صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با سفیر هند:

آثار هنری باید مقوم پیوند بیشتر ایران و هند باشد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نباید به مسائل اختلافی دامن زد بر اینکه ایران و هند در این راستا درد و درمان نسبتاً مشابهی دارند تأکید کرد و گفت: باید مراقبت کنیم آثار هنری مانند فیلم یا تئاتر؛ تعرضی به فرهنگ دو کشور وارد نکند و بلکه مقوم پیوند بیشتر ایران و هند باشد.
کد خبر : 890655

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با سفیر هند به تبیین نقش و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایران پرداخت و اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی عالی‌ترین شورای علم و فناوری و فرهنگی و اجتماعی است و سران سه قوه در جلسات این شورا حضور دارند. اعضای حقیقی و حقوقی آن را مقام معظم رهبری انتخاب می‌کند، سیاست‌گذاری و حکمرانی علم و فناوری و فرهنگی و اجتماعی در این شورا انجام می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: چهار ستاد در این شورا حضور دارند؛ ستاد علم و فناوری، ستاد تعلیم و تربیت، ستاد فرهنگی و نیز اجتماعی فعالیت می‌کنند و غیر از این ستادها، میز‌های تخصصی دیده شده است و کار‌های کارشناسی را انجام می‌دهند و مصوبات این شورا از طریق رئیس‌جمهور به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

خسروپناه بیان کرد: نقشه جامع علمی کشور و اسناد ذیل آن مانند سند هوافضا، سند امنیت غذایی و سند دارو‌های گیاهی و طب سنتی، سند سلول‌های بنیادی و... به همراه نقشه مهندسی فرهنگی کشور و اسناد ذیل آن از جمله اسنادی است که مصوب و ابلاغ شده و متناسب با نیاز‌های کشور طراحی و اجرا شده است و در حال حاضر در حوزه علم و فناوری مشغول تدوین سند هوش مصنوعی هستیم و اسناد دیگری نیز در دستور کار است.

وی در ادامه به تشریح مدل فرآیند حکمرانی علم و فرهنگ در ایران و نقش دستگاه‌های مختلف در هر بخش از این فرآیند را تبیین کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به هجمه‌های فرهنگ غرب بیان کرد: جوانان ما امروز با یک هجمه فرهنگی مواجه هستند که می‌خواهند آن‌ها را گرفتار بی‌هویتی کنند و وقتی جوان از میراث فرهنگی و از سابقه تمدنی خود شناختی نداشته باشد در نهایت به یک شخصیت بی‌هویت تبدیل می‌شود. این مسئله مختص ایران نیست، بلکه سایر جوانان دنیا هم با این خطر مواجه هستند.

خسروپناه ادامه داد: با یک تعامل و همکاری می‌توانیم بحران‌های فرهنگی و اجتماعی که خانواده‌ها امروز با آن‌ها مواجه هستند را برطرف کنیم. فطرت همه انسان‌ها مخصوصاً شرقی‌ها یک ساختار خاصی دارد و در این زمینه فرصت فراهم است تا دست‌به‌دست هم داده و برای رفع مشکلات مشترک در موضوعاتی مانند خانواده تبادل تجربیات داشته باشیم.

وی با بیان اینکه نباید به مسائل اختلافی دامن زد بر اینکه ایران و هند در این راستا درد و درمان نسبتاً مشابهی دارند تأکید کرد و گفت: باید مراقبت کنیم آثار هنری مانند فیلم یا تئاتر؛ تعرضی به فرهنگ دو کشور وارد نکند و بلکه مقوم پیوند بیشتر ایران و هند باشد.

توجه به مفاخر مشترک دو حوزه تمدن ایران و هند از دیگر محور‌های سخنان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست بود.

رودرا گاوراو شرست سفیر هند نیز ضمن تشکر از برگزاری این جلسه گفت: محور‌ها و موضوعاتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایران به آن می‌پردازد بسیار مهم هستند و با تقویت روابط می‌توانیم از این ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی استفاده کنیم، این امر بسیار مهم برای کشورمان است.

گاوراو شرست اظهار داشت: ما هم در هند، دنبال تنظیم‌گری در برخی محور‌هایی هستیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار خود قرار داده است و فضا برای استمرار گفتگو‌های مداوم ایران و هند وجود دارد تا تجربیات دو کشور را به اشتراک بگذاریم.

سفیر هند ادامه داد: از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست داریم که با حمایت‌های خودکاری کند که ما بتوانیم بستر حضور فیلم‌سازان هندی را در ایران فراهم کنیم و موجب پیوند بیشتر فرهنگ دو کشور شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر