مراحل قانونی در کمیته‌ای بررسی و برای اجرای آن برنامه‌ای طراحی می‌شود.

موم‌وندی تاکید کرد: سال گذشته ما با ۱۶۰ شرکت دانش بنیان همکاری می‌کردیم، اما همانطور که اشاره شد امسال تعداد این شرکت‌ها به بیش از ۲۵۰ شرکت می‌رسد.

دانش بنیان ها، سلاح موثر علیه تغییرات اقلیمی

در ادامه پاسخ به سوال آنا در مورد سطح همکاری دانش‌بنیان‌ها با موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برای مقابله با تاثیر تغییرات اقلیمی بر کشاورزی، قاسمی گفت: تغییرات اقلیمی کلان بحرانی است که در حال حادث شدن است و ما می‌توانیم بگوییم که تمام فعالیت‌های این موسسه به نوعی با تغییرات اقلیمی در ارتباط است.

وی ادامه داد: از جمله فعالیت‌های دانش بنیانی این موسسه در مبارزه با تغییرات اقلیمی می‌توان به مواردی اشاره کرد که شرکت‌های دانش بنیان با همکاری موسسه فناوری‌هایی را ابداع کرده اند تا تاب‌آوری گیاهان را در برابر تغییرات سریع محیطی و خشکی افزایش دهد و سامانه‌هایی برای هوشمندسازی مزارع تولید شده است تا برای تخمین دقیق نیاز گیاه در شرایط متغییر محیطی از آن بهره‌گیری شود. از این رو می‌توان گفت که تمام فعالیت‌هایی که این سازمان انجام می‌دهد به نوعی در راستای مقابله با تغییرات اقلیمی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر