صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۰ - ۲۷ دی ۱۴۰۲
در افراد مسن؛‌

احتمال سانحه رانندگی در نخستین سال ابتلا به میگرن ۳ برابر می‌شود

اگر بین ۶۵ تا ۷۹ سال سن دارید و همین اواخر به بیماری میگرن مبتلا شده‌اید، دست‌کم تا یک سال حواستان به رانندگی‌تان باشد.
کد خبر : 891218

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، مطالعه انجام‌شده از سوی محققان دانشگاه کلرادو حاکی از آن است که احتمال تصادف رانندگی در افراد مسنی (۶۵ تا ۷۹ سال) که اخیراً به میگرن مبتلا شده‌اند، در مقایسه با سایر همسالان، سه برابر بیشتر است.

این در حالی است که نمی‌توان ادعا کرد که نرخ تصادف رانندگی در آن‌هایی که از مدت‌ها قبل به میگرن مبتلا بوده‌اند، بیشتر از سایرین است.

همچنین، در این مطالعه، ارتباط دارو‌های رایج برای درمان میگرن و نرخ احتمال تصادف، بررسی و مشخص شد که دارو‌ تأثیری بر رابطه انواع میگرن با تصادف و یا عادت‌های رانندگی ندارد.

از علائم ابتلا به میگرن در سنین بالا می‌توان به بی‌خوابی، کاهش تمرکز، سرگیجه و سردرد‌های طاقت‌فرسا اشاره کرد.

این مطالعه در یک بازه زمانی ۵ ساله در آمریکا (به‌عنوان جامعه هدف) و با مشارکت بیش از دو هزار و ۵۰۰ راننده انجام شد و نتیجه حاکی از آن بود که در میان رانندگان ۶۵ تا ۷۹ ساله‌ای که به‌تازگی به میگرن مبتلا شده‌اند، احتمال وقوع تصادف در یک سال اول پس از تشخیص بیماری، سه برابر بیشتر از سایرین است. 

همانطور که پیشتر گفته شد، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد در همین بازه سنی، رانندگانی که از مدت‌ها قبل میگرن داشته‌اند، بیشتر در معرض خطر تصادف قرار می‌گیرند.

با این حال، در مقایسه با آن‌هایی که به میگرن مبتلا نیستند، رانندگانی که از مدت‌ها پیش با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند، تجربه‌های رانندگی خطرناک‌تری را پشت سر گذاشته‌اند.

نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه، این ظرفیت را دارد که راهگشای تأمین امنیت افراد مسن باشد. همزمان به افراد مسنی که اخیراً به میگرن مبتلا شده‌اند، توصیه می‌شود که با متخصصان بالینی درباره مواردی مشورت کنند که با امنیت آن‌ها هنگام رانندگی ارتباط مستقیم دارد؛ مواردی مانند حواس‌پرتی، مصرف الکل یا دارو‌های مسکن و موارد مشابه که عملکرد راننده را مختل می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر