صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۱ - ۰۸ دی ۱۴۰۲
آنا بررسی می‌کند

علائم کبد چرب که باید بشناسید/ چه کسانی دچار این بیماری می‌شوند؟

کبد چرب از مشکلات عمده‌ای است که این روز‌ها به دلیل تغذیه نامناسب و بسیاری از مسائل محیطی کبد چرب تبدیل به یکی از مشکلات ایرانی‌ها شده است.
کد خبر : 887815

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ کبد چرب از مشکلات عمده‌ای است که این روز‌ها به دلیل تغذیه نامناسب و بسیاری از مسائل محیطی کبد چرب تبدیل به یکی از مشکلات ایرانی‌ها شده است، موضوعی که می‌تواند به عنوان مرگ خاموش به شمار برود و بار‌ها پزشکان و متخصصان حوزه سلامت نسبت به گسترش کبد چرب در میان افراد بزرگ سال هشدار داده بودند با این حال بسیاری از مردم نمی‌دانند که علائم این بیماری خطرناک چیست که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

علائم کبد چرب

علائم و نشانه‌های مختلفی از کبد چرب وجود دارد، اگرچه همه این موارد ممکن است وجود نداشته باشد، در حقیقت، شما حتی نمی‌توانید متوجه شوید که کبد چرب دارید، خستگی و ضعف، سطح آنزیم‌های کبدی بالا، از جمله AST و ALT سطح انسولین بالا، سطح تری گلیسیرید افزایش یافته، اگر کبد چرب به NASH پیشرفت کند، از دست دادن اشتها، تهوع و استفراغ، درد شکم متوسط تا شدید، زرد شدن چشم و پوست، رژیم غذایی برای خلاص شدن از کبد چرب می‌تواند از علائم هشدار دهنده کبد چرب باشد؛ لذا برای خلاص شدن از شر کبد چرب چندین راهکار وجود دارد، از جمله کاهش وزن و قطع کردن مصرف کربوهیدرات. علاوه بر این، غذا‌های خاص می‌توانند به شما در از دست دادن چربی کبد کمک کنند.

مدل‌های مختلف کبد چرب

کبد چرب گرید‌های مختلفی دارد که بسیاری از آن بی اطلاع هستند، امین محبی پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد مدل‌های مختلف کبد چرب اظهار کرد: این بیماری دارای ۴ مرحله است که از گرید ۱ تا ۴ طبقه‌بندی می‌شوند و می‌تواند طی ۴ مرحله پیشرفت کند که شامل کبد چرب گرید ۱ (کبد چرب ساده) است که در کبد چرب گرید ۱ چربی اضافی در کبد تجمع پیدا می‌کند. اگر بیماری از گرید ۱ پیشرفت نکند، تقریبا بی‌ضرر است.

وی افزود: در کبد چرب گرید ۲ علاوه بر چربی اضافی، التهاب نیز در کبد وجود دارد و در کبد چرب گرید ۳ (فیبروز کبدی) التهاب در کبد باعث ایجاد زخم شده است، التهاب مداوم باعث ایجاد اسکار در کبد می‌شود. اما کبد هنوز می‌تواند عملکرد طبیعی داشته باشد.

این پزشک عمومی ادامه داد: کبد چرب گرید ۴ (سیروز کبدی)، زخم کبد به طور گسترده‌ای گسترش یافته است. سیروز یک بیماری بالقوه تهدیدکننده زندگی است که می‌تواند باعث نارسایی کبدی شود و معمولا غیرقابل برگشت است به همین دلیل بسیار مهم است که از پیشرفت آن جلوگیری شود.

چه کسانی دچار کبد چرب می‌شوند؟

کسانی که دیابت و بیماری قند نوع یک یا دو دارند؛ اما بدنشان انسولین را پس می‌زند حتی اگر انسولین تزریقی باشد دچار کبد چرب می‌شوند؛ همچنین کسانی که دارو‌های شیمیایی خاص مصرف می‌کنند، دچار چربی کبد می‌شوند، باید توجه داشت که سبک زندگی نیز تاثیر بسیار زیادی در دچار شدن به کبد چرب دارد.

چاقی و کبد چرب

چاقی، اضافه وزن و تری‌گلیسرید بالای خون کبد را چرب می‌کند؛ کسانی که مصرف چربی زیاد دارند یا به مصرف سرخ‌کردنی، تف‌دادنی، بودادنی عادت دارند، نیز به این بیماری گرفتار می‌شوند؛ حتی سوزش چشم و خارش چشم هم علائم ایجاد کبد چرب است، کسانی که تخم مرغ نیمرو و یا آب پز زیاد می‌خورند، به چند بیماری مبتلا می‌شوند که یک از آن‌ها کبد چرب است.

کاهش وزن

کسانی که خوددرمانی‌های غلط دارند از پیش از خودشان کاهش وزنشان را سریع انجام می‌دهند. مثلاً در هفته بیش از دو کیلو وزنشان را کاهش می‌دهند، این کار هم عوارض سوء دارد علاوه بر سکته، کبد را هم چرب می‌کند.

کسانی که آب آلوده، شیر آلوده یا جگر سیاه مانده گوسفند یا گاو مصرف می‌کنند به کبد چرب مبتلا می‌شوند، زیرا هر تکه از جگر سیاه به مقدار نیم کیلو پی و دنبه کلسترول بد دارد. درست است که این‌ها حلال گوشت هستند و خوردنش اشکال ندارد، اما زندگی شهری و کم‌تحرکی با آن سازگار نیست. اگر چنین شخصی یکی دو تا سیخ جگر بخورد معلوم است که کبدش چرب می‌شود. کلسترول بد خون بالا می‌رود.

انتهای پیام/

ارسال نظر