صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تربیت و معرفی دانشجویان با اخلاق علمی؛ مهم‌ترین دستاورد اجتماعی زنان

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های علمی و اجتماعی زنان را تربیت دانشجویان دکتری و معرفی افرادی با اخلاق علمی به جامعه می‌دانم، وقتی شاهد موفقیت این افراد هستم، انگیزه زیادی برای ادامه مسیر پیدا می‌کنم.
کد خبر : 889118

پرگل قوام مصطفوی، دانشیار گروه شیلات و علوم دریایی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره نقش زنان علمی در کشور اظهار کرد: حدود 20 سال است که در زمینه بیولوژی مولکولی موجودات دریایی به‌خصوص مرجان‌های خلیج فارس و بیوتکنولوژی دریا مشغول به تحقیق هستم که حاصل آن رساله‌های دکتری و مقالات معتبر در ژورنال‌های علمی داخلی و خارجی است.

مصطفوی تصریح کرد: در زمینه بیوتکنولوژی دریا، چندین محصول در حوزه بهداشت و دامپزشکی معرفی کرده‌ایم. از آنجایی که به آموزش و پژوهش علاقه فراوان دارم، همواره سعی بر این داشته‌ام که به نحو احسن دانشجویان را تعلیم داده و علاوه بر تعلیم به تربیت نیز توجه فراوانی داشته‌ام، از نظر من، چون زنان در خانواده نیز نقش مادر را ایفا می‌کنند؛ بنابراین از نظر پرورشی نقش مؤثری در تربیت دانشجویان به‌خصوص نسل جوان امروز دارند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های علمی و اجتماعی تربیت دانشجویان دکتری و معرفی افرادی با اخلاق علمی به جامعه می‌دانم و وقتی شاهد موفقیت این افراد هستم، انگیزه زیادی برای ادامه مسیر را پیدا می‌کنم.

مصطفوی با اشاره به هدف‌های علمی خود در آینده عنوان کرد: هدفم برای آینده تولید محصولات دانش‌بنیان، اشتغال‌زایی به منظور جایگزینی تولید داخلی در مقابل محصولات خارجی است.

به گفته وی، به‌عنوان همسر و مادر دو فرزند، بالطبع در منزل هم وظایف سنگینی بر دوش دارم، ولی همواره سعی کرده‌ام بین فعالیت اجتماعی و خانوادگی تعادل برقرار کرده و البته همکاری خانواده نیز در این زمینه نقش بسیار پررنگی داشته است.

دانشیار گروه شیلات و علوم دریایی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه برنامه‌ام برای آینده ادامه شغل استادی و پژوهش‌های بیشتر و ایجاد شرکت دانش‌بنیان و .. است، ادامه داد: توصیه‌ام به زنان شاغل در جامعه این است که شرط موفقیت برقراری تعادل بین کار بیرون از منزل و خانواده است. به هر حال نقش مادر در منزل بسیار مهم است و باید به این نکته توجه داشت که وظیفه خطیر مادری را نباید فدای موقعیت اجتماعی کرد و تعادل بین این دو اهمیت بسزایی دارد.

مصطفوی با تلاش و پشتکار فراوان و عشق و علاقه به پژوهش و آموزش، مسیر مشکلات را هموار دانست و تأکید کرد: به هر حال در این مسیر مشکلاتی پیش رو بوده که با صبر، حوصله، علاقه و عشق این موانع برطرف شده است.

وی افزود: به‌عنوان یک استاد دانشگاه و محقق زن، همیشه دانشجویان دختر را تشویق به حضور در فعالیت‌های پژوهشی کرده و حتی گاهی مواقع به جای آموزش، نکات اخلاقی لازم در این خصوص را به آن‌ها تأکید می‌کنم.

دانشیار گروه شیلات و علوم دریایی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به سختی رشته تحصیلی خود، عنوان کرد: با توجه به رشته‌ای که تحصیل کرده و در آن کار می‌کنم و داشتن کار‌های میدانی، دریا و … همیشه همکاران مرد داشته‌ام و مشکلی از نظر همکاری وجود نداشته است. حضور بسیار فعال و مؤثر، نقش زنان امروزه در اقتصاد جامعه بسیار پررنگ‌تر از قبل شده است.

مصطفوی ایجاد امنیت شغلی، فضای سالم، کار در محیطی امن و حمایت خانواده را عوامل بسیار مهمی در جذب زنان به این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: تعریف عدالت اجتماعی رعایت تناسب، استحقاق‌ها و شایستگی‌ها در ساحت اجتماع است. به‌عنوان مدرس دانشگاه سعی در تعلیم و تربیت یکسان دانشجویان داشته و تلاشم در رفع ضعف‌هایی است که گاهی دانشجویان دختر به علت مسائلی همچون فرزندآوری و ... دارند، هر چند که امروزه خوشبختانه شاهد حضور فعال دانشجویان دختر در تمامی عرصه‌ها هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر