صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نگرانی اخترشناسان از استخراج مخفیانه سنگ‌های فضایی‌

یک شرکت خصوصی آمریکایی قصد دارد در مأموریتی مخفی یک سنگ فضایی استخراج کند.
کد خبر : 888327

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیویورک‌تایمز، شرکت آمریکایی آستروفورج (AstroForge) قصد دارد سال آینده با هدف استخراج سنگ و شاید هم منابع ارزشمند دیگر، فضاپیمای خود را به یکی از سیارک‌های نزدیک زمین بفرستد. 

در صورت موفقیت، این اقدام اولین ماموریت تجاری در اعماق فضا و فراتر از ماه خواهد بود. البته شرکت آستروفورج، هویت سیارک مورد نظر را مخفی نگه داشته چرا که نگران است رقبا زودتر دست به کار شوند و منابع ارزشمند این سیارک را استخراج کنند.

این ماموریت خصوصی و مخفی باعث نگرانی برخی از کارشناسان شده است که معتقدند شفافیت در ماموریت‌های فضایی مهم است. آن‌ها نگرانند که کاوش در فضا برای منافع تجاری به نفع همه نوع بشر نباشد. 

مَت جیالیچ (Matt Gialich) مدیر عامل شرکت آستروفورج معتقد است که فاش کردن نام سیارک هدف می‌تواند مأموریت آن‌ها را به خطر بیاندازد. البته این تصمیم، نشان‌دهنده ایراد‌هایی در شیوه قانونگذاری در حوزه فضایی است. 

جاناتان مک داول (Jonathan McDowell)، اخترشناس مرکز اخترفیزیک هاروارد در ماساچوست می‌گوید: «من خیلی طرفدار این نیستم که چیز‌هایی در اطراف منظومه شمسی بچرخند بدون اینکه کسی جای آن‌ها را بداند. این نگران‌کننده است.»

به مدت چند دهه، مأموریت‌های فضایی غرب عمدتاً در فضای باز انجام می‌شد. همه می‌دانستند فضاپیما‌ها به کجا می‌روند، چرا به آنجا می‌روند و چه برنامه‌ای دارند. اما جهان فضایی در آستانه عصر جدیدی قرار گرفته که در آن منافع خصوصی و پول بر همه چیز غلبه دارد.

مأموریت‌های فضایی مخفیانه، روند نوظهوری است که ستاره‌شناسان و سایر کارشناسان این حوزه از آن استقبال نکرده‌اند. چنین مأموریت‌هایی شکاف‌های قانونی را در تنظیم پرواز‌های فضایی و همچنین ابهامات و نگرانی‌ها درباره کاوش در کیهان را بیشتر می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر