رستمی: فقط ۳۰ درصد از پژوهشها حلکننده مسائل کشور هستند
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در آیین افتتاح رویداد شبکه نخبگانی اساتید جوان دانشگاه تهران که در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه ظرفیت دانشگاههای کشور بسیار بیشتر از آن چیزی است که اثر آن در حل مسائل و مشکلات جامعه دیده میشود، اظهار کرد: در بهترین وضعیت گفته میشود ۳۰ درصد پژوهش ما حلکننده مشکلات است.
وی افزود: بنابراین بازخوانی مسیر دانشگاه در حل مسائل جامعه و در تربیت نسل آینده و تربیت انسانهایی که ضمن تخصص و توانمندی، در حوزه تخصصی خود مهارت کافی هم دارند، یک ضرورت است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: آنچه امروز به عنوان پیشرفت و توانمندی و نیروی بازدارنده و دفاعکننده از کشور داریم، به برکت اتحاد و ائتلاف دانشگاه و دانشمندان و دانشجویان با جریان تصمیمگیرنده و مدیریت کشور در حوزههای مختلف اعم از دفاعی، سلامت، هستهای و ... بوده است. هر جا که از دانشگاه کمک خواسته شد و به دانشگاه مسؤولیتی سپرده شد، سربلند بیرون آمده است.
رستمی بر آموزش مهارتهای زندگی به دانشجویان تاکید کرد و گفت: دانشجویان را آموزش میدهیم، ولی معلوم نیست که در پی این آموزش، چقدر درگیر عینیات و مسائل واقعی جامعه میشوند. مأموریت مهارتافزایی و توانمندسازی در زمینه اداره زندگی و محیط جامعه برعهده دانشگاه است و اساتید دانشگاه صالحترین کسانی هستند که در این عرصه مسؤولیت دارند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تاکید بر اینکه دانشگاه باید به دانشجو زندگی را هم بیاموزد، افزود: این آموزش در زندگی خوابگاهی، فعالیتهای تشکلهای دانشجویی و سایر فضاها به دانشجویان منتقل میشود، اما چه ناظری وجود دارد که بهترین روش زندگی به دانشجویان منتقل شود.
وی گفت: اعتقاد دارم صالحترین مجموعه برای تربیت دانشجویان، اساتید و معلمان هستند. ما موظف هستیم هم خودمان بیاموزیم و هم بیاموزانیم. دانشجویان امانتهایی در اختیار ما هستند.
رستمی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دانشگاه محل تولید دانش و دانشمند است، خاطرنشان کرد: چه اساتیدی که با پژوهشهای خود به نقاط جدیدی میرسند، ارتقا پیدا میکنند و دیدگاه نظری و جایگاه علمیشان در نظام علمی دنیا ارتقا پیدا میکنند و چه دانشجویانی که در محضر اساتید در حال آموزش دیدن و پژوهش هستند، هر دو در حال صیرورت و در حال شدن هستند و البته این صیرورت دارای لوازم و اقتضائاتی نیز است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: در دانشگاه، چه بخواهیم و چه نخواهیم، این صیرورت و شدن اتفاق میافتد. مساله این است که ما چه شدنی را مطالبه میکنیم و دنبال چه تغییری در دانشجو هستیم.
انتهای پیام/