ارتباط روده و روان چیست؟ / تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی را در اولویت قرار دهید
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم وفناوری آنا به نقل از تلگراف، روده سالم بر بسیاری از جنبههای سلامت جسمی و روانی ما تأثیر میگذارد. حفظ روده سالم نیاز به انتخابهای غذایی آگاهانه و عادات سبک زندگی دارد. با استفاده از نکات ذکر شده در این مقاله، میتوانید «میکروبیوم روده» (microbiome) خود را پرورش دهید و پتانسیل آن را برای بهبود سلامت جسمی و روانی باز کنید.
میکروبیوم روده به طور قابل توجهی بر هضم، ایمنی، سلامت روان، سطح انرژی و حتی سلامت پوست تأثیر میگذارد. سلامت ضعیف روده میتواند به بیماریهای مزمن مانند مشکلات قلبی، دیابت و سرطان کمک کند.
زمانی که تعادل میکروبهای روده به هم بخورد، میتواند منجر به مشکلات مختلف سلامتی شود. «دیس بیوز» (dysbiosis) (ناراحتی شکمی، نفخ، گاز، یبوست، سوزش سر دل و اسهال)، میل به قند، عدم تحمل غذایی، نوسانات وزن، آلرژی، بیماریهای پوستی، خستگی، نوسانات خلقی و سردرد همگی میتوانند نشان دهنده عدم تعادل روده باشند.
کارشناسان معتقدند غذاهای فرآوری شده و کم فیبر، شیرین کنندههای مصنوعی و مصرف بیش از حد الکل میتوانند میکروبیوم روده را مختل کنند. آنها پیشنهاد میکنند که با محدود کردن غذاهای فرآوری شده، افزایش مصرف فیبر، از جمله غذاهای تخمیر شده (کفیر، کیمچی)، و ترکیب «پریبیوتیکها» (prebiotics) و «پلیفنلها» (Polyphenols) میتوان باعث تعادل مجدد باکتریهای روده شد. پریبیوتیکها در غذاهایی مانند سیر، پیاز، مارچوبه، کنگر فرنگی و موز یافت میشوند. پلیفنلها نیز در غذاهایی همچون انواع توتها، شکلات تلخ و چای سبز یافت میشوند.
حرکات منظم روده، کاهش نفخ، اجابت مزاج منظم و کامل، افزایش انرژی، خواب بهتر و پوست شفاف نشانههای بهبود روده هستند
انتهای پیام/