کمشنوایی خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، افراد کمشنوا انرژی بیشتری را صرف گوش دادن به صداهای پیرامون خود میکنند و این به قیمت تضعیف سایر عملکردهای شناختی آنها تمام میشود. عملکردهای شناختی فرایندهای ذهنیای هستند که به ما افزون بر همه چیز، توانایی تفکر و حل مسئله میدهند.
در مطالعه جدیدی که متکی به دادههای جمعآوریشده از بالغ بر ۵۷۳ هزار نفر است، محققان دانشگاه جنوب دانمارک موفق شدند که رابطه میان کاهش شنوایی و تشدید زوال عقل را کشف کنند.
تعداد افراد مبتلا به بیماریهای زوال عقل ازجمله آلزایمر رو به افزایش است که این در کل، ناشی از پیر شدن جمعیت جهان و البته عوامل دیگر از قبیل سبک زنگی و روش گوش دادن به صداها است (استفاده از هدفون یا گوش دادن موسیقی با صدای بلند).
مطالعه اخیر در مقایسه با آنچه قبلاً انجام گرفته، ابعاد گستردهتری دارد و نتیجه حاصل از آن نشان میدهد که به طور میانگین، خطر ابتلا به بیماری زوال عقل در افراد کمشنوا ۱۳ درصد بیشتر از افراد سالم است. هرچه درصد کمشنوایی بیشتر باشد، خطر هم جدیتر میشود.
همچنین، دانشمندان درباره اینکه آیا بین ابتلا به این بیماری و استفاده از سمعک ارتباطی وجود دارد یا نه، تحقیق کردند.
آنها متوجه شدند که خطر ابتلا به زوال عقل در کمشنوایانی که از سمعک استفاده نمیکنند، در مقایسه با افراد سالم ۲۰ درصد بیشتر است حال آنکه اگر کمشنوایان از چنین تجهیزاتی استفاده کنند، خطر به ۶ درصد کاهش مییابد. این به معنای آن است که استفاده از سمعک میتواند مانع از ابتلا به زوال عقل شود یا این بیماری را به تأخیر بیندازد.
انتهای پیام/