صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط یک شرکت دانش‌بنیان انجام شد؛

طراحی نرم‌افزاری مبتنی بر یادگیری عمیق برای تشخیص چهره

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی یک نرم‌افزار مبتنی بر یادگیری عمیق شده که دقت و سرعت بالاتری در تشخیص چهره افراد دارد.
کد خبر : 885287

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، شرکت‌های دانش‌بنیان با تحول در عرصه علم و دانش در رشد و توسعه کشورمان تأثیر زیادی دارند به‌طوری‌که رهبر انقلاب اسلامی همواره بر اهمیت نقش آن‌ها در رونق اقتصادی تأکید داشته و این شرکت‌ها را مؤثرترین مؤلفه‌های تحقق پایدار اقتصاد می‌دانند.

با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان در بازار جهانی جایگاه مناسبی پیدا کرد. با حمایت از تولیدات بومی، استفاده از محصولات داخلی نیز افزایش یافته و به رشد و توسعه شرکت‌ها و اقتصاد کشور کمک بزرگی خواهد شد.

در همین راستا به سراغ یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه «فاوا» رفتیم تا با کاربرد‌های محصول فناورانه این محققان بیشتر آشنا شویم.

امیر رجبی بهجت، عضو هیئت علمی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان و سرپرست یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: شرکت دانش‌بنیان ما در زمینه هوشمندسازی محصولات صنعتی و کشاورزی فعالیت می‌کند. در همین راستا نرم‌افزاری مبتنی بر تشخیص چهره طراحی کرده‌ایم که حضور و غیاب، ثبت ورود و خروج مراکز و ارگان‌ها را انجام می‌دهد.

وی درباره مزیت رقابتی این محصول به نسبت رقبای دیگر اظهار کرد: در ساخت این نرم‌افزار از الگوریتم‌های یادگیری عمیق بهره گرفته شده که هم دقت و هم سرعت بالاتری در تشخیص چهره و شناخت افراد دارد. نسبت به دستگاه‌های دیگر حالت ثابتی در تشخیص چهره ندارد و به صورت موشن و در حال حرکت هم می‌تواند ورود یا خروج یک فرد را ثبت کند. همچنین با هر حالتی در چهره فرد به طور مثال زاویه دار بودن در دوربین، خندان یا اخمو بودن یا داشتن ماسک و عینک هم قابلیت تشخیص دارد.

عضو هیئت علمی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان بیان کرد: همچنین حالت موشن این نرم‌افزار صرفا تک چهره نیست ‌‌و می‌تواند به صورت همزمان تا ۲۰ نفر را تشخیص دهد. این نرم‌افزار روی موبایل یا سیستم نصب می‌شود تا آمار دریافتی را لیست کند و در عرض چند ثانیه اطلاعات را به نمایش می‌گذارد.

رجبی بهجت عنوان کرد: این نرم‌افزار مبتنی بر یادگیری عمیق گزارشی از ورود و خروج‌ها از افراد آشنا یا ناشناس را ارائه می‌کند. این محصول دانش‌بنیان تولید انبوه نشده است؛ اما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، دانشگاه ملی رفسنجان و یک شرکت خصوصی از آن استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر