صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

«پرونده تمرد من» و ماجرای مستندسازی که خودش سوژه شد

وحید چاووش که سوژه مستند «پرونده تمرد من» است درباره این فیلم توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 886356

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وحید چاووش مستندسازی است که  خود سوژه مستند «پرونده تمرد من» ساخته مسعود دهنوی  قرارگرفته است؛ این مستند  در جریان هفدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به نمایش درآمد.

وی درباره این موضوع به خبرنگار آنا گفت: سال ۱۳۹۷ یک پرونده سازی از سوی یکی از ضابطان قوه قضائیه برای من ایجاد شد که درواقع پاپوشی برای من بود بر اساس آن به یک سال حبس محکوم شدم.

چاووش گفت: خیلی تلاش کردم که احقاق حق کنم و بگویم که من بی‌گناه هستم و تمام مراحل قانونی را طی کردم، اما همه جا به بن‌بست خوردم. در نهایت به این نتیجه رسیدم که این حق‌کشی را تبدیل به فیلم کنم.

این مستندساز تأکید کرد: تعمدی در این قضیه وجود نداشت و مکانیسم به گونه‌ای شد که به صورت خود به خود از طرف آقایان قضات به دلیل حجم پرونده‌ها و وقایع کرونا، حرف من به عنوان یک شهروند هرگز شنیده نشود. همچنین در این پروسه حق‌خواهی خلا‌های قانونی هم وجود داشت.

بیان ناگفته‌ها از زبان مستند

چاووش افزود: تنها راهی که برای من باقی ماند این بود که تمام حرف‌ها و اسناد را در این فیلم بیان کنم. خوشبختانه آقای دهنوی این حرف را تا حد زیادی توانست در فیلمش بزند.

این فیلمساز از تجربه خود مقابل دوربین گفت: من همیشه از دوربین گریزان بودم و همیشه پشت دوربین هستم. مصاحبه هم خیلی خوشایندم نیست که درباره فیلمم حرف بزنم و از سر وظیفه و اجبار جلوی دوربین رفته ام. این موضوع صرفا مساله من نیست بلکه مساله‌ای است که برای خیلی از مردم اتفاق می‌افتد بنابراین تصمیم گرفتم آن را تصویر کنم.

اتفاقی که مثل زهر بود

وی ادامه داد: قرار بود در ابتدا خودم این فیلم را به عنوان مونولوگ از خودم بسازم، اما آنقدر این واقعه برایم تلخ بود که تصمیم گرفتم از دوستم آقای دهنوی کمک بگیرم و همه چیز را به او بسپارم. چون باید بار‌ها این پلان‌ها را می‌دیدم و به آن فکر می‌کردم و این اتفاق برای من مانند یک زهر  تلخ وکشنده بود.

چاووش در پایان تصریح کرد: به عنوان یک مستندساز وظیفه‌ام است که گاهی پشت دوربین باشم و وقتی شرایطی پیش آمد، جلوی دوربین بیایم.

لازم به یادآوری است،هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدی‌مقدم از ۲۷ آذرماه تا ۲ دی‌ماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر