صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فجر ۴۲ از نگاه آنا| بابک خواجه پاشا:

«آبی روشن» به دنبال کشف لایه‌های پنهان روح آدم‌هاست/ اعتبار جشنواره فیلم فجر را حفظ کنیم

کارگردان فیلم سینمایی «آبی روشن» که در بخش مسابقه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور دارد از روند تولید این اثر گفت.
کد خبر : 893221

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فیلم سینمایی «آبی روشن» به کارگردانی «بابک خواجه‌پاشا» یکی از آثاری است که در بخش مسابقه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم حضور دارد.

خواجه‌پاشا سال گذشته نیز با فیلم «در آغوش درخت» در این رویداد سینمایی حاضر بود. «در آغوش درخت» در جشنواره چهل و یکم در هشت رشته نامزد دریافت سیمرغ شد که در نهایت توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم اول را از آن خود کند.

این کارگردان سینمای ایران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره محتوای فیلم جدیدش نیز گفت: فضای محتوایی «آبی روشن» مثل «در آغوش درخت» در باره واکاوی لایه‌های  پنهان انسانی و روابط میان آدم‌هاست؛ یعنی به دنبال کشف آن دسته از احساسات و درونیات انسان است که در ظاهر به چشم نمی‌آید. به نظر من انسان‌ها دارای کنش‌ها و ساحت‌های فکری و رفتاری پیچیده‌ای هستند که هرکدام از آنها می‌تواند بار‌ها و بار‌ها محور یک درام باشد.

به سینمای انسانی علاقه دارم

وی اظهار کرد: در «آبی روشن» ماجرای مردی روایت می‌شود که می‌خواهد دوباره خودش را کشف کند. این همان بن‌مایه‌ای است که همیشه در فیلمسازی مورد علاقه من بوده است. سینمایی که فارغ از گونه‌بندی‌های رایج، شاید بتوان اسم آن را سینمای انسانی نامید.

خواجه‌پاشا گفت: فیلمبرداری «آبی روشن» در استان‌های مختلفی همچون اردبیل، گیلان، خراسان رضوی و تهران انجام شد. بخشی از این تنوع جغرافیایی به خاطر داستان فیلم و بخشی از آن هم ناشی از اقتضائات تولید بود.

این فیلمساز با تأکید بر اهمیت برگزاری باکیفیت جشنواره فیلم فجر گفت: در همه جای دنیا جشنواره‌ها بهترین فرصت برای معرفی و دیده شدن فیلم‌ها است. چون در روز‌های برگزاری جشنواره‌ها، یک فضای خبری و کارشناسی شکل می‌گیرد و فیلم‌ها دیده می‌شوند. به این ترتیب در زمان اکران مخاطبان با یک پیشینه ذهنی به تماشای فیلم‌ها می‌روند.

کارگردان فیلم «آبی روشن» با اشره به این که نسخه نهایی این فیلم آماده شده و در موعد مقرر به دبیرخانه نیز ارسال شده است افزود: برای تولید «آبی روشن» همه عوامل نهایت تلاش خودشان را داشتند تا بهترین خروجی را داشته باشیم. احساس می‌کنم بازیگران فیلم هم بازی‌های متفاوتی را از خودشان به نمایش گذاشته‌اند. این که در اتفاقات بعدی هم به لطف خدا و نظر هیئت داوران و منتقدان بستگی دارد.

 ضرورت حفظ جایگاه و اعتبار یک جشنواره ۴۲ ساله

وی عنوان کرد: جشنواره فیلم فجر با سابقه چهل و دو ساله خود از حیث جایگاه و اعتبار در بین جشنواره‌های منطقه‌ای کم‌نظیر است. جشنواره‌هایی که درکشور‌هایی مثل ترکیه، ارمنستان، آذربایجان و اخیراً عربستان سعودی برگزارمی شوند و به دنبال کسب اعتبار برای خود هستند. امیدوارم برای حفظ و ارتقای این جایگاه هم تلاش کنیم و آن را به عنوان میراث فرهنگی به آیندگان بسپاریم.

لازم به یادآوری است، فیلم سینمایی «آبی روشن» به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا و تهیه‌کنندگی سیدمحمدحسین میری در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور دارد. این فیلم روز پنجشنبه نوزدهم بهمن ماه و در هشتمین روز این دوره از جشنواره اکران خواهد شد.

در این فیلم سینمایی بازیگرانی همچون مهران احمدی، مهران غفوریان، سارا حاتمی، مرتضی امینی‌تبار، روح‌الله زمانی، علی‌اکبر اصانلو و کاظم هژیرآزاد ایفای نقش کرده‌اند. «آبی روشن» اولین محصول مشترک سازمان هنری رسانه‌ای اوج و فارابی است که نویسندگی آن را امیر ابیلی و داود گنجوی بصورت مشترک برعهده داشته‌اند.

چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از دوازدهم تا بیست و دوم بهمن به دبیری مجتبی امینی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر