صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
تقویم علم؛

۸ بهمن در دنیای علم چه خبر؟

تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد.
کد خبر : 893026

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 8 بهمن برابر با ۲۷ ژانویه را ورق می‌زنیم.

****

غلامعلی بسکی 

غلامعلی بسکی، مشهور به «بابا بسکی»، در هشتم بهمن ۱۳۱۰ در سبزوار متولد شد. وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان اسرار حاج ملا هادی سبزواری، در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۴۵ با تخصص جراحی زنان فارغ‌التحصیل شد. در همان سال، بیمارستانی را در گنبد کاووس تأسیس کرد. در سال ۱۳۴۹، دکتر بسکی زندگی شهری را رها کرد و به طبیعت پناه برد. او به خام‌گیاه‌خواری روی آورد و زندگی خود را وقف حفاظت از محیط زیست و ترویج گیاه‌خواری کرد. از جمله فعالیت‌های او می‌توان به تأسیس مدرسه تیزهوشان، خانه ریاضی و سرای گاندی برای حمایت از دانش‌آموزان مستعد و کم‌بضاعت در گنبد کاووس اشاره کرد. وی همچنین بسیاری از اموال خود را وقف امور خیریه نمود. بسکی در مرداد ۱۳۹۸ در سن ۸۸ سالگی درگذشت و در روستای تنگراه به خاک سپرده شد.

سانحه مرگ فضانوردان آمریکایی

در ۲۷ ژانویه ۱۹۶۷، سه فضانورد ناسا به نام‌های ویرژیل "گاس" گریسوم، ادوارد هیگینز وایت و راجر بی. چافی در جریان یک آزمایش پیش‌پرتاب در سکوی پرتاب آپولو ۱ در مرکز فضایی کندی، فلوریدا، جان خود را از دست دادند. این آزمایش برای ارزیابی عملکرد فضاپیما در شرایط واقعی پیش از پرتاب برنامه‌ریزی شده بود. در حین آزمایش، آتش‌سوزی ناگهانی در داخل کابین فضاپیما رخ داد که به دلیل وجود اکسیژن خالص در محیط کابین، آتش به سرعت گسترش یافت و خدمه فرصت فرار نیافتند.
این فاجعه تأثیر عمیقی بر برنامه فضایی آپولو گذاشت و منجر به بازنگری‌های اساسی در طراحی فضاپیما و پروتکل‌های ایمنی ناسا شد. پس از تحقیقات گسترده، مشخص شد که ترکیبی از عوامل، از جمله استفاده از مواد قابل اشتعال در کابین و سیستم‌های الکتریکی معیوب، به وقوع حادثه کمک کرده‌اند. در نتیجه، ناسا تغییرات مهمی در طراحی فضاپیما، از جمله جایگزینی مواد قابل اشتعال و بهبود سیستم‌های الکتریکی، اعمال کرد تا ایمنی فضانوردان در مأموریت‌های آینده تضمین شود.

تاسیس انجمن نشنال‌جئوگرافیک

۲۷ ژانویه ۱۸۸۸ میلادی برابر با 8 بهمن ۱۲۲۶ خورشیدی، انجمن نشنال‌جئوگرافیک با ریاست گاردینر گرین هابارد تاسیس شد. دو هفته پیش‌از آن، در ۱۳ ژانویه، ۳۳ بنیانگذار این انجمن در واشنگتن دی‌سی، در باشگاه کازمو روبه‌روی کاخ سفید باهم ملاقات کردند. ماموریت آنها تشکیل «انجمنی برای افزایش و انتشار دانش جغرافیا» بود. در اکتبر ۱۸۸۸، اولین مجله نشنال‌جئوگرافیک با قیمت روی جلد ۵۰ سنت منتشر شد که شماره‌های ماهانه‌اش را تا به امروز با عکس‌ها و مقالات پرطرفدار ادامه می‌دهد و اکنون علاوه‌بر مضوعات مربوط به جغرافیا به کاوش در علم، تاریخ و فرهنگ‌های جهانی هم می‌پردازد. این انجمن برای تحقیقات علمی کمک‌های مالی اعطا و از موزه‌ها و نمایشگاه‌های سیار حمایت می‌کند.

آدام سجویک

۲۷ ژانویه ۱۸۷۳ میلادی برابر 8 بهمن ۱۲۵۱ خورشیدی، آدام سجویک زمین‌شناس انگلیسی و از بنیانگذاران زمین‌شناسی مدرن درگذشت. او برپایه مطالعاتی که در حوزه چینه‌های ولز انجام داد، دوره کامبرین را در سال ۱۸۳۵ پیشنهاد کرد. دوره کامبرین از دوره‌های زمین‌شناسی است که حدود ۵۴۲ میلیون سال پیش آغاز شد و تا حدود ۴۸۸.۳میلیون سال قبل ادامه داشت. سجوک همچنین در کار مشترکی با رودریک مورچیسون  دوره سیلورین را پیشنهاد کرد که از حدود ۴۴۳٫۴میلیون سال پیش آغاز شد و تا حدود ۴۱۹٫۲میلیون سال پیش ادامه پیدا کرد. سال ۱۸۴۰ او و مورچیسون دوره دوونین را پیشنهاد کردند که پس‌از پایان دوره سیلورین از حدود ۴۱۹٫۲میلیون سال آغاز شد و تا ۳۵۸.۹میلیون سال قبل ادامه یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر