صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محققان دریافتند؛

گرمای شدید عامل طوفان‌های قدرتمند در سیارات فراخورشیدی

براساس مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل گرمای شدید منجر به طوفان‌های قدرتمند در جو سیاره فراخورشیدی نزدیک به مشتری می‌شود.
کد خبر : 889547

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، براساس مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل گرمای شدید منجر به طوفان‌های شدید و قدرتمند در جو سیاره فراخورشیدی «دبلیو ای اس پی-12بی» (WASP-121b) می‌شود.

سیاره فراخورشیدی مورد بحث یکی از معروف‌ترین سیاراتی است که تا به امروز مشاهده شده است. 

این سیاره که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۵ کشف شد با جرم حدود ۱.۱۸ و حجم ۱.۸۱ برابر اندازه مشتری نخستین سیاره فراخورشیدی است که در استراتوسفر آن آب پیدا شد. در چنین مداری هوا بسیار گرم است و دمای آن بین ۱۲۲۷ تا ۲۷۲۷ درجه سانتیگراد است.

تلسکوپ فضایی هابل به لطف مشاهدات و مدل‌سازی رایانه‌ای که روزی می‌تواند برای توصیف آب و هوا در سیارات فراخورشیدی کوچک‌تر  از سیارات منظومه شمسی و صخره‌ای به کار گرفته شود، طوفان‌هایی را در جو پویای این سیاره واقع در فاصله ۸۸۰ سال نوری از ما دیده است.

این سیاره در فاصله ۳.۸۸ میلیون کیلومتری به دور ستاره خود می‌چرخد که تنها ۲.۶ درصد فاصله زمین و خورشید است. علاوه بر این، سیاره فراخورشیدی ذکر شده تنها یک بار در ۱.۲۷ روز به دور ستاره خود می‌چرخد. 

از آنجایی که این سیاره فراخورشیدی بسیار به ستاره خود نزدیک است، از نظر جزر و مد نیز در شرایط متفاوتی به سر می‌برد، به این معنی که همیشه یک نیمکره را به ستاره خود نشان می‌دهد. 

با استفاده از توانایی‌های خاص خود، تلسکوپ فضایی هابل توانسته است تا جزییات دقیقی از شرایط جوی این سیاره فراخورشیدی دریافت کند. مشاهدات دقیق نشان می‌دهد که این سیاره با طوفان‌های شدیدی روبرو است که بادهای قوی و غیرمعمولی را در سیاره به وجود آورده است.

با توجه به این مشاهدات، محققان به درک بهتری از فعالیت‌های آب و هوایی در سیارات دیگر در خارج از منظومه شمسی رسیده‌اند. این تحقیقات می‌توانند به دانشنمندان کمک کنند تا راهبردهای بهتری را برای پیش‌بینی و بررسی شرایط جوی در سیارات دیگر بیابند. به ویژه بررسی و مشاهده طوفان‌ها در سیارات داغ می‌تواند در راهنمایی محققان برای درک بهتر پدیده‌های آب و هوایی در سیارات دیگر، به‌ویژه در سیاراتی که شبیه به مشتری هستند، موثر باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر