صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گوزن‌ها برای کسب انرژی زمستانی حین نشخوار می‌خوابند

محققان در یافته‌های جدید اعلام کردند که گوزن‌های شمالی در دوره‌های نشخوار به خواب عمیق‌تری می‌روند تا انرژی لازم را برای زمستان ذخیره کنند.
کد خبر : 886665

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، محققان توانستند با دستگاه‌های ثبت فعالیت الکتریکی مغز به واسطه نوار مغزی یا الکتروانسفالوگرافی « EEGیا (Electroencephalography)»، پتانسیل‌های مغزی«آر یی ام» (REM) (Rapid Eye Movement Sleep) گوزن ها حین خواب را هنگام نشخوار اندازه گیری کنند.

بر اساس این تحقیقات گوزن‌ها در زمان خوابِ آر یی ام «REM» حرکات بسیار سریع چشم با دوره‌های ۱۰ تا ۲۰ ثانیه‌ای دارند و ضربان قلبشان تندتر می‌شود که این نشان میدهد میزان سوخت و ساز مغز به حد زمان بیداری می‌رسد.

تحقیقات جدید نشان داد که نشخوار در گوزن‌های شمالی، نوعی استراحت ذهنی ایجاد می‌کند و در نتیجه این حیوانات کمتر به خواب نیاز دارند. معنای این پدیده این است که زمانی که گوزن‌ها نشخوار می‌کنند، به اندازه‌ی کافی استراحت می‌کنند و نیاز کمتری به جبران خواب عمیق در دوره‌های دیگر شبانه‌روز دارند.

این تحقیق، به دلیل افزایش فعالیت گوزن‌ها در ماه‌های تابستان و نیاز آن‌ها به تغذیه مداوم برای رویارویی با زمستان‌های سخت قطب شمال، اهمیت دارد. در این دوران، غذا به وفور یافت می‌شود و گوزن‌ها تلاش می‌کنند تا با ذخیره انرژی به کمک نشخوار، برای دوره‌های کم‌غذایی آماده شوند.

محققان معتقدند که این توانایی چندکارگی (عملکرد چندگانه) ممکن است به گوزن‌های شمالی این فرصت را بدهد که در تابستان، علی‌رغم فعالیت زیاد، خواب مناسبی داشته باشند. به این ترتیب، گوزن‌ها می‌توانند به انرژی لازم برای بقا در شرایط دشوار دست یابند. این یافته‌ها می‌توانند به درک بهتری از سازوکارهای فیزیولوژیکی و زیستی این جانوران کمک کنند و مسیر جدیدی را برای تحقیقات آینده روشن سازند.

انتهای پیام/

ارسال نظر