صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تحول در مأموریت ماه‌نورد ناسا با استفاده از هوش مصنوعی

هوش مصنوعی مورد استفاده در مأموریت وایپر می‌تواند یک گام بزرگ رو به جلو برای اکتشاف ماه و شاید ماجراجویی‌های فضایی باشد که از محیط پیرامونی منظومه شمسی فراتر می‌روند.
کد خبر : 887550

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، اداره کل هوافضای آمریکا (ناسا) در تدارک برای انجام مأموریت سرنشین‌دار آرتمیس ۲ که برای سال ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است، به دنبال بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی پیشرفته برای سرعت بخشیدن به کار‌ها است.

برای مثال، قرار است ماه‌نورد «وایپر» (VIPER) با فرود آمدن روی کوه موتون واقع در قطب جنوب ماه، تحولی انقلابی در عرصه اکتشافات فضایی ایجاد کند.

این پروژه که سنگ بنای برنامه بلندپروازانه آرتمیس ناسا است، نه تنها به منزله اوج درخشش مهندسی انسانی است، بلکه ظرفیت هوش مصنوعی در پیشبرد اکتشافات فضایی را هم به رخ می‌کشد.

هوش مصنوعی مورد استفاده در مأموریت وایپر می‌تواند یک گام بزرگ رو به جلو برای اکتشاف ماه و شاید ماجراجویی‌های فضایی‌ای باشد که از محیط پیرامونی منظومه شمسی فراتر می‌روند.

این هوش مصنوعی که «شرپا» (SHERPA) نام دارد به وایپر اجازه می‌دهد تا سازگارتر، انعطاف پذیرتر، مقاوم‌تر و کارآمدتر باشد. این فناوری به دانشمندان امکان می‌دهد که تغییر را به یک ابزار قدرتمند تبدیل کنند. این سازگاری زمانی که ماه‌نورد به زمین غیرقابل پیش‌بینی و خشن ماه می‌رسد، بسیار مهم است.

این ابزار هوش مصنوعی از طریق مسیریابی و ارزیابی خطرات از راه شبیه‌سازی موقعیت، به دانشمندان ناسا در تصمیم‌گیری کمک می‌کند. کمک‌های قبلی شرپا در برنامه‌ریزی مأموریت یکصد روزه وایپر در اطراف قطب جنوب ماه هم بسیار راهگشا بوده است و حرکت ایمن و مؤثر این ماه‌نورد را تضمین می‌کند.

ماموریت جدید وایپر شامل توقف‌های متعدد در ایستگاه‌های علمی مختلف است که با توجه به ظرفیت‌شان برای کمک به درک توزیع آب و تکامل مواد فرار در ماه انتخاب شده‌اند. به محض فرود وایپر روی ماه، نقش شرپا از برنامه‌ریزی مسیر تا تنظیم زمان مأموریت گسترش می‌یابد و به ماه‌نورد کمک می‌کند تا در زمان قطع ارتباط با زمین، مکان‌های امن را پیدا کند.

قرار است همکاری مستمری بین تصمیم‌گیرندگان انسانی و شرپا وجود داشته باشد. هوش مصنوعی یک الگوی برنامه‌ریزی پیشنهاد می‌دهد که اپراتور‌های انسانی آن را بر اساس محدودیت‌های عملیاتی و چالش‌های غیرمنتظره اصلاح می‌کنند. با اتخاذ چنین رویکرد متعادلی، استفاده همزمان از قدرت تحلیلی هوش مصنوعی و تخصص انسانی امکان پذیر می‌شود.

علاوه بر ناوبری، وایپر از زمانبندی و برنامه‌ریزی خودکار به عنوان یکی از زیرشاخه‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کند تا فعالیت‌های خود را در چارچوب زمانی تعیین‌شده برای این ماموریت، مدیریت کند. این تکنیک برای ایجاد توازن بین اهداف علمی و واقعیت‌های عملیات اکتشافی بسیار مهم است.

​اینکه به عنوان یک جزء کلیدی، هوش مصنوعی وایپر را در این سفر همراهی می‌کند، از پیشرفت قابل توجه در اکتشاف فضایی حکایت می‌کند، زیرا این ماموریت نشان می‌دهد که چگونه ترکیب هوش مصنوعی با نبوغ انسانی می‌تواند به افزایش توانایی ما در درک فضا منجر شود و راهگشای ماموریت‌هایی باشد که فناوری‌های نوین را بیش از پیش با یکدیگر ادغام می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر