صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۶ - ۳۰ آذر ۱۴۰۲

تقویت احساس کارآمدی دانشجویان با راه‌اندازی کارگاه تولید قارچ

کارگاه آموزشی کشت و پرورش قارچ خوراکی در راستای ایجاد مهارت، کارآفرینی و تقویت احساس کارآمدی در دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر راه اندازی شد.
کد خبر : 886302

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در راستای ایجاد مهارت و کارآفرینی و تقویت احساس کارآمدی در دانشجویان رشته زیست شناسی، کارگاه آموزشی کشت و پرورش قارچ خوراکی (دکمه‌ای) با استفاده از ظرفیت و تجهیزات موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر راه اندازی شد.

این کارگاه تولیدی برای دومین بار و زیر نظر سمانه صدیقی‌خویدک عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر ایجاد شده و دانشجویان زیست شناسی ورودی ۹۹ در کنار دروس تئوری میکروب شناسی مواد غذایی و قارچ شناسی، اقدام به کشت و پرورش قارچ خوراکی کردند.

سمانه صدیقی‌خویدک در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار اظهار کرد: برگزاری این‌گونه دوره‌های مهارت افزایی، علاوه بر تقویت انگیزش تحصیلی، موجب توانمندسازی دانشجویان متناسب با نیاز‌های جامعه و صنعت خواهد شد.

وی افزود: از نتایج عملی برگزاری این دوره، افزایش اعتماد به نفس، خودباوری و احساس کارآمدی بین دانشجویان بوده که منجر به تولید و برداشت قارچ خوراکی کاملا ارگانیک شده است. از ویژگی‌های این پروژه‌ تولیدی، آن است که مهارت دانشجویان علاقه‌مند را در تولید قارچ، ارتقا می‌دهد و از نظر درآمدزایی و ایجاد اشتغال، می‌تواند در مساحت‌های کوچک همانند انبار‌های خانگی و زیرزمین‌ها تا مساحت‌های بزرگ، مانند کارگاه‌های صنعتی، اجرا شود.

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر گفت: قارچ‌های دکمه ای به دلیل دارا بودن ترکیبات پروتئین، املاح باارزش، اسید‌های آمینه و ویتامین‌ها و مقادیر زیادی پتاسیم، فسفر، آهن و مقدار کمتری کلسیم فاقد نشاسته برای بیماران دیابتی و رژیم لاغری مناسب هستند. هر دوره پرورش قارچ، حدود دو ماه طول می‌کشد و تولیدکننده، سه تا پنج دفعه، برداشت محصول دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر