۵ شهر میزبان برپایی شبهای شعر انقلاب شدند/ تفاوت شعر انقلاب و شعر فجر چیست؟
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری پنجمین جلسه شعر انقلاب در آستانه دهه فجر در حوزه هنری با حضور میلاد عرفانپور مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، محمود حبیبی کسبی مدیر دفتر ادبیات عاشورایی، جواد حیدری مدیرعامل مجمع شاعران اهلبیت (ع) و هادی جانفدا دبیر مجمع شاعران اهلبیت (ع) ساعتی پیش، هشتم بهمن ماه در سالن هراتی حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای نشست محمود حبیبی کسبی مدیر دفتر ادبیات عاشورایی عنوان کرد: شبهای شعر انقلاب دربردارند موضوعات زیرمجموعه شعر انقلاب است همه موضوعات چهل و اندی سال پیش میتواند زیرمجموعه شعر انقلاب باشد اعم از دفاع مقدس، دین، اخلاق، عرفان و....
سپس جانفدا با اشاره به اینکه مجمع شاعران از سال ۹۳ بنیان نهاده شد، افزود: پس از نخستین دوره وقفهای به خاطر کرونا در برپایی شب شعرها ایجاد شد و سپس با کنترل پاندمی این نشست شاعرانه پرشورتر از گذشته از سر گرفته شد. امسال پنجمین دوره این شبهای شعر را خواهیم داشت.
میلاد عرفانپور نیز گفت: شعر انقلاب شعری به گستره انقلاب اسلامی است، لزوما سیاسی نیست یا اشاره به واقعه خاصی ندارد شعر اهل بیت در دین ما با شعر انقلاب اسلامی است. امیدواریم هر سال این اتفاق رقم بخورد. مرکز آفرینهای ادبی حوزه تلاش دارد با دورههای آموزشی تکمیلی تسهیلاتی نیز برای خواهران شاعر برقرار کند.
وی با اشاره به اینکه تلاش کردیم تا این شبها در پنج استان رقم بخورد، گفت: تلاش داریم در این نشستها به کشف استعدادهای جوانان نیز همت کنیم و همچنین این جلسات ویترینی برای بالندگی شعر انقلاب باشد تا بگوییم که شعر انقلاب زنده است. افتتاحیه این برنامهها در تبریز و برنامه دوم در خرم آباد، سپس قم همزمان با شهادت حضرت امام موسی کاظم (ع)، هجدهم بهمن ماه در البرز و در نهایت اختتامیه نیز بر مزار سردار حاج قاسم سلیمانی خواهد بود و تلاش داریم از ظرفیت استانهای همجوار نیز در این مراسم استفاده کنیم.
علی داودی نیز در ادامه گفت: تلاش داریم برای هر یک از جلسات پوستر مجازی طراحی کنیم. بحث آموزش نیز در این جلسات ما خیلی اهمیت دارد.
در بخش پرسش و پاسخ نیز کسبی درباره وضعیت اشعار محلی در ایران گفت: استانهایی، چون کرج، کرمان یا قم خیلی شعر محلی به آن معنا ندارند، اما در آذربایجان شعر اذریس داریم. تولیدات رسانهای برای ما خیلی مهم است، البته نه به صورت موسیقی و آواز ولی کلیپهای شعرخوانی خواهیم داشت و تلاشمان هم این است که به شکل ویژه روی اینها کار کنیم. شبهای شعر انقلاب دربردارند تمام موضوعات زیرمجموعه شعر انقلاب است با این حال گردهم آوردن شعرها در یک کتاب خیلی شاید موضوعیت نداشته باشد به گمانم همان نماهنگهای شعر انقلاب موضوعیت بیشتری دارند.
همچنین جانفدا نیز با اشاره به اینکه دوستانی شعر میخوانند در این مراسم جزو شاعران شناخته شده کشور هستند که شعرهایشان اغلب کتاب شده، گفت: غرض از برپایی این شبها این است که ما از فضای دهه فجر برای گردهمایی شاعران همدل استفاده کنیم و هم اینکه بالاخره شاعران ملی به شهرهای مختلف میروند و مردم در شهرهای مختلف با ادبیات آشنایی بیشتری پیدا میکنند. شاید در طول سال چنین فرصتی دیگر پیش نیاید که شاعران پنج شب منسجم کنار هم باشند.
عرفان پور نیز اظهار داشت: این جلسات با همکاری حوزه هنری و مجمع شاعران اهل بیت برگزار میشود، کارویژه آن ترویج شعر اهل بیت (ع) است، حتی اگر برخی آن را با شعرفجر هم یکی بگیرند بازهم وجه تمایز زیاد دارد. ما دراین جلسات محور را شعر انقلاب قرار دادیم، اما شعر فجر سویه گستردهتری دارد. وزارت فرهنگ قرار بود که به صورت ستادی از شاعران حمایت کند، اما این روزها خودش مشغول به برپایی جلسات آموزشی است و امیدواریم به زودی این همپوشانی کمتر شود و ارشاد بیشتر به کارهای ستادی بپردازد.
حبیبی کسبی در پایان با گلایه از برپایی دورههای قبل جشنواره فجر گفت: سالها بود که جشنواره شعر فجر مرده بود، انگار هدف دوستان این بود که بی سروصدا برگزار شود، به کسی برنخورد، شاعران هم همان تعداد اندکی بودند که در مراسم ها شرکت میکنند، اما الان با حضور آقای قزوه بوی تغییر میآید و امیدواریم این جشنواره فرصتی برای معرفی شاعران ایران شود و دوره عسرت ده ساله گذشته باشد.
برنامه این جلسات شبهای شعر بدین شرح است:
- تبریز، ۱۱ بهمن: ناصر فیض، سعید بیابانکی، میلاد عرفانپور، علی داودی، حسنا محمدزاده
بومی: مختار صدر محمدی، سعید سلیمانپور، امیر رستمی، دکتر محمدامین شیخالاسلامی، محمد شکریفرد، لیلا حسیننیا
مجری: مرتضی طوسی
- خرم آباد، ۱۴ بهمن: محمود اکرافیفر، قادر طراوتپور، مرتضی حیدری آلکثیر، هادی جانفدا، نفیسه سادات موسوی
مجری: سید جواد شرافت
- قم، ۱۶ بهمن: علیمحمد مودب، محمدرضا طهماسبی، مهدی سیار، محمدحسین ملکیان، سید احمد حسینی شهریار، عرفانپور
بومی: محمدعلی مجاهدی، جواد زمانی، عباس احمدی، سید علی نقیب، اعظم سعادتمند، عاطفه جوشقانیان.
مجری: سید جواد شرافت
- کرج، ۱۸ بهمن: مصطفی محدثی خراسانی، قاسم صرافان، سید حسین متولیان، محمدجواد آسمان، مهدی جهاندار
بومی: نغمه مستشارنظامی، محمود یوسفی، رحمان نوازنی، مهدی زارعی، مریم آریان
مجری: حسن اسحاقی
- کرمان، ۲۱ بهمن: جواد حیدری، حامد عسگری، احمد بابایی، هادی جانفدا، محمود حبیبی کسبی، محمد رسولی، فاطمه نانیزاد، میلاد عرفانپور
مجری: سیدکمال هاشمزاده
انتهای پیام/