صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گزارش آنا بخوانید؛

۱۲ یافته‌ پزشکی فضایی که راه سفر به مریخ را هموار می‌کند

محققان در سال میلادی گذشته، به ۱۲ یافته پزشکی فضایی دست یافته‌اند که می‌تواند به فضانوردان کمک کند روزی به مریخ سفر کنند.
کد خبر : 888672

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان در تلاشند تا دریابند وقتی بدن انسان از سیاره‌ای که برای زندگی در آن تکامل یافته است خارج می‌شود، چه اتفاقی برای آن می‌افتد.

دانشمندان هر روز سخت کار می‌کنند تا مطمئن شوند که ما انسان‌ها تبدیل به گونه‌ای بین سیاره‌ای می‌شویم؛ دوره‌ای که در طی آن ما به معنای واقعی کلمه بیگانگانی خواهیم بود که سیاره سرخ را کاوش می‌کنیم. 

هنوز نکات بسیاری وجود دارد تا دسترسی به سیاره سرخ قابل‌باورتر شود؛ مهندسان باید موشک‌های نسل بعدی بسازند که بتوانند فضانوردان را در فواصل عظیم در یک بازه زمانی معقول به حرکت درآورند. برنامه ریزان مأموریت باید بیاموزند که جامعه فرازمینی در کجای یک سیاره می‌تواند رشد کند؛ سیاستگذاران باید نگران تامین مالی این تلاش‌ها باشند و فیزیکدانان باید در نظر بگیرند که چگونه کپسول‌ها را در مدار‌های سیارات دیگر قرار دهند؛ مدار‌هایی که به تازگی کشف شده‌اند، اما بیشترین بار بر دوش متخصصان پزشکی خواهد بود.

پزشکان، محققان، جراحان، فیزیوتراپ‌ها و حتی روانپزشکان باید دریابند که چه اتفاقی برای بدن انسان‌های آینده که به فضا می‌روند، می‌افتد. فضانوردان به هر حال زمینی هستند و در گرانش پایین، گرانش بیش از حد، سیارات بدون جو و فضاپیما‌هایی که سریع حرکت می‌کنند، بدن آن‌ها ضعیف می‌شود. 

به همین دلیل مجموعه‌ای از مطالعات و تحقیقات در زمینه پزشکی فضایی ارائه شده است که می‌تواند یک روز به زمین‌نشینان کمک کند تا به سمت مریخ حرکت کنند. 

در این گزارش، دوازده یافته کاوش‌های پزشکی فضایی سال ۲۰۲۳ که این امکان را فراهم می‌کنند تا فضانوردان به مریخ سفر کنند، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۱. اثراتی که در شرایط بی‌وزنی یا فشار‌های زیاد فضا بر بدن ایجاد می‌شود و بر روی سیستم ایمنی افراد داشته بررسی شده است. در نتیجه این بررسی‌ها، بستر مناسب برای ارائه راهکار‌هایی جهت افزایش سیستم ایمنی فضانوردان در فضا فراهم شده است.

۲. یافته‌هایی درباره اثر استفاده از رایانه‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته در کاهش احساس تنهایی و افسردگی فضانوردان برای مدت‌های طولانی در فضا آورده شده است. این مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از رایانه‌ها و ارتباطات مجازی می‌توان به حفظ سلامت روان فضانوردان کمک کرد.

۳. یافته‌هایی در خصوص اثرات بی‌میلی در طول سفر‌های فضایی بلند مدت ارائه شده و در راستای آن، روش‌های جدیدی برای دفع این اثرات ناخوشایند و افزایش عملکرد بهینه مغز فضانوردان پیشنهاد شده است.

۴. مطالعاتی درباره تأثیر شدید موج‌های الکترومغناطیسی فضای خارجی و اثر آن‌ها بر جوانی سلول‌های بدن انجام شده است. این تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است بتوان با استفاده از روش‌های آنتی اکسیدانی، این اثرات را کاهش داد و عوارض ناشی از آن‌ها را به حداقل رساند.

۵. یافته‌های مربوط به عوامل بیوشیمیایی در ایجاد مشکلات شدید کارایی مکانیسم‌های بدن ارائه شده است. با توجه به این مطالعات، روش‌های بهبود یافته برای کنترل سیستم‌های شیمیایی بدن در زمان کاهش فعالیت‌های میکروبی در فضا توسعه داده شده است.

۶. تحقیقاتی در زمینه تأثیر نور خورشید در نگهداری سطح داخلی استخوان‌ها انجام شده است. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که کنترل مناسب نور خورشید می‌تواند در افزایش قدرت استخوان‌ها و جلوگیری از ریزش پوست بدن کمک کند.

۷. تأثیر فضا بر تراکم‌بندی استخوان‌ها و عضلات و نقش آن در کاهش قدرت پایداری بدن انجام شده و راهکار استفاده از تمرینات ورزشی و وارد کردن ورزش به برنامه فضانوردان را توصیه می‌کند. 

۸. بررسی‌هایی هم در زمینه تأثیر گرانش پایین و صفر بر سیستم گوارش انجام شده که به یافته‌های جدیدی نسبت به تفاوت‌ها در فعالیت گوارشی در فضا و زمین منجر شده است.

۹. مطالعاتی در مورد اثر بیش‌فعالی‌های فعالیت‌های مغزی بر سیستم عصبی در فضا ارائه شده که نشان می‌دهد امکان استفاده از تمریناتی برای کنترل این بیش‌فعالی‌ها و تعادل عصبی در فضا وجود دارد.

۱۰. بررسی شده است که همانطور که فضانوردان بر روی سطح مریخ به مدت طولانی قرار می‌گیرند، آیا قد و وزن کاهش می‌یابد یا خیر. نتایج این بررسی‌ها می‌تواند به ترسیم برنامه تمرینی فضانوردان در طول مدت زمان حضور در مریخ کمک کند.

۱۱. مطالعاتی مبنی بر تغییرات هوا بر مغز فضانوردان ارائه شده است. علت این تغییرات در شناخت، خواب و تمرکز شناختی فضانوردان بررسی شده‌اند.

۱۲. نهاد‌های پزشکی فضایی نتایجی را از آزمایش درباره اثرات شدید تغییرات دمایی در بدن ارائه می‌دهد. این یافته‌ها می‌توانند نحوه اعمال اثرات سرما و گرما بر سیستم‌های فیزیولوژیکی و مکانیکی بدن را در فضا بهبود بخشند.

در نهایت، این ۱۲ یافته در طول سال ۲۰۲۳ نقش مهمی در جهت آماده شدن فضانوردان برای سفر به مریخ و ایجاد شرایط بهتر در زمینه پزشکی فضایی داشته‌اند. انگیزه و امیدواری برای رسیدن به مریخ بیشتر از پیش استوار می‌شود و زمینه‌های بهتری برای تحقق این آرزو فراهم می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر