هفتمین همایش کلینیک چندتخصصی ژنتیک نسل فردا برگزار شد
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، هفتمین همایش کلینیک چندتخصصی ژنتیک نسل فردا با همکاری سازمان بهزیستی و انجمن پزشکان عمومی برگزار شد. در این همایش، کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی ضمن ارائه توضیحات تخصصی در خصوص اهمیت مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از بروز معلولیتهای ژنتیکی و مسئولیت سازمان بهزیستی در پیشگیری از معلولیتها، در رابطه با نحوه آموزش پزشکان برای سپری کردن موفق دورههای مشاوره ژنتیک و دریافت مجوز سازمان جهت تاسیس مراکز مشاوره توضیحاتی را ارائه کرد.
نرگس ژیان عابد، پزشک عمومی در حاشیه همایش با بیان اینکه بیشتر بیماریھای ژنتیکی قابلدرمان نیستند، اما قابلپیشگیری و کنترل هستند، گفت: سازمان بهزیستی با ایجاد بسترها و زمینههای لازم، پرداخت کمک هزینههای انجام مشاوره و آزمایشهای ژنتیک به مددجویان تحت پوشش و افراد نیازمند شهری و روستایی را مورد توجه قرار داده است. استراتژی سازمان بهزیستی در زمینه مشاورههای ژنتیک در راستای پیشگیری از معلولیتها، آگاهسازی و حساس کردن گروههای هدف، شناسایی افراد پرخطر، انجام مشاوره ژنتیک و در صورت لزوم انجام آزمایشهای ژنتیکی است.
وی افزود: مشاوره ژنتیک با ارائه اطلاعات و حمایت از خانوادههای در معرض خطر یا خانوادههایی که در حال حاضر عضو مبتلا به نقایص مادرزادی یا اختلالات ژنتیکی دارند در افزایش سطح آگاهی عموم مردم برای نیل به هدف متعالی یعنی ارتقای سلامت فرد و جامعه گام بر میدارد.
ژیان عابد ادامه داد: سازمان بهزیستی با همکاری جهاد دانشگاهی بهصورت حضوری دورههایی را برای پزشکان برگزار میکند و در این دورهها آموزشهای لازم به پزشکان برای آنکه بتوانند به عنوان یک مشاور ژنتیک فعالیت نمایند، ارائه میشود. این دورهها شامل ۱۲۰ ساعت تئوری و ۱۲۰ ساعت کارورزی است و در پایان دوره نیز آزمونی توسط سازمان بهزیستی گرفته میشود و گواهینامه جهت تاسیس مراکز اخذ میگردد و پزشکان محترم با مراجعه به اداره بهزیستی شهرستان محل زندگی خود میتوانند برای اخذ موافقت اصولی، پروانه فعالیت و پروانه مسئول فنی اقدام کنند و مرکز مشاوره ژنتیک را در راستای پیشگیری از معلولیتها ایجاد و فعال نمایند
انتهای پیام/