صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جیمز وب رصد کرد؛

کارخانه بزرگ ستاره‌سازی در کهکشان ابر ماژلانی بزرگ

تلسکوپ فضایی قدرتمند جیمز وب یک مجموعه ستاره‌باران را در ابر ماژلانی بزرگ ثبت کرد.
کد خبر : 892786

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، تصویر جدید خیره‌کننده از تلسکوپ فضایی جیمز وب یک کارخانه عظیم ستاره‌سازی را نشان می‌دهد که در کهکشان همسایه با رنگ‌های زنده و جزئیات باورنکردنی واقع شده است.

تصویر نارنجی، زرد و آبی از این تلسکوپ فضایی قدرتمند، هیدروژن اتمی بین ستاره‌ای سحابی N79 با وسعت ۱۶۳۰ سال نوری را نشان می‌دهد که در ابر ماژلانی بزرگ کهکشان راه شیری قرار دارد. این منطقه به طور فعال در حال تشکیل ستارگان است و تقریباً توسط ستاره‌شناسان ناشناخته باقی مانده است.

سحابی مذکور به‌عنوان بخش کوچک‌تر یکی دیگر از اهداف اخیر جیمز وب در ابر ماژلانی بزرگ، سحابی رتیل که در فاصله 161 هزار سال نوری از زمین قرار دارد، در نظر گرفته می‌شود.

سحابی رتیل نام یک سحابی معروف در صورت فلکی ماهی زرین است که در کهکشان ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد. در ابتدا تصور می‌شد این سحابی یک ستاره است تا این که در ۱۷۵۱ توسط نیکولاس لوئی سحابی بودن آن کشف شد.

علی‌رغم شباهت‌هایشان، دانشمندان فکر می‌کنند که در طول پانصد هزار سال گذشته، ان‌۷۹ با سرعتی دو برابر سحابی رتیل ستاره‌هایی را تشکیل داده است.

مطالعه مناطق پر ستاره نظیر این سحابی با تلسکوپ قدزتمند جیمز وب به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا در مورد ترکیب ابرهای گاز و غبار ستاره‌زا در کیهان اولیه، زمانی که تشکیل ستاره در شدیدترین حالت خود بود، داده های مفیدی به دست آورند.

مشاهدات اخیر این تلسکوپ بخشی از مأموریت آن است که شامل بررسی تکامل دیسک‌ها و پوشش‌های مواد اطراف ستارگان در مراحل مختلف تکامل آنها می‌شود.

امید است که به‌عنوان بخشی از این ماموریت، جیمز وب به اخترشناسان کمک کند تا نخستین پژوهش دقیق خود را درباره دیسک‌های تشکیل‌دهنده سیاره‌ای از مواد احاطه‌کننده ستارگان جوان که شبیه به خورشید هستند، عملیاتی کنند و بدین ترتیب تصویری از نحوه شکل‌گیری منظومه شمسی در حدود چهار و ششصد میلیارد سال پیش به آنها ارائه دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر