صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۲

نقش میکروبیوم روده در کنترل شدت افسردگی

میکروب‌های موجود در روده و دستگاه گوارش می‌توانند از راه تولید مواد شیمیایی بر خلق‌و‌خوی انسان تأثیر بگذارند.
کد خبر : 893508

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سای پُست، دانشمندان دانشگاه ووهان چین می‌گویند، میکروبیوم‌های موجود در روده جوانانی که مبتلا به اختلال افسردگی ماژور هستند، در مقایسه با افراد سالم، فرق چندانی ندارد. با این حال، آنها دریافته‌اند که در این دو گروه، برخی از عملکردها و باکتری‌های خاص روده متفاوت هستند و این مسئله می‌تواند با شدت افسردگی و علائم اضطراب مرتبط باشد.

میکروبیوم روده مجموعه‌ای پیچیده از باکتری‌ها و سایر میکروب‌هایی است که در دستگاه گوارش وجود دارند. این مجموعه می‌تواند از راه‌های گوناگون ازجمله تولید مواد شیمیایی مؤثر بر خلق‌و‌خو و ادراک، بر مغز انسان تأثیر بگذارد.

به گفته پژوهشگران، افسردگی تغییری در ترکیب کلی و عملکرد میکروبیوم روده جوانان ایجاد نمی‌کند، اما مقدار باکتری سوترالاسه (sutterellaceae) در دستگاه گوارش افراد مبتلا به افسردگی در سازوکاری که اطلاع کافی درباره آن نداریم، کاهش پیدا می‌کند.

در مجموع، دانشمندان ۱۵ گونه باکتریایی شناسایی کردند که مقدار آنها در روده افراد سالم و آنهایی که به افسردگی مبتلا هستند، متفاوت است. این باکتری‌ها بیشتر به سرده‌های کلستریدیوم، یوباکتریوم و رومینوکوکوس تعلق دارند.

سوترالاسه با اضطراب، یوباکتریوم با دلمردگی و رومینوکوکوس با علائم فیزیکی افسردگی در ارتباط هستند.

همچنین در افراد مبتلا به افسردگی، شاهد افزایش گروهی از میکروب‌های تخصصی هستیم که با تخریب اسیدآمینه‌ای به نام سیستئین مرتبط هستند. در این افراد، افزایش روند تخریب سیستئین، تنش اکسایشی و انتقال سیگنال‌های سلولی را بیشتر می‌کند.

ناگفته نماند که تنش اکسایشی یا استرس اکسیداتیو ناشی از عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها است.

در واقع، بدن انسان دارای مکانیسم آنتی اکسیدانی برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد است. وجود تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها، برای عملکرد فیزیولوژیک بدن لازم است.

 استرس اکسیداتیو یکی از عوامل مؤثر در بروز بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی -عروقی، سکته مغزی، دیابت، نفروپاتی دیابتی و پارکینسون است.

انتهای پیام/

ارسال نظر