صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۰ - ۱۰ دی ۱۴۰۲

کدخدایی: سیاست‌های کلی انتخابات زمینه‌ساز تحقق عدالت انتخاباتی است

عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، سیاست‌های کلی انتخابات را زمینه‌ساز تحقق عدالت انتخاباتی دانست و گفت: تحقق این سیاست‌ها راه حل مشکلات نظام انتخاباتی است.
کد خبر : 888278

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در «دوره تخصصی مدرسه حقوق انتخابات» با تبیین برخی ویژگی‌های نظام مردم‌سالاری دینی و تفاوت آن با سایر نظام‌های سیاسی، گفت: انتخابات در سایر نظام‌های سیاسی راه رسیدن به قدرت است با هر انگیزه‌ای، اما در جمهوری اسلامی ایران انتخابات وسیله‌ای است که زمینه‌ساز حضور در مناصب و مسئولیت‌ها برای خدمت به مردم است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه با اشاره به اینکه هم امام خمینی (ره) و هم مقام معظم رهبری بر حضور و نقش مردم در اداره کشور تأکیدات مکرر داشته‌اند و این امر مورد تاکید قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم هست و در اصل ششم این قانون به صراحت بر اداره کشور با اتکا به آرای مردم اشاره شده است افزود: انتخابات یکی از مهم‌ترین روش‌های ایفای نقش مردم در اداره کشور است و به این جهت، انتخابات تنها یک امر سیاسی و رقابتی نیست و از پایه‌های نظام اسلامی است.

کدخدایی سپس الگوی مطلوب نظام انتخاباتی را الگویی دانست که شقوق و شئون مختلف عدالت انتخاباتی را در بالاترین حد خود داشته باشد و خاطرنشان کرد: شرایط انتخاب شوندگان در قوانین انتخاباتی فعلی حداقلی است و منجر به شایسته‌گزینی که یکی از وجوه عدالت انتخاباتی است نمی‌شود، اما در سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بر شایسته‌گزینی تاکید شده است و اجرایی شدن این سیاست‌ها زمینه‌ساز تحقق عدالت انتخاباتی است، لذا برای حل مشکلات نظام انتخاباتی خود، باید به سمت اجرایی شدن سیاسی‌های کلی انتخابات حرکت کنیم.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در خاتمه احزاب کارآمد را یکی از ابزار‌های لازم برای ارتقای نظام انتخاباتی برشمرد و گفت: اگر احزاب به لحاظ اقتضائات فرهنگی، ساختاری و قانونی در جایگاه صحیح قرار بگیرند، می‌توانند بخش‌هایی از وظایف نهاد‌های ناظر انتخابات را عهده‌دار شوند.

گفتنی است، دوره تخصصی مدرسه حقوق انتخابات با محوریت موضوعی نظام‌های انتخاباتی؛ فرآیند رسیدگی به احراز صلاحیت‌ها؛ جرایم انتخاباتی و… برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر