صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۵ - ۰۲ دی ۱۴۰۲
هفته پژوهش و فناوری (۴۶)

لزوم توجه شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان به رفع مشکلات بومی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان با بیان اینکه توجه شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان به رفع مشکلات بومی استان همدان باشد، گفت: مسئله‌محوری مقابل عرضه‌محوری سیاست راهبردی این دانشگاه است.
کد خبر : 886426

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود معینی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی همدان اظهار‌ کرد: در استان همدان توسعه فعالیت‌های اقتصادی و رویکرد تولید ثروت از دانش با نگاه اقتصاد دانش‌بنیان پیشروی خوبی داشته است.

وی با بیان اینکه در مسیر تولید ثروت به علم دانشگاه آزاد اسلامی همدان نگاهی استانی و ملی دارد، بیان کرد: باید دانشگاه در رفع نیاز‌های جامعه نقش‌آفرین باشد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان عنوان کرد: با حضور دانشجویان و استادان دانشگاهی در جامعه و احصاء مشکلات برای حل مسائل، تحقیقات و مطالعات علمی شکل می‌گیرد که این مهم از نقش‌های پررنگ کارکرد علمی دانشگاه در جامعه است.

معینی افزود: فعالیت و همکاری خوبی بین بدنه علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان با سایر دانشگاه‌های استان و ادارت کل برقرار بوده که منجر به انعقاد تفاهم‌نامه‌های خوبی در زمینه‌های مختلف شده است.

وی تبیین کرد: با ریل‌گذاری رخ داده برای رفع نیاز‌های بومی استان همدان توسط دانشگاه‌های آزاد اسلامی همدان و با راهبردی استانداری در قالب کارگروه‌ها و ستاد‌ها در سال‌های آینده نتایج خوبی محقق خواهد شد.

افزایش فعالیت‌های پژوهشی و تولید علم در دانشگاه آزاد همدان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان با بیان اینکه در واحدهای دانشگاهی استان همدان شاهد فعالیت‌های پژوهشی و تولید علم در حوزه مقالات علمی و تألیف کتاب هستیم، ادامه داد: یکی از افتخارات ما در حوزه تولید علم و امور پژوهشی تولید مقاله، کتاب و برگزاری همایش‌هاست و یکی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه (سهیل سبحان استاد‌تمام محیط‌زیست) برای چهارمین سال متوالی در زمره دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفته است.

معینی با تأکید بر اینکه تولید مقالات یکی از شاخص‌های بین‌المللی بودن است، افزود: تقریباً ۲۱ درصد از حجم مقالات تولیدشده ما را مقالات بین‌المللی تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه در بخش چاپ کتاب تقریباً فعال محسوب می‌شویم، تبیین کرد: در یکی دو سال اخیر ۱۵ عنوان کتاب توسط استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان در گروه‌های آموزشی مختلف به رشته تحریر درآمده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان با تأکید بر اینکه این دانشگاه تا پیش از سال جاری هشت مجله و نشریه علمی داشت، خاطرنشان کرد: سال جاری دو مجله جدید به تعداد این مجلات افزوده شد که یکی از این مجلات توانست در سطح ملی رتبه برتر کسب کند.

معینی یادآور شد: همگان تأکید دارند که ارتباط بین «صنعت، دانشگاه و جامعه» یکی از مقولاتی است که برای سال‌ها تنها محدود به انجام کارآموزی و عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک بین دستگاه‌های اجرایی، نهاد‌ها و دانشگاه‌ها شده بود، اما در عمل هیچ اتفاق خاصی را شاهد نبودیم و نهایتاً به چند طرح پژوهشی آن هم به‌صورت محدود در خارج از دانشگاه منجر به عقد قرارداد ختم می‌شد، حال آنکه بسیاری از این طرح‌ها نتیجه مطلوب عملیاتی را به همراه نداشت.

تجهیز صنایع همدان به خدمات فناورانه و دانش‌بنیان

وی با اشاره به اینکه هدف ما مجهز کردن صنایع به خدمات فناورانه و دانش‌بنیان است، افزود: در حوزه دستگاه‌های‌ «های‌تک» و آزمایشگاهی دانشگاه‌های آزاد اسلامی همدان چند گروه و مرکز پژوهشی دارد که کار آنها مطالعه برای انجام فعالیت‌های دانش‌بنیان در راستای ساختن چنین دستگاه‌ها و محصولات دانش‌بنیان در سایر بخش‌هاست.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان افزود: در مرکز رشد این دانشگاه با تعداد کثیری از فعالیت هسته‌های واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مواجه  هستیم که برخی از آنها توانستند محصولاتی را تولید کنند.

معینی توضیح داد: یکی از محصولات توسط شرکت دانش‌بنیان «آرتین آذین فناور» برای شناسایی آلودگی‌های احتمالی بطری‌های مواد غذایی در شرکت صنایع غذایی سحر تولید شده است.

وی با تأکید بر اینکه یکی از این سراهای نوآوری مصوب «مبل و منبت» در دانشگاه آزاد ملایر است، گفت: ظرفیت‌های بومی و زیرساخت‌های موردنیاز مبل و منبت در شهرستان ملایر وجود دارد، بستر ایجاد سرای نوآوری در این دانشگاه به خوبی مهیاست، به طوری که کار به‌خوبی پیشرفت کرده و امید می‌رود تعداد زیادی از واحد‌های فناور در این سرا مستقر شوند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه «پایش» به شکل شبکه‌ای در بستر سامانه‌هایی به نام «پژوهش‌یار» کار کرده و عناوین پایان‌نامه‌ها و رساله‌های مقطع دکتری در این سامانه توسط دانشجویان قابل دیده شدن است.

معینی مطرح کرد: در عین حال با مطرح کردن چالش‌های احصاشده صنعت و تولید استان و مشکلات پیش روی دستگاه‌های اجرایی در این سامانه می‌توان این فرصت را برای رفع چالش‌های موجود در صنایع و بخش‌های مختلف تولیدی و بهره‌مندی از چالش در راستای انتخاب آن توسط دانشجویان به‌عنوان موضوع رساله مورد استفاده قرار داد، جالب‌تر اینکه مأموریت پایشی دانشگاه‌ آزاد اسلامی همدان صنایع تبدیلی است.

وی بیان کرد: مقوله پویش اشتغال حین تحصیل را دربرمی‌گیرد، یعنی این فرصت برای دانشجویان مهیا شده که حین تحصیل بتوانند در شرکت‌ها و کارخانجاتی که دانشگاه با آنها قرارداد همکاری دارد مشغول به کار شوند تا در صورت مورد قبول واقع شدن در کارخانه یا شرکت قرارداد کاری نیز منعقد کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر