صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۲ - ۱۲ دی ۱۴۰۲
وقتی ژاپن ورزش معلولان ایران را از میدان به در می‌کند

معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک: کار سختی برای تکرار دومی بازی‌های پاراآسیایی داریم

معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک گفت: با حذف دو رشته شطرنج و قایقرانی از فهرست بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا، بعید به نظر می‌رسد ورزش معلولان ایران بتواند عنوان دومی خود را در این رویداد تکرار کند.
کد خبر : 888563

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، کمیته پارالمپیک آسیا در حالی اسامی رشته‌های حاضر در بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا را نهایی کرده که شرایط سختی را پیش روی ورزش معلولان ایران قرار داده است.

اتفاق مهم و نگران کننده در خصوص تصمیم اخیر سران پارالمپیک آسیا، مربوط به حذف دو رشته قایقرانی (پاراکانو) و شطرنج از فهرست این بازی‌هاست. رشته‌هایی که نماینده‌های کشورمان توانایی و ظرفیت بالایی در آن‌ها دارند و مدعی کسب مدال هستند.

کاروان ورزش ایران در شرایطی اخیرا در بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۲ هانگژو شرکت کرد که عملکرد درخورتوجهی داشت و ضمن صعود یک پله‌ای نسبت به دوره قبل این بازی‌ها، در دو رشته قایقرانی و شطرنج هم مدال‌های زیادی به دست آورد. ورزشکاران معلولان ایران در بازی‌های هانگژو در رشته قایقرانی (پاراکانو) صاحب مدال ۲ طلا، یک نقره و ۲ برنز و در رشته شطرنج نیز ۴ مدال طلا، ۷ نقره و ۴ برنز کسب کردند که در مجموع ۲۰ نشان ارزشمند به حساب می‌آید.

بدون تردید باید گفت، به لطف همین مدال‌ها و البته افتخارآفرینی ملی‌پوشان سایر رشته‌ها بود که کاروان ایران توانست برای نخستین بار بعد از چین قدرت بلامنازع ورزش قاره و بالاتر از ژاپن در رده رده دوم بازی‌های پاراآسیایی قرار بگیرد.  با این وجود به نظر می‌رسد که کار ورزش معلولان کشورمان در بازی‌های ۲۰۲۶ بسیار سخت خواهد بود؛ زیرا کاروان ایران بدون ۲۰ مدالی که در هانگژو کسب کرد، باید در ژاپن حضور داشته باشد. ژاپنی که مطمئنا می‌خواهد از امتیاز میزبانی خود استفاده کند و خودش را در قامت یک مدعی به چین نزدیک کند و جایگاه دومی ایران را در جدول بازی‌ها به خطر بیندازند.

سعید سلگی، معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک در واکنش به این موضوع به خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا اظهار کرد: حذف دو رشته قایقرانی و شطرنج، قطعا در دوره آینده بازی‌های پاراآسیایی به ضرر ما خواهد بود. این تصمیمی است که کمیته برگزاری بازی‌ها گرفته و ما هم از شنیدن آن شوکه و ناراحت شدیم. به استناد نتایج کسب شده در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو که به تازگی برگزار شد، ژاپن اصلی‌ترین رقیب ما در این میدان محسوب می‌شود. ایران و ژاپن تا روز آخر این مسابقات رقابت تنگاتنگی با هم داشتند و در نهایت ما موفق شدیم با کسب دو مدال طلای بیشتری جایگاه نایب قهرمانی را در جدول تیمی به دست آوریم. ژاپنی‌ها، اما حالا که میزبانی بازی‌های ۲۰۲۶ را به عهده دارند، تمام تلاششان را کردند که از این امتیاز استفاده کنند و با حذف این دو رشته به نوعی ایران را کنار بزنند.

وی ادامه داد: کمیته ملی پارالمپیک ایران رایزنی‌هایی را با فدراسیون‌های جهانی مربوطه این دو رشته انجام داده تا شاید بتواند مسئولان برگزاری مسابقات را از این تصمیم منصرف کند. به هر حال اگر بخواهیم در راستای جنبش المپیک کار را جلو ببریم و نگاه توسعه‌ای داشته باشیم، باید شرایط عادلانه‌ای را برای برگزاری این مسابقات برگزار کنیم. به خصوص این که  پیش از این عنوان شده بود ژاپن رشته‌های پارالمپیکی را در این بازی‌ها برگزار کرد؛ اما این تصمیم با وعده‌هایی که داده شده بود کاملا در تناقض است.

سلگی با بیان این که کشور‌های دیگر هم از حذف این رشته‌ها آسیب خواهند دید، افزود: ازبکستان کشور صاحب سبکی در رشته قایقرانی است. ازبک‌ها در بازی‌های هانگژو بیشترین مدال طلا در قایقرانی به دست آوردند و بعد از آن‌ها ایران رتبه دوم را در این رشته گرفت. با این اتفاق ازبک‌ها هم از حذف پاراکانو آسیب خواهند دید. این برای اولین بار بود که قایقرانی در بازی‌های پاراآسیایی برگزار می‌شد، اما متاسفانه خیلی زود آن را کنار گذاشتند؛ البته در این رابطه فدراسیون قایقرانی ایران نیز با فدراسیون آسیایی مربوطه باید مکاتبات لازم را انجام دهد شاید امیدی وجود داشته باشد.

وی در مورد رشته شطرنج هم این گونه توضیح داد: شطرنج در دو دوره گذشته بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ به جمع رشته‌ها اضافه شد. خوشبختانه در هر دوره توانستیم چهار مدال طلا توسط شطرنج‌بازان بگیریم. ژاپنی‌ها، چون در این دو رشته استعداد خاصی ندارند، سیاست هوشمندانه‌ای به خرج دادند تا رقبا را از میدان به در کنند؛ اگرچه حق طبیعی شان بود و به خاطر امتیاز میزبانی این مجوز را داشتند، اما کار قشنگی نکردند. رئیس کمیته ملی پارالمپیک اخیرا در نشست کمیته پارالمپیک آسیا، رایزنی‌ها را با آن‌ها داشته، اما حاضر نشدند از موضعشان کوتاه بیایند.

رشته‌هایی که به فهرست بازی‌هایی پاراآسیایی ۲۰۲۶ اضافه شدند، رشته‌هایی هستند که ایران در آن‌ها حرفی برای گفتن ندارد. سلگی در این خصوص خاطرنشان کرد: راگبی یکی از رشته‌هایی است که ژاپن وارد بازی‌های دوره آینده کرده است. متاسفانه راگبی معلولین اصلا در ایران راه اندازی نشده است. ژاپنی‌ها در کل رشته‌هایی را وارد این بازی‌ها کردند که خودشان در آن نقطه قوت دارند. با این اتفاق کار واقعا برای ما دشوار شده است. به علاوه این که سه سال بیشتر تا بازی‌های ۲۰۲۶ فرصت باقی نمانده و زمان کمی داریم تا بخواهیم در این مدت رشته جایگزین بسازیم.

ورزش معلولان ایران در شرایطی کار سختی برای دفاع از عنوان دومی خود در بازی‌های ناگویا دارد که باید نگران خلأ نسل قدیمی و مدال آور این عرصه را در سایر رشته‌ها نیز باشد. معاون ورزش فنی کمیته ملی پارالمپیک با تایید این مطلب یاد آور شد: طبیعتا در هر دوره قهرمانان قدیمی و باسابقه جای خودشان را به جوان تر‌ها می‌دهد. باید برنامه ریزی جدی برای نسل آینده ورزش معلولان داشته باشیم و در رشته‌هایی که قوت بیشتری داریم، بهتر سرمایه گذاری کنیم تا از رقبا عقب نمانیم. سال آینده بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس است. بعد از آن بازی‌های پاراآسیایی جوانان و پس از آن هم بازی‌های ناگویا. واقعا فرصت اندک است و کار هم دشوار. باید جوری جلو برویم که برای همه مسابقات برنامه ریزی درستی کنیم. به هر حال چاره‌ای نیست و باید با این واقعیت تلخ کنار بیاییم.  

*تاریخچه حضور ایران در بازی‌های پاراآسیایی

بازی‌های پاراآسیایی برخلاف بازی‌های پارالمپیک، سابقه زیادی ندارد و اولین دوره آن در سال ۲۰۱۰، به میزبانی شهر گوانگ‌ژو در کشور چین برگزار شد. کاروان ورزش معلولان ایران در این بازی‌ها ۲۷ طلا، ۲۴ نقره و ۲۹ برنز کسب کرد و با مجموع ۸۰ مدال در رده چهارم قرار گرفت. دومین دوره بازی‌های پاراآسیایی باز هم در شرق قاره کهن و این بار در سال ۲۰۱۴ به میزبانی شهر اینچئون کره جنوبی برگزار شد. در این رویداد عملکرد نمایندگان کشورمان با رشد قابل توجه نسبت به دوره قبلی همراه بود و ۳۷ مدال طلا، ۵۲ نقره، ۳۱ برنز، در مجموع ۱۲۰ مدال کسب شد تا ایران بتواند رتبه چهارمی خود را تکرار کند.

سومین دوره بازی‌های پاراآسیایی به میزبانی شهر جاکارتای اندونزی در  سال ۲۰۱۸ برگزار شد و ملی‌پوشان ایران عملکرد چشم‌گیری از خود ارائه کردند. طوری که با ۵۱ مدال طلا، ۴۳ نقره و ۴۲ برنز و مجموع ۱۳۶ مدال، بالاتر از ژاپن، موفق به کسب رتبه تاریخی سوم شدند.

چهارمین دوره بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۲ با یک سال تاخیر (شیوع ویروس کرونا) چندی پیش در شهر هانگژو چین برگزار و نمایندگان ایران تاریخی‌ترین نتیجه خود در ادوار این رقابت‌ها را گرفتند. ورزش کشورمان با کسب ۴۴ مدال طلا، ۴۶ مدال نقره و ۴۱ مدال برنز و مجموع ۱۳۱ مدال، بالاتر از ژاپن و کره جنوبی در رده دوم قرار گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر