صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۱ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
شهرونددانشمندان کشف کردند؛

دریاچه‌ها و فاضلاب عامل مرگ بی‌مهرگان رودخانه‌های بزرگ

شهرونددانشمندان کشف کردند 76 درصد از گونه‌های حشرات به دلیل دفع فاضلاب از بین رفته‌اند.
کد خبر : 893932

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین؛ آزمایش‌های انجام شده توسط شهروند ددانشمندان بر رودخانۀ کانزی بک (Cunsey Beck)، که به دریاچۀ ویندرمر (Windermere) می‌ریزد، کاهش قابل توجه گونه‌های زیستی بی‌مهرگان در این دریاچه را نشان می‌دهد.

به باور دانشمندان کاهش گونه‌های بی‌مهرگان ناشی از تخلیۀ فاضلاب کارخانه‌های اطراف به این منطقه است. آزمایش‌ها نشان از کاهش 76 درصدی در کل گونه‌های حشرات رودخانه‌ دارد و مقایسۀ میان بخش پایینی و بالایی رودخانه نیز نشان از کاهش 33 درصدی گونه در بخش پایینی دارد که فاضلاب به آن ریخته می‌شود.

سازمان‌های مردمی حامی این پژوهش استدلال می‌کنند که آژانس محیط زیست (Environment Agency) برای تخلیۀ فاضلاب مجوزی صادر کرده که از تصویۀ مناسب فاضلاب اطمینان حاصل نمی‌کند. البته آژانس محیط زیست این ادعا را رد می‌کند.

کنشگران همچنین ادعا می‌کنند که ناتوانی آژانس محیط زیست در مسئولیت‌های نظارتی خود منجر به آسیب مزمن به رودخانۀ کانزی بک شده است و به مشکلات پیشین که در سال 2022 منجر به مرگ صدها ماهی شد افزوده است.

کنشگران خواهان اصلاحات فوری در مقررات دفع فاضلاب هستند و همچنین مطالبۀ پژوهشی عمومی نیز داده‌اند، زیرا به باور آنها وضع کنونی پاسخ‌گوی نیازها برای ترمیم و محافظت از این رودخانه نخواهد بود. این گروه محدودیت مجوز برای دفع آمونیاک نیتروژن را در سایر تاسیسات تصفیه آب مقایسه کردند و دریافتند که استانداردهای موجود نامناسب است.

آژانس محیط زیست تصدیق می‌کند که در واکنش‌های خود کاستی‌هایی وجود دارد و در تلاش است تا اصلاحاتی در رویه‌های خود ایجاد کند. این وضعیت منجر به افزایش مطالبات عمومی برای قانون‌گذاری بهتر و اقدامات مناسب برای بهبود وضعیت اکولوژیکی در آبراه‌های آسیب‌دیده شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر