صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمد حمیدی‌مقدم عنوان کرد:

جشنواره «سینما حقیقت» در کشف مستندسازان مستعد استانی بی‌نظیر بود

دبیر هفدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت معتقد است که این دوره از جشنواره یکی از سال‌های خاص و بی‌نظیر برای کشف استعداد‌های استانی کشور، در حوزه مستندسازی محسوب می‌شد.
کد خبر : 886505

 به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا، دبیر هفدهمین جشنواره سینما حقیقت در برنامه (کافه رادیو) رادیو جوان گفت: امسال یکی از سال‌های خاص و بی‌نظیر برای کشف استعداد‌های استانی کشور، در حوزه مستند سازی محسوب می‌شود چرا که جوانان و افرادی پا به عرصه سینما گذاشته‌اند که تابه‌حال افراد حرفه‌ای آن‌ها را ندیده‌اند.

محمد حمیدی مقدم (دبیر هفدهمین جشنواره سینما حقیقت)  اظهار کرد: خوشبختانه در هفدهمین جشنواره فیلم مستند یا همان سینما حقیقت کشور، فیلم‌های بسیار ارزشمندی داریم که قریب به ۶۵۰ اثر متقاضی شرکت در جشنواره امسال هستند که نسبت به سال گذشته با رشد بسیار مطلوبی همراه شده‌ایم و از میان این تعداد متقاضی؛ حدوداً ۴۵۰ فیلم به دست ما رسید که مجموعاً ۶۴ فیلم در بخش مسابقه ملی ایران و ۱۸ فیلم در بخش شهید آوینی و ۸ فیلم در بخش نمایش‌های ویژه به رقابت می‌پردازند.

وی ادامه داد: امسال در هفدهمین جشنواره فیلم مستند یا همان سینما حقیقت، مجموعاً ۸۵ فیلم به رقابت می‌پردازند که برخی از آن‌ها در ۲ بخش مشترک قرار گرفته‌اند که به بیان دیگر ۸۵ فیلم تازه، ارزشمند و دیده نشده را شاهد خواهیم بود که بی‌شک برای علاقه‌مندان به این حوزه از جذابیت خاصی برخوردار است چرا در این جشنواره ضمن تنوع خاص موضوعی؛ با تکثر مضامین، فرم و ساختار نیز همراه هستیم که این روند را بیش از پیش جذاب کرده است.


تلاش برای استاندارد شدن سینما حقیقت

دبیر هفدهمین جشنواره سینما حقیقت با اشاره به تغییر و تحولات عرصه سینما طی سال‌های اخیر بیان کرد: سینمای کشور ما در سال‌های گذشته با تغییرات بسیار زیادی در ابعاد مختلف همراه شده است که منجر به حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر شدن آن شده و توانسته در این سال‌ها فرم ویژه خود را پیدا کرده و میزان برقراری ارتباط خود با مخاطب را افزایش داده است و این مهم نتیجه حضور و فعالیت افراد جوان در این عرصه است که با دغدغه‌مندی به این حوزه وارد شده و تلاش خود را در راستای ارتقای جایگاه فیلم و مستند به کار گرفته‌اند.

محمد حمیدی مقدم همچنین افزود: باید توجه داشته باشیم که سینمای مستند با سینما خلق، آغاز و استمرار پیدا می‌کند و بنابراین هیچ موردی مهم‌تر از ثبت وقایع نیست و آنچه که در این میان حائز اهمیت است؛ ثبت وقایع، رویداد‌ها و لحظه لحظه زندگی در جامعه کنونی است؛ اما به روشی تخصصی و راهبردی با هدفی مشخص در راستای رفع مشکلات جامعه که البته برای تحقق آن استراتژی خاصی لازم است که ما در حال طراحی آن هستیم و سینمای مستند کمک بسزایی در این زمینه می‌تواند داشته باشد.

وی در ادامه سخنان خود افزود: ما در این مسیر به استانداردسازی سینما حقیقت، افزودن بخش‌های ویژه و برگزاری کارگاه‌های متنوع و تخصصی برای ارتقای آگاهی علاقه‌مندان پرداخته‌ایم تا روند تغییر و تحول در عرصه مستندسازی کشور به بهترین نحو ممکن پیش رفته و در کوتاه مدت شاهد واقع خاصی در این زمینه باشیم که تأثیرات گسترده و فراگیر آن در جامعه مشهود و ملموس باشد.


سالی بی‌نظیر در کشف استعدادهای استانی

دبیر هفدهمین جشنواره سینما حقیقت گفت: باید متذکر شوم که امسال یکی از سال‌های بسیار مفید در حوزه کارگاه‌های سینما حقیقت است که به دلیل حضور مهمان‌های بین‌المللی و خاص است و مهم‌ترین آن‌ها بحث کارگاه‎‌های مستندسازی بحران است که ما در آن کارگاه‌ها به موضوع غزه بسیار پرداخته‌ایم و این روند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

محمد حمیدی مقدم در پایان سخنان خود ضمن تأکید بر اهمیت کشف استعداد در عرصه سینما بیان کرد: امسال یکی از سال‌های خاص و بی‌نظیر برای کشف استعداد‌های استانی کشور، در حوزه مستندسازی محسوب می‌شود چرا که جوانان و افرادی پا به عرصه سینما گذاشته‌اند که تا به حال افراد حرفه‌ای آن‌ها را ندیده‌اند. این قبیل افراد با جدیت، پژوهش‌های تخصصی و در کمال بی‌ادعایی وارد جشنواره سینما حقیقت شده‌اند به موضوعات جذاب و بسیار مهم و ارزشمندی پرداخته‌اند که تا پیش از این مغفول و مورد کم‌توجهی قرار گرفته بود و بی‌شک آینده‌ای روشن را می‌توان برای این افراد متصور شد چرا که تصویری مطلوب و رنگارنگ از فرهنگ غنی و اصیل ایران را برای مخاطب به نمایش در آورده‌اند.

 لازم به یادآوری است، هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم ۲۷ آذر تا ۲ دی ۱۴۰۲ در پردیس چارسو برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر