صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«دوئل امجدیه» در جشنواره عمار بررسی شد

نشست خبری مستند «دوئل امجدیه» باحضور «محمدرضا یوسفی» کارگردان مستند، «یعقوب توکلی» کارشناس، «مسعود معینی» گلزن تیم فوتبال استقلال به تیم هاپوئل اسرائیل، پیش از انقلاب اسلامی در چهاردهمین جشنواره عمار در سینما فلسطین تهران برگزار شد.
کد خبر : 891732

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «محمدرضا یوسفی» کارگردان مستند«دوئل امجدیه» درباره هدف از ساخت این مستند، گفت: هدف نخست بیان این بود نشان دهیم پیش از اتفاق بازی «تاج» و اسرائیل، ذهنیت دشمنی با اسرائیل در مردم ایران بود و آن‌ها از سال‌ها قبل روحیه تظلم‌خواهی را داشتند.

وی افزود: حواشی سیاسی و اجتماعی این بازی بسیار بالا بوده‌است. با اینکه آن زمان رسانه قوی نداشتیم، همه مردم نسبت به آن کنش داشتند که حمایت از مظلوم و تودهنی زدن به رژیم صهیونسیتی را به نمایش گذاشته‌بود.

کارگردان مستند «دوئل امجدیه» ادامه داد: امروز به برکت خون حاج قاسم این عادی سازی روابط حتی در منطقه هم از بین رفته است. این فیلم نشان می‌دهد که مردم ایران حتی در زمان پهلوی هم اسراییل را نمی خواستند اگرچه رژیم پهلوی حامی اسراییل بود.

در بخش دیگری از نشست یعقوب توکلی بیان کرد: اسرائیل با حمایت انگلیس و آمریکا یک پایگاه نظامی گسترده در گوشه و کنار جهان دارد. همزمان بعد از جنگ جهانی اول، سه دولت فرقه‌ای در منطقه ایجاد شد؛ یکی از آن‌ها رژیم صهیونسیتی بود که فلسطین را اشغال کردند.

وی افزود: حداقل ۳۰ یا ۴۰ سال پیش از ایجاد اسرائیل شاهد فتواهای تند علیه حضور یهود در منطقه هستیم مبنی بر اینکه هر مسلمان به یهودی زمین بفروش،د فعلی حرام انجام داده‌است. اما در ایران آنچه رخ‌داد پروژه سازمان یافته‌ای بود که با وجود احساس تنفر نسبت رژیم صهیونسیتی، با آن ارتباط برقرار کرده و حتی کلاه گشادتری بر سر مردم ایران می‌گذارد و سیطره تاریخی ما بر بخش‌هایی از سرزمین‌های خلیج فارس را خارج می‌کند.

توکلی بیان کرد: اولین دولتی که حکومت پهلوی را پس از سرکار آمدن به رسمیت می شناسند، اسرائیل است که رژیم پهلوی در این مورد به اسرائیل رشوه می‌دهد. رژیم پهلوی از همان ابتدا با اسرائیل در زمینه‌های زیادی از جمله مسایل نظامی ارتباط قوی برقرار کرد. با این همکاری گسترده، اسراییلی‌ها با مخالفان پهلوی از روشنفکران هم ارتباط گرفتند.

وی با بیان اینکه اسراییلی ها جشن ۲۵۰۰ را برگزار کردند اما خود در آن شرکت نکردند، گفت: تیم اسرائیل در جریان برگزاری فوتبال با اینکه می‌دانستند می‌بازند، شرکت کردند چراکه ارتباط گیری رژیم آنها با حتی یک کشور در منطقه اهمیت داشت.

وی در خصوص جدایی بحرین از ایران، ابراز کرد: یکی از دلایل گسترش اعتراض در ایران این است که پهلوی اقتصاد را به گروه های مختلفی از جمله یهودیان واگذار کرده‌بود، جامعه این مسأله را می دید. در ایران مجلسی داشتیم هنگام ملی شدن نفت آن از بین ۲۷۰ نماینده مجلس تنها ۱۱ نفر برای آن تلاش کردند چراکه ساختار نظام مشکل داشت. زیرساخت استعماری در ایران طوری بود که پهلوی نمی‌توانست خواست انگلیس را برای واگذاری بحرین رد کند. به همین منوال، کشور تحت سیطره اسراییل و غرب بود که از هر فرصتی برای ضربه به ایران استفاده می‌کردند.

در ادامه مسعود معینی طی سخنانی اظهار کرد: امروز سطح جنایت رژیم صهیونسیتی چنان زیاد است که بایکوت خبری جنایات خود را نمی‌تواند انجام دهد.

وی افزود: مستند «دوئل امجدیه» نشان می‌دهد در همه اشکال حتی در بازی فوتبال هم می‌توان مقابل اسرائیل ایستادگی و مقاومت کرد. این مستند احیای حافظه تاریخی نفرت مردم ایران از اسرائیل در بستر ورزشی است.

معینی ادامه داد: ما آنگونه که باید در اجتماعی کردن مسأله مقاومت خوب کار نکردیم و از حالت مردمی آن را جدا کردیم. مستندسازان می‌توانند از این شیوه برای نشان‌دادن مقاومت مقابل اسراییل استفاده کنند. بازی «دوئل امجدیه» قرار بود به عادی سازی روابط با اسرائیل کمک کند اما این پتانسیل اجتماعی را فراهم کرد که بغض مردم ما نسبت به رژیم صهیونسیتی به نمایش گذاشته شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر