صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۵ - ۱۹ دی ۱۴۰۲
مطالعات جدید نشان می‌دهد؛

ورزش‌های نوجوانی ناجی استخوان‌ها در سالخورگی

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که فعالیت‌های ورزشی در دوره نوجوانی بر تراکم استخوان در دوران سالخوردگی اثرگذار است.
کد خبر : 889953

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورک‌الرت،‌ مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که فعالیتهای ورزشی در دوره نوجوانی بر تراکم استخوان در دوران سالخوردگی اثرگذار است. 

با افزایش سن،‌ تراکم استخوان کم می‌شود که در پوکی استخوان نقش مهمی دارد و نیز یکی از علت‌های اصلی زمین خوردن افراد مسن گزارش شده است و شاید منجر به شکستگی‌هایی ‌شود که نیاز به پرستاری طولانی مدت دارند؛ بنابراین پیشگیری از پوکی استخوان در جمعیت سالخورده می‌تواند به کاهش بار بیماری و هزینه‌های درمانی کمک کند.

مطالعات نشان داده‌اند که افزایش 10 درصدی توده استخوانی در دوران نوجوانی می‌تواند پوکی استخوان را تا 13 سال به تأخیر بیندازد. البته، مشخص نیست که کدام نوع از فعالیت‌های ورزشی نوجوانان در سنین مدرسه بر تراکم استخوان و سلامت استخوان در بزرگسالی و سالخوردگی تأثیر مثبتی دارد.

برای بررسی این موضوع،‌ گروهی از محققان دانشگاه جانتندو (Juntendo) ژاپن، به تازگی رابطه بین نوع ورزش در دوران نوجوانی را با میزان تراکم استخوان در سنین بالا بررسی کردند. این مطالعه که در 12 اکتبر 2023 منتشر شده توسط پروفسور یوشیفومی تامورا (Yoshifumi Tamura) و همکاران او در مرکز ورزش‌شناسی در دپارتمان متابولیسم و غدد درون‌ریز انجام شده است. 

پروفسور تامورا در مورد یافته‌های خود اینگونه توضیح می‌دهد: «بعد از کاهش تراکم استخوان، افزایش آن دشوار است. بنابراین، افزایش حداکثر توده استخوانی در دوران نوجوانی برای حفظ تراکم استخوان در سنین بالا مهم است. مطالعه ما اهمیت ورزش در نوجوانی را برای پیشگیری از پوکی استخوان روشن می‌کند و دارای شواهدی علمی برای ایجاد اقدامات پیشگیرانه و اولیه علیه پوکی استخوان در آینده است.»

در  این مطالعه بیش از 1500 سالمند بین 65 تا 84 سال، از یک منطقه شهری در توکیو، ژاپن شرکت داشتند و محققان آمادگی جسمانی، سطوح شاخص‌های زیستی خون از جمله ویتامین دی، و میزان تراکم استخوان در ناحیه فمور (ناحیه بالایی استخوان ران) و ستون فقرات کمری (ناحیه پایینی ستون فقرات) را با اشعه ایکس ارزیابی کردند. علاوه بر این، از مشارکت‌کنندگان درباره فعالیت‌های ورزشی آن‌ها در دوران نوجوانی سؤال‌هایی پرسیده شد. سایر شاخص‌ها، از جمله بیماری‌های زمینه‌ای،‌ عادات و سبک زندگی، سابقه پزشکی و وضعیت مصرف دارو نیز در این مطالعه لحاظ شد.

نتایج نشان داد که تراکم استخوان در ناحیه‌های فمور و ستون فقرات کمری برای مردان در محدوده طبیعی بود ولی همین مقادیر در زنان کمتر بود و آن‌ها بیشتر از داروهای پوکی استخوان استفاده می‌کردند. از طرفی،‌ آمار دیابت،‌ فعالیت بدنی،‌ سیگار کشیدن و مصرف الکل در مردان به‌طور چشمگیری بالا بود.

بر اساس این مطالعه  بیسبال، بسکتبال، جودو، تنیس روی میز، تنیس، والیبال و شنا رایج‌ترین فعالیت‌های ورزشی نوجوانان بود و توده استخوان ران در افرادی که در نوجوانی بسکتبال بازی می‌کردند به میزان قابل توجهی بیشتر بود. 

انتهای پیام/

ارسال نظر