تعلل در سپردن دانش فنی به دانشبنیانهای حوزه معدن
سعید صمدی، کارشناس ارشد حوزه صنایع و معادن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: با توجه به تمام موفقیتهایی که در حوزه معدن به دست آمده است؛ همچنان در موضع مطلوبی در این بخش نیستیم و جای کار بسیاری در راستای توسعه و بهبود وضعیت زنجیره تولید تا صادرات داریم. یکی از موضوعاتی که باعث شده تاکنون توفیق چندانی در حوزه معدن نداشته باشیم، ضعف در دانش فنی بوده است.
وی ادامه داد: دانش فنی و تکنولوژی معدن در دنیا پیوسته در حال تغییر است. زمانی میتوانیم با رقبای خود در این حوزه رقابت کنیم، با کمترین قیمت تمامشده تولیدات معدنی را به بازار برسانیم. به همین دلیل برای بهکارگیری دانش فنی نوین، باید بر توان علمی شرکتهای دانش بنیان تکیه کنیم؛ اما در حوزه نیز با دو چالش عمده مواجه بودهایم.
صمدی تشریح کرد: در نخستین مورد شرکتهای دانشبنیانی که اکنون وارد حوزه معدن شدهاند، تازهکار هستند و راه زیادی برای استفاده از حداکثر ظرفیت خود در این حوزه دارند. لازم است این شرکتها با کسب تجربه بیشتر به سمت ابداعات و نوآوری دانش پایه برای صنعت معدن بروند.
معدنکاران بهسختی با دانشبنیانها ارتباط برقرار میکنند
دبیر انجمن زغال سنگ ایران ادامه داد: از جهت دیگر معدنکاران عموماً قشر خیلی سنتی هستند و به سختی با دانشبنیانها ارتباط برقرار میکنند. این تفکر سنتی سبب عدم ارتباط مؤثر این دو قشر شده است و در این زمینه باید کار شود.
صمدی تصریح کرد: دولت باید حمایت واقعی بیشتری از دانشبنیان در حوزه معدن انجام دهد و این شرکتها برای فعالیت در صمعت معدن با مشکلات متعددی از جمله کمبود سرمایه مواجه هستند. با توجه به حمایت خوب دولت از دانشبنیانها در دیگر حوزهها انتظار میرود دولت برای مشارکت این شرکتها در صنعت معدن هم سیاستهای حمایتی متناسب و بهتر اتخاذ کند.
وی ادامه داد: البته حمایت به این معنا نیست که اگر شرکت دانشبنیانی در حوزهای مشغول فعالیت است، تمام دیگر فعالیتها و یا واردات در آن حوزه را ممنوع کنیم تا به آن شرکت کمک کرده باشیم؛ بلکه دولت صرفا با محیا کردن شرایط کار میتواند حمایت کند.
کپی تکنولوژی نیاز است
این کارشناس معدن درباره شرایط توسعه صنایع معدنی با ذکر مثالی گفت: کشور چین در سطح جهان هماکنون جزو کشورهای پیشرفته و موفق به حساب میآید و دلیل این موفقیت هم به توانایی این کشور در کپیکاری برمیگردد.
وی ادامه داد: از همین رو لازم نیست که هر تکنولوژی را از نو بسازیم؛ بلکه صرفا میتوانیم آن را کپی کنیم و به کار ببریم و ارتقا دهیم.
انتهای پیام/