صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۵ - ۱۱ دی ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

کار سخت تجهیزات پزشکی تا پایان سال

معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: تمام تلاش ما معطوف به این موضوع است که بتوانیم محصولات داخلی را با کیفیت بیشتری تولید کنیم تا دستمان برای کاهش واردات باز باشد.
کد خبر : 888393

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ تجهیزات پزشکی همیشه از اولویت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است؛ چراکه حیات و ممات برخی از بیماران به وجود تجهیزات پزشکی وابسته است. این در حالی است که این اداره کل به دلیل شرایط خاصی که دارد، همیشه با حاشیه همراه بوده و ضعف مدیریت و عدم رضایت سه مثلث وابسته به این اداره کل یعنی مردم، تولیدکننده و واردکننده سبب شده که تغییر مدیریت نیز در این اداره بیشتر از سایر ارگان‌ها اتفاق بیفتد.

اتفاقی که می‌تواند فرایند تسهیل کار برای تولید و توزیع تجهیزات پزشکی را تا حدودی به تعویق بیندازد؛ چراکه با تغییر هر مدیر جابه‌جایی‌های زیادی در بدنه اداره رخ می‌دهد که می‌تواند کار را با مشکل روبه‌رو کند؛ اما دو هفته نمی‌شود که غفارزاده مدیر این اداره کل رفت و سعیدرضا شاهمرادی به جای او نشست. تغییری که بسیاری به آن خوش‌بین هستند؛ چراکه بازگشت سعیدرضا شاهمرادی به بدنه اداره کل تجهیزات پزشکی که پیش‌ از این نیز در این جایگاه حضور داشت، این نوید را می‌دهد که او به شرایط بازار آگاه است.

شاهمرادی بر این موضوع واقف است که اداره کل تجهیزات پزشکی در سال‌های گذشته عملکرد قابل قبولی نداشته و حالا او باید کاری کند کارستان تا شرایط را از مرحله‌ای که بیشتر تولیدکنندگان و واردکنندگان از آن راضی نیستند، خارج کند.

اسحاق عامری، معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره برنامه‌های این سازمان در ماه‌های پیش رو می‌گوید: «مهم‌ترین و اساسی‌ترین برنامه اداره کل تجهیزات پزشکی با حضور دکتر شاهمرادی تحقق شعار سال و مهار تورم و رشد تولید است که مقام معظم رهبری در شروع سال مسیر را برای همه سازمان‌ها و ارگان‌ها مشخص کردند.»

به گفته وی، کاهش بوروکراسی اداری و افزایش کمی و کیفیت در تولید داخل ازجمله برنامه‌هایی است که مدنظر قرار گرفته و برای این کار یک هدف 20 درصدی قراردادیم به این معنا که تا پایان سال 20 درصد به توان تولید اضافه شود. تاکنون نیمی از این هدف محقق شده و امیدواریم تا پایان سال بقیه آن نیز به انجام برسد و تولیدکنندگان بیشتری وارد این برنامه شوند که این موضوع یکی از دغدغه‌های اساسی ما به شمار می‌رود.

عامری با تأکید بر اینکه حذف ارز ترجیحی یکی دیگر از اهداف ما در این مسیر است خاطرنشان می‌کند: «اگر بتوانیم این ارز ترجیحی را حذف کنیم فشار کمتری بر جیب مردم می‌آید.»

عامری از تلاش برای تحقق این موضوع می‌گوید و می‌افزاید: «چندین نشست بزرگ با تشکل‌های تجهیزات پزشکی داشته‌ایم و تلاش کردیم از نزدیک با مشکلات آنها باخبر شویم. طرح تجهیزیار را مانند دارویار پیشنهاد داده‌ایم. برنامه‌هایی را نیز پیش‌بینی کرده‌ایم که پشت سازمان‌های بیمه‌گر قرار بگیریم و یارانه‌ای را که قرار است به اداره کل تجهیزات پزشکی تعلق بگیرد، به بیمه‌های بیمه‌گر بدهیم تا با اصلاح تعرفه‌ها بتوانیم ارز ترجیحی را حذف کنیم.»

وی اضافه می‌کند که تمام تلاش ما معطوف به این موضوع است که بتوانیم تولید داخل را با کیفیت بیشتر داشته باشیم که دستمان برای کاهش واردات باز باشد.

به تحولاتی عظیم در تجهیزات پزشکی امید داریم

اما محمدعلی محسنی بندپی، نماینده مجلس شورای اسلامی بر این باور است که تغییر مدیریت در اداره کل تجهیزات پزشکی اتفاق خوبی است که می‌تواند این بخش را از شرایطی که دران قرار دارد نجات دهد.

وی می‌گوید: «با حسن سابقه‌ای که آقای شاهمرادی در این حوزه دارند ما امیدواریم شاهد تحولات عمیقی در بخش تجهیزات پزشکی هم در واردات و هم در بخش تولید و هم تأمین تجهیزات پزشکی باشیم؛ چراکه مردم زیاد برایشان مهم نیست که وارداتی است یا تولید داخل.»

بندپی ادامه می‌دهد: «گاهی زندگی و مرگ یک انسان به تأمین این مواد وابسته است به همین دلیل محصولی که باید به‌دست مردم برسد باید باکیفیت باشد. یعنی باید تولید داخل باکیفیت بالا تولید شود و اگر محصولی وارداتی است باید محصول باکیفیتی باشد گاهی بیماران مجبورند برای خرید این تجهیزات به بازار سیاه پناه ببرند و آن را با ده برابر قیمت فراهم کنند. به همین دلیل مدیریت درست برای این بازار بسیار اهمیت دارد.»

این نماینده مجلس تأکید می‌کند: «کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز با هر مدیری که بتواند گره‌ای از کار حوزه بهداشت بردارد همراهی می‌کند تا موانعی را که در مسیر تأمین و تهیه تجهیزات پزشکی وجود دارد را بردارد. آنچه برای مردم مهم است تهیه و توزیع تجهیزات پزشکی است که لازمه آن هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف مانند صنعت و معدن، برنامه‌وبودجه و بانک مرکزی و وزارت بهداشت است که به نظر شاهمرادی با تجربه‌ای که پیش‌ازاین از فرایند کار در این بخش‌دارند بتوانند این هماهنگی‌ها را تسریع کرده و کار این بخش را به‌پیش ببرد.»

وی به ملاقاتی که با معاون اول رئیس‌جمهور در هفته گذشته داشته‌ اشاره‌ و بیان می‌کند: «تولید داخل دارو و تجهیزات پزشکی بسیار خوب است، اما نکته‌ای که در این بخش با آن روبرو هستیم کیفیت پایین برخی از این محصولات است که موجب نارضایتی برخی بیماران می‌شود. هدف ما خدمت به مردم باکیفیت بالاست درعین‌حال که تقویت تولید داخل نیز در دستور کار ما قرار دارد اما ما نباید جان بیماران را در معرض خطر قرار دهیم.»

بندپی تأکید می‌کند: «باید برای تولیدکننده فضای مناسب ایجاد شود تا بتواند محصول باکیفیتی ایجاد کند؛ اما این نباید به این معنا باشد که اگر محصول بی‌کیفیتی نیز تولید شد آن را در اختیار مردم قرار دهد. حتماً از مهندس شاهمرادی می‌خواهم که نظارت بیشتری بر تولید داخل داشته باشند که محصول داخلی از شرایط مطلوب برخوردار باشند در غیر این صورت باید هم واردات و هم تولید داخل در دستور کار باشد تا ما به درجه مطلوبی از کیفیت تولید داخل برسیم.»

انتهای پیام/

ارسال نظر