صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۶ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد؛

چاقی و رژیم غذایی نامناسب عامل اصلی بروز سرطان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: عواملی مانند اضافه وزن و چاقی بدن، فعالیت بدنی کم و رژیم غذایی نامناسب از عوامل خطر اصلی در بروز سرطان‌ها هستند.
کد خبر : 894135

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد اسماعیل زاده، با بیان اینکه سرطان کولورکتال (سرطان روده) سومین سرطان شایع در مردان و دومین سرطان شایع زنان در سراسر جهان و سومین سرطان شایع در ایران است، افزود: بیش از ۱.۸ میلیون مورد جدید سرطان کولورکتال در سال ۲۰۱۸ رخ داده است که انتظار می‌رود طی ۱۵ سال آینده، بار جهانی سرطان کولورکتال ۶۰ درصد افزایش یابد و باعث مرگ ۱.۱ میلیون نفر شود.

وی با بیان اینکه عواملی مانند اضافه وزن و چاقی بدن، فعالیت بدنی کم و رژیم غذایی نامناسب از عوامل خطر اصلی در بروز سرطان‌ها هستند، خاطرنشان کرد: طبق گزارش موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، مصرف محصولات لبنی ممکن است به محافظت در برابر سرطان کولورکتال کمک کند. با این حال، خطر ابتلا به این سرطان با مصرف انواع مختلف محصولات لبنی (مانند ماست، شیر فرآوری شده یا پنیر سفت) و همچنین مصرف زیرگروه‌های لبنیات و ترکیب چربی آنها (یعنی کم چرب یا زیاد) مرتبط است.

وی با بیان اینکه مصرف لبنیات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد، گفت: دلیل کاهش ابتلا به این سرطان با مصرف لبنیات، این است که محصولات لبنی حاوی کلسیم، ویتامین D، لیپید‌های شیر و پروبیوتیک‌هایی هستند که می‌توانند از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری کنند.

دکتر اسماعیل زاده ادامه داد: گرچه اکثر دستورالعمل‌های رژیم غذایی فعلی از مصرف لبنیات بدون چربی یا کم چرب در چارچوب یک رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از بیماری‌های مزمن حمایت می‌کنند، شواهد نشان داده که هیچ ارتباطی بین مصرف لبنیات پرچرب و خطر ابتلا یا کاهش خطر ابتلا به این سرطان وجود ندارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: دلیل کاهش ابتلا به این سرطان با مصرف لبنیات، این است که محصولات لبنی حاوی کلسیم، ویتامین D، لیپید‌های شیر و پروبیوتیک‌هایی هستند که می‌توانند از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری کنند که البته این کاهش خطر ابتلا به مصرف شیر و پنیر ارتباط بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه خوردن و نوشیدن شیر و لبنیات می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد، گفت: هیچ مدرکی وجود ندارد که خطر ابتلا به هر نوع سرطان دیگری را افزایش یا کاهش دهد، بنابراین سعی کنید هر روز لبنیات به خصوص ماست در رژیم غذایی خود مصرف کنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر