صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۴ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۲

آسیب به میتوکندری‌ها باعث افزایش طول عمر می‌شود

محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که آسیب به میتوکندری‌ها، می‌تواند طول عمر را افزایش دهد.
کد خبر : 891991

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری نقل از  مجله کوانتا، زیست‌شناسان دانشگاه کالیفرنیا کشف کرده‌اند که «میتوکندری‌ها» (mitochondria)، اندامک‌های کوچکی که به‌عنوان نیروگاه‌های سلول شناخته می‌شوند، می‌توانند در بافت‌های مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا پیری را تنظیم کنند. این ارتباط از طریق سیگنال‌هایی انجام می‌شود که توسط میتوکندری‌های آسیب‌دیده در مغز ارسال می‌شوند. این سیگنال‌ها باعث فعال شدن پاسخ ترمیم در سایر سلول‌های بدن می‌شوند که می‌تواند طول عمر را افزایش دهد.

این کشف بر اساس تحقیقاتی است که روی «کرم‌های الگانس» (Caenorhabditis elegans) انجام شده‌است. محققان دریافتند که آسیب به میتوکندری‌ها، می‌تواند طول عمر کرم‌ها را افزایش دهد.در ابتدا، این نتیجه غیرمنتظره بود.

چرا آسیب به سلول‌ها باید باعث افزایش طول عمر شود؟

اما محققان دریافتند که آسیب به میتوکندری‌ها باعث می‌شود که سلول‌های دیگر بدن، از جمله سلول‌های مغز، سیگنال‌هایی را ارسال کنند که باعث ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده می‌شود. این ترمیم باعث می‌شود که سلول‌ها سالم‌تر بمانند و در نتیجه عمر جاندار افزایش یابد.

علاوه بر این، محققان دریافتند که سلول‌های خط زایا (germline)، که تخمک و اسپرم تولید می‌کنند، بخش مرکزی سیستم ارتباطی ضد پیری هستند.

دکتر «اندرو دیلین» (Andrew Dillin)، استاد دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (University of California, Berkeley) و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: خط زایا نقشی کلیدی در انتقال سیگنال‌های ترمیم مغز به سایر نقاط بدن دارد.

دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که آیا این یافته‌ها در مورد انسان‌ها نیز صدق می‌کند یا خیر. با این حال، دکتر دیلین معتقد است که اگر بتوانیم نحوه تعاملات میتوکندری را درک کنیم، ممکن است بتوانیم این سیگنال‌ها را برای کند کردن یا حتی معکوس کردن پیری دستکاری کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر