راز فعالیت اقتصادی زنان از نگاه بانوی موفق در تجارت
گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ این روزها زنان در بسیاری از کشورهای جهان اعم از توسعهیافته و در حال توسعه نقش مهم و مؤثری در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی ایفا میکنند. این سهم بسته به محدودیتهای فرهنگی، قانونی و ... از کشوری به کشور دیگر متفاوت بوده تا آنجا که در کشورهای آسیایی این سهم کمتر از کشورهای اروپایی است.
موانع اشتغال زنان اشاره به مشکلات و محدودیتهای زیربنایی دارد که حضور بانوان در بازار کار را با محدودیتهای اساسی همراه میکند. این مسئله ریشه در عواملی کلان، اثرگذار و دیرپا دارد که به سادگی قابل رفع نیستند. به علاوه این موانع با درجه توسعهیافتگی کشورها نیز رابطهای معکوس دارد.
اگرچه زنان در سالهای اخیر نسبت به گذشته از شانس بیشتری برای حضور در محیط کار برخوردار هستند؛ اما هنوز هم سهم بالایی در اشتغال ندارند. موانع و مشکلات مشارکت زنان در فعالیتهای جامعه، دارای ابعاد و جنبههای متعددی است. بهطوریکه بعضی از این موانع در تمامی جوامع و شرایط متفاوت فرهنگی، دارای ساختار مشابهی است.
فرنگیز رحمانی آلکامی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: در برخی مشاغل فاصله یا تفاوتی از نظر کار میان زنان و مردان وجود ندارد و شأن و جایگاه زنان و دیدن توانمندی آنها با یکدیگر یکسان است. حتی گاهی زنان بیش ازمردان در عرصههای اقتصادی مانند تجارت، تولید و ... مورد اعتماد هستند.
وجود تبعیضهای جنسیتی در برخی مشاغل
وی افزود: تبعیضهای جنسیتی در اغلب کشورها وجود دارد و حتی گاهی در ایران شدت بیشتری دارد و محدودکننده فعالیت اقتصادی زنان بوده و زیانهای اقتصادی نیز به همراه دارد.
محدودیت آزادی عمل به کار زنان در عرصههای اقتصادی لطمه میزند
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در برخی مشاغل آزادی حرکت، نحوه پوشش و موارد دیگر محدودکننده فعالیت زنان در مشاغل است؛ اگرچه قید و بندها و محدودیتهایی به واسطه فرهنگ در کشور وجود دارد و در مشاغل مراعات میشود؛ اما محدود کردن آزادی عمل شغلی موضوع دیگری است که به کار زنان در عرصههای اجتماعی و اقتصادی لطمه میزند.
زنان در تجارت از مردان بیشتر مورد اعتماد قرار میگیرند
وی در پاسخ به این پرسش که چه شیوهای را در فعالیت اقتصادی در پیش گرفته که به موفقیت او در کار کمک کرده است، بیان کرد: پس از ۳۰ سال تجربه موفق در تدریس و مدیریت در مدارس عرصه تجارت را برای ادامه فعالیت کاری خود انتخاب کردم و به دلیل سکونت در نقطه مرزی در سن ۵۰ سالگی کار تجارت را آغاز کردم. زنان در این حرفه در مواردی از مردان نیز بیشتر مورد اعتماد بوده و طرفهای تجاری سرمایه خود را راحتتر در اختیار ما قرار میدهند.
عضو کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان عنوان کرد: در کار تجارت فرامرزی محدودیتهایی که در نگاه برخی از تندروها در کشور وجود دارد، محلی از اعراب ندارد و کار به صورت روان در حال انجام است.
رابطه مستقیم نرخ بیکاری زنان و کاهش مشارکت آنها در عرصههای اقتصادی
وی با بیان اینکه به طور قطع کاهش مشارکت زنان در عرصههای اقتصادی نقش مؤثری در افزایش نرخ بیکاری آنها دارد، تصریح کرد: علاوه بر محدودیتهای اجتماعی در موارد بسیاری خانوادهها نیز ممکن است فعالیت زنان را برای مشاغل مختلف محدود کنند، این در حالی است که زنان میتوانند دوشادوش مردان در بسیاری از مشاغل با آنان همراه باشند.
فعالیت زنان در عرصه تجارت زمینهساز ارزآوری برای کشور
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: اگر بهای لازم به کار زنان داده شود این امکان را خواهند داشت که در بسیاری از مشاغل حضور داشته باشند و طبیعی است که میتوانند در مورد تجارت فرامرزی زمینهساز ارزآوری به کشور نیز شوند.
زنان باید بدانند که هیچ گاه نباید عقب بکشند
وی در پاسخ به این پرسش که چه توصیههایی برای ورود زنان به عرصه کار و فعالیت اقتصادی دارد، عنوان کرد: زنان باید بدانند که هیچ گاه نباید عقب بکشند باید جایگاه واقعی زنان و توانمندی آنان را به نمایش گذاشت. زنان علاوه بر توانایی بالا در امور عاطفی و احساسی ظرفیت بالایی برای پذیرش مسئولیتها و انجام امور به ویژه در بخش اقتصادی دارند.
رحمانی الکامی با بیان اینکه دو سال متوالی صادرکننده نمونه کشور بوده است، تصریح کرد: پس از کسب تجربه چند ساله در زمینه تجارت این تجربه را به فرزندم منتقل کردهام و دخترم دوشادوش من مشغول کار تجارت است.
انتهای پیام/