صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو مجلس خبرگان رهبری مطرح کرد؛

نظریه‌پردازی و حکمرانی اسلامی؛ از مقوله‌های مهم سیاست‌گذاری است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: یکی از خلأ‌ها و کاستی‌ها فقدان نظریه‌پردازی نسبت به مسائل اجتماعی است؛ حرکت و سیاست‌گذاری بدون نظریه امکان‌پذیر نیست.
کد خبر : 891438

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در طرح ملی اعتلا که امروز ظهر در دانشگاه آزاد اسلامی سالن شهید مطهری برگزار شد، گفت: یکی از خلأ‌ها و کاستی‌ها فقدان نظریه‌پردازی نسبت به مسائل اجتماعی است. حرکت و سیاست‌گذاری بدون نظریه امکان‌پذیر نیست. در واقع، نظریه علمی باید منبعث از تعالیم دینی باشد تا با فقدان نظریه روبرو نشویم.

مبلغی افزود: اگر با فقدان نظریه روبرو شویم، زمینی که در آن فعالیت می‌کنیم، از حیث نظری، معنایی و خواستگاه فکری، بر اساس اضطراب و تشویش است. به عبارت دیگر، در زمینی حرکت می‌کنیم که خواستگاه فکری دینی و اسلامی ندارد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر تمدن اسلامی و مفاهیم اسلامی تاکید ویژه‌ای دارد، اظهار کرد: یکی از مقوله‌هایی که به آن نیازمند هستیم، نظریه‌پردازی و حکمرانی اسلامی است.

مبلغی با اشاره به مفهوم حکمرانی، عنوان کرد: حکمرانی سیستمی است که اصول و چارچوب دارد و اقدامات خاص را در کشور مدیریت و تنظیم می‌کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه متن‌های امام‌علی (ع) بازتاب‌دهنده و انعکاس‌دهنده عمق مفاهیم حکمرانی اسلامی است، ادامه داد: چندین اصل و متن برای اصول حاکم بر حکمرانی مانند اصل برابری، شفافیت، مشورت، حق و عدل وجود دارد. همه در برابر حق باید وضعیت برابر داشته باشد و این فرآیند باید مقابل چشمان جامعه باشد.

وی با بیان اینکه شریعت دینی به تمام احکام الهی اطلاق می‌شود، افزود: احکام الهی باید اجرا شود؛ اما مبنای حکومت دینی مشورت است. حق محور و حق مدار است و هنجارها را تنظیم می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به منویات مقام معظم رهبری، ادامه داد: مقام معظم رهبری بر فوریت تاکید دارند و نباید تا تحقق این اهداف درنگ کنیم. نظریه حکمرانی اسلام از دو بند تشکیل شده است که یکی از بندهای مهم آن بند تخصصی است که باید عالمانه باشد.

مبلغی با بیان اینکه متون و سیره‌های شرعی و دینی را بعد از انقلاب اسلامی باید برجسته کنیم، عنوان کرد: در یک فرآیند بازسازی علمی باید این اتفاق رخ دهد و از دل آن ارزش‌ها و اصول حکمرانی اسلامی ارائه شود.

وی با اشاره به پیامدهای حکمرانی اسلامی، خاطرنشان کرد: اگر حکمرانی اسلامی رخ دهد، بر خداوند واجب می‌شود که نعمت را تمام کند و نعمت سرریز شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر