صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۲
هجدهمین دوره AFC ASIAN CUP- قطر ۲۰۲۳

نبرد ببر‌ها و کانگوروها، دومین فینال زودهنگام آسیا؛ کره جنوبی و استرالیا در جنگ برابر هم چه دلایلی برای پیروزی دارند؟

تیم‌های فوتبال استرالیا و کره جنوبی در دومین دیدار فینال گونه جام ملت‌های آسیا دلایل فنی برای غلبه بر یکدیگر دارند؛ کانگورو‌ها به قدرت بدنی و ریکاوری طولانی‌تر خویش می‌بالند و کره‌ای هم با شور و هیجانی که مربی اش ایجاد کرده گام در میدان می‌گذارند.
کد خبر : 894387

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بعد از پشت سرگذاشتن اولین مرحله حذفی رقابت‌های جام ملت‌های آسیا «قطر ۲۰۲۳» از جمعه ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ (امروز) دور هیجان انگیز و دلهره آور یک چهارم نهایی آغاز می‌شود. بی شک دو فینال زودهنگام این مرحله نبرد قهرمانان ادوار گذشته برابر هم یعنی استرالیا- کره جنوبی (امشب در ورزشگاه الجنوب) و ایران و ژاپن (فرداشب در ورزشگاه اجوکیشن سیتی) خواهد بود.

در این گزارش به زوایای مختلف مصاف فینال گونه «کانگورو‌ها با جنگجویان تایگوک» نگاه می‌اندازیم:

**دو رقیب آماده گذر

استرالیا و کره که نبرد مهم جدیدی را تا چند ساعت دیگر مقابل هم برگزار می‌کنند، خود را کاملا شایسته حضور در این مرحله می‌دانند.آنها حتی برای عبور از این مرحله سخت و نفس گیر دلایل بیشماری دارند و خود را لایق رسیدن به نیمه نهایی و حتی فینال جام می‌دانند.

استرالیا که قهرمان جام ملت‌های ۲۰۱۵ شد، براساس قابلیت هایش رویای کسب برد را در سر می‌پروراند. هر عضو «ساکروس» برای پیروزی بر حریف چشم بادامی، مصمم است بطوریکه می‌گوید: همانگونه که کره را در فینال جام ۹ سال قبل شکست دادیم و کاپ قهرمانی را گرفتیم، حالا هم آنقدر توانمندهستیم که یک بار دیگر رقیب را شکست دهیم.

به همین خاطر مردان گراهام آرنولد به برد در رویارویی با «ببر‌های آسیا» باوردارند. مسلم است آنها دلایلی دارند که می‌توانند به عاقبت کار خوش بین باشند.اما واقعا دلایل پیروزی زرد و سبزپوشان چیست؟

روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد، معتبرترین نشریه استرالیا این دلایل را بازگو می‌کند. این رسانه می‌نویسد ۴ دلیل آشکار وجود دارد که استرالیا می‌تواند بر تیم کلنیزمان غلبه کند.

**خستگی، نخستین دلیل پیروزی

نشریه استرالیایی دلیل اول خود را چنین بیان می‌کند:اگر بر کره غلبه کنیم، در نیمه نهایی با اردن یا تاجیکستان روبرو خواهیم شد که با توجه به قدرت بدنی ما، چنین دیداری می‌تواند ایده ال باشد. اما همین ویژگی قدرت بدنی هم ابزار مهمی در راه کسب برد احتمالی مقابل کره خواهد بود. چون استرالیا دو روز زودتر از کره ای‌ها بازی مرحله یک هشتم نهایی اش را انجام داد و بیشتر و بهتر استراحت کرد.

این روزنامه افزود:دراین حال در نظر بگیرید کره از یک بازی ۱۲۰ دقیقه‌ای می‌آید و ما ۹۰ دقیقه را پشت سرگذاشتیم. حتی «سون هیونگ مین» و «لی کانگ این» از ابتدای جام بدون وقفه بازی کرده اند. ضمن آنکه سول یانگ وو، کیم مین جائه، هوانگ این بیوم و لی جائه سونگ نیز بیش از ۳۰۰ دقیقه در جام در میدان حضور داشته اند. در نقطه مقابل و در تیم ما، تنها چهار بازیکن هستند که بیش از ۳۰۰ دقیقه بازی کرده اند و مصدومیتی هم در کار نیست.

**کره دفاعی بازی نمی‌کند!

دومین عاملی که استرالیایی‌ها به آن اعتقاددارند، علاقه نداشتن کره جنوبی به بازی دفاعی است.در این باره مورنینگ هرالد نوشت:کره جنوبی باتوجه به بازیکنانی که در خط میانی و حمله دارد، به بازی رو به جلو علاقه نشان می‌دهد. انجام دفاع اتوبوسی در دستور کار تیم کلینزمان نیست. شاید برخی تصور کنند این عامل، به سود حریف است، اما وقتی در نظر بگیریم تیم ما مقابل حریفانی که به دفاع کامل نمی‌پردازند و جلو می‌آیند، بازی بهتری هم انجام می‌دهد، آنگاه می‌توان از این ویژگی، به عنوان دلیلی دیگر برای پیروزی نام برد. هرچند که باید کاملا مراقب باشیم حریف از کوچکترین اشتباه، بهترین بهره استفاده را نکند.

**ادامه جو مخالف با مربی آلمانی

به باور گزارشگر روزنامه استرالیایی، کره جنوبی هرچند با تدبیر یورگن کلینزمان در نبرد سخت با عربستان برنده و شاد شد، اما همچنان جو نارضایتی علیه مربی ژرمنی درکشور خاور دوری باقی مانده که می‌تواند برگ برنده دیگری برای کانگورو‌ها باشد.

این رسانه عنوان کرد:در کره نگرانی گسترده‌ای در ارتباط با تیم ملی وجود دارد که با استعدادترین بازیکنان نسل طلایی شان در تیم ملی وقت تلف می‌کنند. هواداران معتقدند تاکتیک‌های کلینزمان به طور کلی برای تیم ملی مناسب نیست. همچنین گلایه‌های وجوددارد که از زمان شروع همکاری مشترک، مربی آلمانی وقت اندکی را برای حضور در کشور آسیایی سپری کرده است. این شدت نگرانی به حدی بوده که برخی بزرگان فوتبال این کشور حتی بعد از برد مقابل عربستان، از نامتعادلی تاکتیکی تیم ملی انتقادکردند. با توجه به این جو، گراهام آرنولد می‌تواند دست به برنامه ریزی تاکتیکی جامعی بزند.

**کاپیتان کره دلیل آخر برای برد ساکروس

استرالیایی‌ها یک دلیل دیگر هم برای برد مقابل حریف امشب خود بیان می‌کنند:سون هیونگ مین

در نگاه اول شاید این موضوع عجیب به نظر برسد. چرا که کاپیتان جنگجویان، خود همیشه عامل موفقیت تیم کشورش بوده و حتی در تاتنهام نیز رکن اساسی برای دست یابی به برد قلمداد شده است.با این حال مورنینگ هرالد، رسانه‌ای است که دلیل خود را اینچنین بیان می‌کند:

از ابتدای جام مشاهده کردیم سون هیونگ مین، همان مهاجم تند و تیز و فوق العاده خطرناک گذشته کره ای‌ها نبوده است. در پیکارها، ندرخشیده که این ربط به نحوه پوشش دفاعی تیم‌های رقیب هم داشته است. با این حال گراهام آرنولد اخیرا با آنژه پوستواوغلو، هموطن و همکارش و مسئول فنی تیم تاتنهام جایی که سون بازی می‌کند، تماس تلفنی گرفته و خیلی چیز‌ها در آن مکالمه صوتی متوجه شده؛ از جمله این که چطور فضا را این مهاجم بگیرد تا قدرت هجومی کره کاهش چشمگیری پیداکند.

**واکنش کره ای‌ها با دلایلی که دارند

بی شک کره ای‌ها هم برای غلبه بر رقیب قدرتمند دلایل خاص خود را دارند. آنها قبول می‌کنند ۲ روز کمتر نسبت به کانگورو‌ها استراحت کرده و ریکاوری بسیار فشرده‌ای داشته اند، اما در عین حال می‌گویند «مرد بازی» امشب هستند و می‌خواهند راه خود را به سمت نیمه نهایی، فینال و در پایان افتخارآفرینی جام کج کنند؛ همانگونه که در سال‌های ۱۹۵۶ و ۱۹۶۰ قهرمان شدند.

دراین مورد سایت یونهاپ کره می‌نویسد:یورگن کلینزمان، مربی با تجربه‌ای است که میدان‌های بزرگی را دیده و به تمام جزییات تورنمنت‌ها واقف است. به خوبی می‌داند تیمش نسبت به استرالیا کمتر استراحت کرده و به خاطر بازی سنگین، فشار زیادی را هم تحمل کرده، اما برای مقابله با این مورد، از روش‌های روانی استفاده می‌کند. او می‌داند در کنار فعالیت‌های بخش پزشکی برای آماده سازی بدن بازیکنان، داشتن روحیه بالا آنها، چقدر اهمیت دارد. پس حالا بنا را بیشتر بر ایجاد فضای پرشورتر گذاشته و حتی مزاح هم می‌کند. او از این طریق می‌خواهد برد مقابل استرالیا را بنا کند.

**رفاقت کلینزمان، دلیلی دیگر

روزنامه ایلبو هم از راهکار مشابه دیگری نام می‌برد که آن گپ‌های دوستانه و تاثیرگذار با بازیکنان است.

این نشریه نوشت: خبرنگاران وقتی با کلینزمان بعد از بازی با عربستان دراردو دیدار کردند، متوجه شدند چقدر از چوکیوسونگ که گل نجات بخش بازی سه شنبه شب را زد، تمجید می‌کند.

کلینزمان گفت:من خودم هم وقتی جوان بودم و بازی می‌کردم، مثل سونگ، بازیکن شماره ۹ بودم. این گونه مهاجم‌ها برای زنده ماندن و بالندگی، چاره‌ای ندارند که گل بزنند. من هم مثل او بار‌ها تحت فشار قرارگرفتم و حس می‌کردم دارم می‌میرم. اما گل زدم، چون همیشه دنبال فرصت بعدی بودم. این نکته را هم قبل بازی به او بازگو کردم. بعد بازی هم به او گفتم اگر فقط منتظر بمانی، زمان را از دست می‌دهی. حتی در اردو هم به او گفتم مهاجم باید به سرعت موقعیت‌های از دست رفته را فراموش کند و روی موقعیت بعدی تمرکز داشته باشد. دیدید که چطور عمل کرد و باعث خوشحالی همه شد.

این نشریه با انعکاس صحبت‌های مربی ۵۹ ساله دلیل آورده کلینزمان که استاد ایجاد انگیزه و شور در بازیکنانش است، در فرصت‌های مناسب با بازیکنانش تا قبل از رویارویی با استرالیا صحبت می‌کند و خیلی دوستانه هم ایراد‌های آنها را بازگو کرده و هم روحیه برای انجام کاری بهتر می‌دهد.

**تاکتیک‌های کلینزمان دلیلی دیگر

سایت NTN کره هم دلایلی برای کسب برد ببر‌ها را بیان می‌کند. گزارشگر این نشریه نوشت کلینزمان برخلاف آنچه منتقدین می‌گویند، مربی بی تاکتیک و بدون ایده‌ای نیست که اگر بود، نمی‌توانست مانچینی و شاگردان عربستانی اش را مغلوب کند.

آن هون سیوک، نویسنده این سایت در نوشته اش دلیل دیگری برای برای غلبه بر کانگورو‌ها بیان کرده است:

کلینزمان در اردو گفت که از فرانتس بکن باوئر، اسطوره فقید آلمان و مربی سابقش یادگرفته قبل از حضور در هر جامی، باید یک برنامه و استراتژی کامل برای گذر از هر ایستگاه آن و قرارگرفتن در موقعیت‌های مختلف برای خویش تعریف کند. در زمان‌های بازی با عربستان دیدیم که چطور از نظر تاکتیکی، قدم به قدم پیش رفت و تغییرات مثبتی پشت سرهم ایجاد کرد. او نشان داد تیم حریف را می‌شناخته که توانسته تغییر آرایش تاکتیکی ایجاد کند.

به باور این گزارشگر کره‌ای، سرمربی آلمانی می‌تواند راه پیروزی بر استرالیا را هموارکند. وی نوشت:کلینزمان مثل بازی با عربستان، کارت‌های مختلف تاکتیکی را در دستش دارد. باید به او اعتماد کرد و اجازه داد تا با آرامش، دراین فرصت حساس و بسیار محدود، پروژه برد مقابل رقیب را طراحی کند.

**آمار چه می‌گوید؟

جدا از دلایلی که دو طرف این نبرد برای برد دارند، باید اذعان کرد تاکنون کره و استرالیا ۲۳ مرتبه برابر هم قرارگرفته اند که ۱۰ برد از آن زردپوشان بوده و ۵ مرتبه هم سرخ پوشان کره‌ای برد را کسب کرده اند. ضمن آنکه ۸ بازی هم با تساوی خاتمه یافته است.

نکته جالب این که هم آرنولد و هم کلینزمان تجربه قرارگرفتن مقابل حریف را دارند. در مورد مربی ۶۰ ساله استرالیا باید گفت سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ که برای اولین بار سرمربی تیم کشورش شد، دو نتیجه باخت یک بر صفر و تساوی یک بر یک را کسب کرد.

کلینزمان هم در سال ۲۰۰۵ و مسابقات جام کنفدراسیون‌ها زمانی که سرمربی تیم ملی آلمان بود، به برتری ۴ بر ۳ مقابل استرالیا رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر