صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سامانه آموزش جراحی رباتیک از راه‌ دور طراحی شد

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی، موفق به طراحی و ساخت «سامانه جراحی از راه‌ دور رباتیک (مدل فلکس)» به همراه یک ماکت آموزشی هوشمند برای جراحان شدند.
کد خبر : 889432

گلشید رسایی مسئول آموزش و امور فروش بین‌الملل یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی تولیدکننده شبیه‌ساز‌های آموزش پزشکی و جراحی رباتیک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم وفناوری آنا، درباره مشخصات فنی سامانه جراحی از راه ‎دور رباتیک (مدل فلکس)، توضیح داد: این دستگاه از دو بخش، تشکیل شده است. بخش نخست، مَستر یا کنسول جراحی که فرد پشت آن قرار می‌گیرد. در این قسمت، جراح با استفاده از هندل‌ها (دستگیره‌های هدایت‌کننده) و پدال‌ها، کنترل بازو‌های رباتیک متصل به بیمار را در دست می‌گیرد.

کارشناس این محصول دانش‌بنیان، درباره مزیت‌های دستگاه تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این ربات، نداشتن محدودیت فیزیکی و جغرافیایی است، به‌عبارت دیگر بخش‌های هدایت‌کننده دستگاه می‌توانند از ماکت رباتیک دور باشند.

وی ادامه داد: این سیستم برای هماهنگ‌شدن نیاز به اتصال اینترنت دارد تا بخش مانیتور را به ماکت رباتیک متصل کند.

نماینده این شرکت دانش‌بنیان به کارکرد ویژه این دستگاه برای جراحان، اشاره کرد و افزود: از جمله مزیت‌هایی که این جراح رباتیک برای پزشکان و جراحان دارد، حرکات معکوس و اضافی روی «Scale» یا (سطح جراحی) را محدود می‌کند، مچ ۹۰ درجه و ابزار ۵ میلی‌متری به جراح می‌دهد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از نکات ویژه درمورد این دستگاه ارگونومی یا فضای کاری سازگار و آسانی است که دراختیار جراح قرار می‌دهد و جراح را از محیط اتاق عمل جدا می‌کند.

فعال حوزه دانش‌بنیان گفت: خطرات ناشی از حضور فرد در اتاق جراحی، مانند استریل‌نبودن وسایل جراحی، درگیری با بیماری‌های واگیردارد و یا درمعرض برخی اشعه‌های خطرناک بودن را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

رسایی به نمونه‌های مشابه خارجی این ربات جراح اشاره کرد و گفت: نمونه اصلی خارجی این محصول، ربات «داوینچی» ساخت کشور آمریکا بوده است که اکنون، ایران دومین سازنده این ربات در دنیا است.

وی افزود: این دستگاه حدود یک‌سوم نمونه خارجی قیمت‌گذاری شده است و شرکت‌های خارجی هم تاحدود زیادی به‌دلیل به‌صرفه‌تر بودن و کارآمد بودن دستگاه، تمایل به‌خرید نمونه ایرانی این دستگاه دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر