صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هیئت‌های اندیشه‌ورز محور حکمرانی دانش‌بنیان در استان‌ها هستند

معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: هیئت‌های اندیشه‌ورز محور حکمرانی دانش‌بنیان در استان‌ها هستند.
کد خبر : 894995

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، غلامرضا سلیمی، معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه هیئت اندیشه ورز استان اردبیل ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر، با مرور دستاورد‌های علمی انقلاب اسلامی اظهار کرد: قبل از انقلاب در آموزش عالی وضعیت خوبی نداشتیم. به طور مثال اوضاع پزشکی کشور مناسب نبود، از کشور‌های مختلف پزشک وارد می‌کردیم، اما هم اکنون به حدی از توانمندی رسیدیم که به عنوان قطب گردشگری سلامت در منطقه مطرح هستیم.

وی افزود: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون تعداد واحد‌های آموزشی ۹ برابر، تعداد دانشجویان ۵۰ برابر، تعداد دانشجویان زن ۵۶ برابر، اعضای هیئت علمی ۱۳ برابر و تعداد دانش آموختگان ۳۴ برابر شده است. همچنین شاهد عدالت آموزشی و تمرکززدایی از تهران هستیم. در ابتدای انقلاب ۶۸ درصد واحد‌های آموزشی در استان تهران بود، اما در حال حاضر به ۲۲ درصد رسیده است.


معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این موفقیت‌ها مرهون تلاش جامعه علمی کشور و راهبری امامین انقلاب بوده است. پیروزی انقلاب اسلامی با وجود اینکه به عنوان یک پدیده سیاسی شناخته می‌شود، اما اصالتا ماهیت تمدنی فرهنگی دارد و در این زمینه دانشگاه‌ها نقش ویژه داشته و دارند.
دکتر سلیمی با اشاره به تاسیس ستاد انقلاب فرهنگی در ابتدای انقلاب گفت: ستاد انقلاب فرهنگی با ابتکار حضرت امام (ره) تشکیل شد و بعد از چهار سال با پیشنهاد مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتقاء یافت. شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای فعالیت متمرکز بر دانشگاه‌ها بود، اما در ادامه فرهنگ و علم توامان یعنی - قدرت نرم نظام - در دستور کار این شورا قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در این شورا اسناد مختلفی تنظیم شده است که برخی از آنها شامل نقشه مهندسی فرهنگی، نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: ذیل این سند، اسناد متعددی نظیر سند امنیت غذایی، سند جامع روابط علمی بین المللی، سند جامع هوا و فضا و فناوری نرم و فرهنگی تدوین شده است و اسنادی نظیر سند هوش مصنوعی، سند کوانتوم، سند تحول و ارتقای علوم پایه و علوم انسانی در حال تدوین است.

سلیمی با اشاره به رویکرد تحولی در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دوران تحولی در شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شده است و بر این اساس چهار ستاد علم و فناوری، فرهنگی اجتماعی، تعلیم و تربیت و خانواده و زنان در شورا تشکیل شده است؛ و ستاد علم فناوری متولی حکمرانی علم و فناوری در کشور است.

وی با انتقاد از عدم استفاده از همه ظرفیت کشور ادامه داد: اگر بتوانیم ظرفیت‌های مختلف در استان‌های کشور را فعال کنیم رشد و شتاب بیشتری خواهیم داشت. ما باید حکمرانی محلی علم و فناوری باید مدنظر داشته باشیم. چرا که مسایل استان‌ها در عین اشتراکاتی که با هم دارند با یکدیگر متفاوت است. به همین منظور هیئت‌های اندیشه ورز استانی تشکیل شدند. هیئت‌های اندیشه ورز بازوان شورای عالی انقلاب فرهنگی در استان‌ها هستند که با مشارکت ذینفعان علم و فناوری در استان‌ها حکمرانی علم و فناوری را راهبری می‌کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر تدوین نظام مسایل در استان‌ها اضافه کرد: همچنین برش‌های استانی نقشه جامع علمی کشور تدوین خواهد شد تا حکمرانی دانش بنیان در استان‌ها پیاده سازی شود.

سلیمی با تاکید بر گفتمان سازی اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: اسناد تدوین شده با رویکرد سلسله مراتبی اجرایی نمی‌شود بلکه باید تبدیل گفتمان غالب شود، نقشه جامع ۱۳ سال تدوین شده، اما چقدر اساتید دانشگاه‌ها از آن اطلاع دارند، سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها نیز به خوبی در میان دانشگاهیان تبیین نشده است. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند که «اگر افکار عمومی با منظومه فکری ما آشنا نشود اسناد روی کاغذ باقی می‌ماند»، بنابراین گفتمان سازی از اهمیت ویژه برخوردار است.

وی در پایان گفت: در ذیل ستاد علم و فناوری میز‌های تخصصی تشکیل دادیم، امتداد میز‌های تخصصی موضوعی باید در استان‌ها نیز وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر